Купуємо

Оригінальні подарунки на Новий рік

oryginalni-podarunky-na-novyj-rik-1

До Нового року ще досить багато часу, але передчуття свята вже наповнює повітря. Улюблена з дитинства новорічна метушня, атмосфера сімейного тепла, аромат хвої та цитрусових, бенгальські вогні та надії на нове щастя в новому році… Гарний настрій залежить від багатьох факторів. Меню, тематика вечірки, костюми та розваги — тут важливе все. Одна з головних передсвяткових турбот і водночас одна з найприємніших — вибір подарунків. «Що подарувати на Новий рік?» — це питання хвилює нас вже зараз.

Спочатку нас охоплює легка паніка: вигадати щось небанальне здається надзавданням, а страх розчарувати близьких цілковито паралізує креативне мислення.

Отож розберемося, які подарунки до Нового року допоможуть зробити свято власне святом.

Найкращий подарунок на Новий рік…

… Це той, на який очікують, або ж приємна несподіванка? Щоб досягти максимального успіху, спробуємо поєднати ці чинники. Наприклад, дитина замовила Діду Морозу набір для малювання. У такому разі організуйте для неї майстер-клас із живопису, виїзд на пленер із навчанням азам техніки пейзажу або ж запросіть професійного художника-педагога додому. Це буде просто незабутньо й набагато краще, ніж тільки фарби й альбом.

Такий підхід можна використати щодо будь-яких захоплень. Хлопчик фанатіє від автомобілів і перегонів? Навряд чи чергова машинка, яких вдома вже й так сила-силенна, стане гарним подарунком до Нового року. Дайте малюку можливість відчути себе справжнім асом, придбайте сертифікат на картинг або на сеанс на симуляторі, де можна майже по-справжньому поганяти на гоночному автомобілі.

Батькам та близьким

Що подарувати матері на Новий рік, щоб не впасти в банальність і дати відчути найближчій людині море позитивних емоцій? Передусім не обмежуйтеся кухонно-побутовим підходом під час вибору подарунків батькам. Навіть якщо мама просить пательню або соковижималку, подаруйте їй, крім замовленого, щось винятково жіноче — ювелірні прикраси, якісну біжутерію, витончені аксесуари. Батько збирає монети чи риболовні гачки? Пошукайте рідкісний екземпляр, що стане прикрасою його колекції. Татові буде приємно!

Гадаєте, бабусі з дідусем подобається лише доглядати за онуками чи вирощувати квіти? Подаруйте їм ноутбук. Цілком можливо, що вони перетворяться на завзятих геймерів, і через деякий час ви зустрінетеся з ними десь на теренах Інтернету.

Якщо за новорічним столом збираються, крім вашої сім’ї, численні тітки, дядьки, брати та сестри, підготуйте для них невеличкі презенти — наприклад, сувеніри, зроблені своїми руками.

oryginalni-podarunky-na-novyj-rik-5Ідеї подарунків на Новий рік можуть також бути пов’язані з дією — квитки в театр або цирк, путівка на тепле море. Зрадіють і дорослі, і діти!

Коханим

Чоловіки починають замислюватися на тему новорічних подарунків задовго до свята. Адже від того, чи буде задоволена дружина, залежить «погода в домі» і сімейне щастя на весь наступний рік. Що подарувати дружині на Новий рік, щоб отримати схвалення й прихильність? Неоригінальний, але безпрограшний варіант — ювелірні прикраси. Звичайно, такому подарунку зрадіє будь-яка жінка, але варто спробувати перевершити себе. Безвізовий режим із ЄС дарує безмежні можливості: стало набагато простіше готувати сюрпризи-подорожі для коханих. Можна купити авіаквитки заздалегідь, а вже там, в романтичному Парижі чи казковій Венеції, подарувати «чергову» золоту каблучку або сережки.

До речі, купуючи квитки або путівку заздалегідь, ви заощадите до половини звичайної вартості. А це шанс отримати подвійну дозу схвалення від дружини!

Що ж подарувати коханій, яка ще не стала законною половиною? Поки ви молоді й вільні, є можливість дарувати одне одному романтику. Організуйте новорічне побачення, перетворіть подію на квест, який приведе дівчину в несподіване місце, де буде накритий стіл із закусками, шампанським і свічками. Така ідея підійде не тільки тим, хто сушить голову над питанням, що подарувати дівчині на Новий рік, а й тим, хто через фінансові труднощі обмірковує недорогі подарунки на Новий рік. Тут варто робити акцент на емоції та позитивні враження, які залишаться в пам’яті надовго.

Ну а щоб у коханої зберігся й матеріальний сувенір на згадку про НР, доповніть сюрприз милою дрібничкою — біжутерією, аксесуарами, футболкою з принтом з її фото, теплими рукавичками або муфтою.

oryginalni-podarunky-na-novyj-rik-3Дівчатам і жінкам з вибором подарунків хлопцям та чоловікам буде простіше. Представники сильної половини, як правило, надають «зворотному» процесу значно менше значення. Традиційним подарунком може стати елітний алкоголь, більш оригінальним — сертифікат на екстремальну пригоду, аксесуари для спорту й активного способу життя.

У теплій дружній компанії

Відзначати свята в шумному колі друзів — практично всеукраїнська традиція. Без такої компанії свято здається нудним і неповноцінним. Підготовка до вечірки: обдумування вишуканого меню, закупівля продуктів і напоїв, які б були до смаку кожному, приготування всім маленьких подарунків — ці турботи численні й водночас приємні.

Що подарувати друзям на Новий рік, щоб всі без винятку залишилися задоволені, і при цьому вкластися в прийнятну суму?

Варіантів купа, варто просто правильно вибрати та реалізувати їх!

Наприклад, придбайте всім учасникам вечірки сувеніри у вигляді тварини — символу прийдешнього року. У 2018-му це собака, і підібрати недорогі презенти друзям буде неважко.

Які ще ідеї подарунків можна використати, щоб потішити друзів і колег?

Не забувайте про індивідуальний підхід. Друзі недавно одружилися та переїхали до нової квартири? Прекрасно, для них можна підібрати незвичайну диванну подушку, кілька яскравих тарілок, оригінальні гачки для ванної. Товариш у наступному році збирається змінити офіс на подорожі? Подаруйте йому спальник у ергономічній упаковці або похідний набір столових приборів.

Корисний лайфхак: купуйте подарунки друзям заздалегідь. Наприклад, ваша подруга колекціонує фігурки сов, а вам випадково потрапив на очі чудернацький птах із дерева або кераміки — не сумнівайтеся, беріть. Якщо якась річ, побачена в магазині, викликає у вас стійкі асоціації з близькими, вона має всі шанси стати гарним подарунком.

oryginalni-podarunky-na-novyj-rik-2Чудова ідея для дружньої компанії — настільні ігри. Такий колективний подарунок сподобається всім без винятку і зробить будь-які посиденьки особливо веселими. Зверніть увагу на творчі ігри, учасникам яких потрібно виконати якусь смішну дію, показати значення слова тощо. Ну а переможець, що виявив себе найбільш творчо, може стати власником гри й запросити всю компанію до себе в гості — на наступний раунд!

Дарувати й отримувати подарунки — однаково приємно. Не позбавляйте себе цих важливих радощів. Адже свята в житті й так вкрай мало, і позитивні емоції завжди в дефіциті.