Зазвичай знання про змішування пива з іншими напоями обмежуються горезвісним коктейлем «йорж». Репутація в останнього, м’яко кажучи, неоднозначна, оскільки з вживанням такої суміші складно не переборщити. Крім того, нерідко «йорж» роблять із не надто якісних компонентів. Розпивання такого коктейлю провокує згодом важке похмілля.
Робимо відмінні мікси
Люди давно експериментують, роблячи коктейлі на основі пива з горілкою, ромом, сухими винами, лимонадом та іншими напоями. Подібні мікси вельми популярні й у нашій країні: щоб в цьому переконатися, достатньо пробігтися очима по полицях відповідних відділів у магазинах.
Незважаючи на наявність величезного асортименту такого роду товарів, пропонуємо вам приготувати незвичайний коктейль власноруч. Для цього потрібно буде лише вибрати будь-який із наведених нижче рецептів і придбати потрібні інгредієнти. Свіжі та якісні продукти, які знадобляться для приготування коктейлів із пивом, ви завжди знайдете в будь-якому торговельному центрі мережі METRO.
Особливості приготування пивних коктейлів
Пиво — напій із насиченим і своєрідним смаком. Крім того, існує безліч різноманітних видів цього продукту.
При приготуванні коктейлів використовують темні та світлі, фільтровані й нефільтровані сорти пива. Є правило: що яскравіший смак розглянутого напою, то «скромнішими» мають бути інші інгредієнти міксу.
Так, темне ароматне пиво зазвичай змішують із міцним алкоголем (джином, шнапсом, горілкою) або з сухими винами (хересом). Світлі різновиди цього напою поєднують зі свіжими фруктами, ягодами, лимонадом, сиропами, лікерами.
Однак вищевикладених правил слід дотримуватися лише барменам-початківцям. Їхні досвідчені колеги, з огляду на перелік інгредієнтів, миттєво можуть спрогнозувати, яким буде смак коктейлю, та не бояться експериментувати.
Пивний коктейль із малиною «Рожевий слоник»
Холодний коктейль — саме те, що потрібно в літню спеку. Пиво з малиною, імбиром і лимоном втамує спрагу, але не дасть сп’яніти.
Щоб приготувати порцію такого міксу, вам знадобиться кілька хвилин.
Інгредієнти
- світле пиво — 250 мл;
- лимонний фреш — 2 ст. л.;
- малиновий сироп — 30 мл;
- імбирний сироп — 30 мл;
- лід.
Покрокова інструкція
- Змішуємо в шейкері всі компоненти, одразу додаємо до них лід (він має займати приблизно чверть об’єму майбутнього коктейлю).
- Перемішуємо інгредієнти секунд 20 (не забуваємо, що у нас пінний напій), проціджуємо в келих/стакан, прикрашаємо коктейль листочками м’яти та насолоджуємося чудовим міксом, смакуючи його через соломинку.
Малиновий пунш
Коктейлі з пивом добре поєднуються з малиною. Її можна замінити чорницею, полуницею, смородиною й отримати напій із зовсім іншим смаком. Рекомендуємо приготувати малинове пиво, точніше пунш, який точно стане хітом вашої сезонної коктейльної карти.
Щоб зробити 6 порцій ароматного напою, вам знадобиться всього 2–3 хвилини.
Інгредієнти
- світле пиво (дуже холодне!) — 3 пл.;
- малина (свіжа/заморожена) — 1 ст.;
- лимони — 4 шт.;
- горілка — 100 мл.
Покрокова інструкція
- У ємність для пуншу кладемо малину (6 красивих ягід відкладаємо вбік), розминаємо її виделкою. Якщо ви використовуєте заморожений продукт, дайте йому злегка відтанути. Головне, щоб малина хоч трохи пустила сік.
- Вичавлюємо фреш із трьох лимонів. Один цитрусовий нарізуємо великими шматочками. Додаємо сік і подрібнений лимон до малини.
- Заливаємо фруктову суміш пивом, вводимо в неї горілку, акуратно розмішуємо черпачком, яким будемо розливати пунш. Кладемо в коктейль цілі ягоди малини, за бажання посипаємо напій листочками м’яти. Додаємо в мікс лід і розливаємо пунш по кухлях.
Пивний мохіто з малиною
Якщо у вас ще немає баночок Мейсона, саме час їх придбати. У цих ємностях зручно готувати та одразу подавати коктейлі з пива. Тим паче, що зараз не важко буде придбати стильні ємності з ручками, схожі на класичні пивні келихи.
Щоб зробити 2 порції чудового мохіто з пінним напоєм і малиною, доведеться витратити всього 5 хвилин.
Інгредієнти
- малина — 6 ст. л.;
- м’ята — 2 невеликих пучки;
- тростинний цукор — 4 ст. л.;
- світле пиво (воно має бути холодним!) — 1 пл.;
- сироп гренадин — 6 ст. л.;
- лід — 10 кубиків.
Покрокова інструкція
- Підготуйте м’яту. Багато хто рве її на шматочки. Не радимо так робити. Обірвіть з одного пучка листя, покладіть його на долоню, іншою приплесніть зверху. Внаслідок удару трава віддасть всі ароматичні олії. Виконайте описані маніпуляції з усією необхідною м’ятою та розкладіть її по банках Мейсона.
- У кожну ємність насипте по 3 ст. л. малини, 2 ст. л. цукру, влийте по 3 ст. л. сиропу. Виделкою розімніть ягоди, перемішуючи їх з іншими інгредієнтами. Малина має пустити сік.
- Покладіть у ємності лід, залийте його пивом. Закрийте й струсіть банки. Робіть це акуратно, але так, щоб усі складові міксу з малиною гарненько перемішалися. Відкрийте банки, прикрасьте коктейль, вставте трубочки та насолоджуйтеся чудовим напоєм.