Їмо

Низькокалорійний і простий морквяний пиріг

nyzkokalorijnyj-prostyj-morkvyanyj-pyrig

Якщо ви думаєте, що з морквою не можна приготувати десерт, значить ви просто не куштували випічку, до складу якої входить згаданий коренеплід. А тим часом цей овоч надає тісту незвичайні структуру та смак, соковитість і красивий колір. У Сполучених Штатах навіть існує свято National Carrot Cake Day. Цього дня господині готують «сонячні» десерти, а кондитери змагаються між собою, чия випічка вийде смачнішою.

Морквяний пиріг, рецепт якого знайдете нижче, дуже просто зробити. Крім того, щоб його приготувати, вам знадобляться звичайнісінькі продукти. Їх ви в будь-який момент можете придбати в торгових центрах мережі METRO, які пропонують найширший вибір високоякісних товарів.

Кекс або торт?

Аби зробити цей варіант десерту, підійде форма будь-якої конфігурації. Морквяний пиріг, найпростіший рецепт якого ми пропонуємо вашій увазі, можна приготувати у вигляді кексу (в спеціальній формі тісто пропечеться ідеально) або кексиків.

Якщо ви надасте йому круглої форми, то з легкістю вийде торт. Вам потрібно буде лише розрізати спечену основу страви, змастити коржі кремом, а зверху прикрасити, наприклад, глазур’ю. Підкреслити/змінити смак морквяного пирога, приготовленого відповідно до базового рецепта, можна за допомогою цедри, мускатних горіхів, кориці, чорносливу.

Морквяний пиріг в духовці

На активні дії доведеться витратити менш як пів години. Термічна обробка десерту триватиме 50 хвилин. У результаті ви зможете потішити себе та близьких 8–10 порціями ароматної випічки. nyzkokalorijnyj-prostyj-morkvyanyj-pyrig

Інгредієнти:

  • борошно — 350 г;
  • цукор — 250 г;
  • яйця — 3–4 шт.;
  • розпушувач — 2 ч. л.;
  • морква — 350–400 г;
  • рафінована рослинна олія —​​ 200 мл + трохи для змащування форми;
  • ванільний цукор — 1 пакетик;
  • цукрова пудра — 1–1,5 ст. л.;
  • родзинки — 50 г;
  • горіхи (волоські, арахіс, фундук або мигдаль — на ваш розсуд) — 50–80 г;
  • сіль — дрібка.

Покрокова інструкція:

  1. Поки духовка розігрівається до 180 °C, заливаємо родзинки на 10 хвилин окропом, потім відкидаємо їх на друшляк.
  2. Горіхи злегка підрум’янюємо на сухій сковороді, потім рубаємо ножем. За бажання ці інгредієнти можна подрібнити й у блендері.
  3. Чистимо моркву (радимо брати соковиті плоди яскраво-помаранчевого кольору). Подрібнюємо коренеплоди на середній/дрібній тертушці.
  4. Охолоджені яйця збиваємо з цукром і ваніліном. В отриману пухку масу додаємо масло. Збиваємо всі інгредієнти.
  5. Додаємо в яєчно-масляну масу моркву, родзинки, горіхи, перемішуємо.
  6. Просіваємо борошно. Вводимо його і розпушувач в основу майбутньої випічки, кидаємо дрібку солі, вимішуємо до однорідної консистенції.
  7. Виливаємо тісто в змащену форму, розрівнюємо лопаткою та відправляємо на 40–50 хвилин у духовку. Готовність страви перевіряємо зубочисткою.
  8. Остиглий морквяний пиріг посипаємо пудрою, прикрашаємо на свій смак (наприклад, ягодами), розрізаємо на порції та подаємо з чаєм, компотом, молоком.

Смачного!