Їмо

Осінній пиріг з яблуками

osinnij-pyrig-z-yablukamy

Осіння пора — час смачної та ароматної випічки. Пропонуємо вам освоїти приготування соковитого яблучного пирога з додаванням гарбуза.

Осінній пиріг з яблуками — рецепт «швидкої» випічки

Знаєте, чому з приходом осені господині відразу згадують про випічку з яблуками? Відповідь очевидна: саме нині достигають плоди зі щільнішою структурою, тож приготовані з їх використанням вироби з тіста виходять вельми ароматними, апетитними та соковитими. Не згайте і ви можливості потішити себе й близьких — зробіть ароматний осінній пиріг з гарбузом і яблуками. Ну а все, що знадобитися для його приготування, завжди маєте змогу придбати в торгових центрах мережі METRO.

Осінній яблучно-гарбузовий пиріг osinnij-pyrig-z-yablukamy

Аби цей осінній пиріг вийшов таким, як потрібно, слід вибрати відповідний гарбуз. Звертайте увагу на плоди солодких сортів із щільним м’якушем. Іноді гарбуз ріжуть на кубики середнього розміру, запікають їх в духовці й лише потім включають у процес приготування осіннього пирога. Ми підемо простішим шляхом: скористаємося тертушкою.

З наведеної нижче кількості продуктів вийде 8 порцій осіннього яблучно-гарбузового пирога. На його приготування піде не більше 1 години.

Інгредієнти:

  • яблука — 3 шт.;
  • м’якуш гарбуза (без насіння, очищений від шкірки) — 200–250 г;
  • яйця — 3 шт.;
  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 1 склянка;
  • сода — 1 ч. л. (без гірки);
  • цукрова пудра — 3–4 ст. л.

Покрокова інструкція: osinnij-pyrig-z-yablukamy

  1. Яблука вимити, за бажання очистити від шкірки. Видалити з фруктів серцевину, нарізати їх часточками. М’якуш гарбуза натерти на крупній тертушці.
  2. Дно форми для випікання покрити пергаментом. Рівним шаром викласти на нього гарбуз і яблука.
  3. Охолоджені яйця розділити на жовтки та білки. Останні збити міксером. Порціями ввести до них цукор. Збити до утворення піків.
  4. До білків і цукру, акуратно розмішуючи лопаткою, порційно всипати борошно. Тісто має бути однорідним, без грудочок.
  5. Розтерти жовтки до однорідності. Ввести їх в тісто, додати гашену соду, гарненько вимішати.
  6. Залити подрібнені яблука й м’якуш гарбуза рідким тістом, розрівняти його поверхню та відправити на 25–35 хвилин в духовку, розігріту до 180 °C.
  7. Готовність випічки перевірити зубочисткою. Якщо тісто до неї не пристає, значить осінній сезонний пиріг з яблуками готовий. Залишилося вийняти його з форми, а коли він охолоне, посипати цукровою пудрою, нарізати та подати до чаю.

Сподіваємося цей осінній яблучно-гарбузовий пиріг сподобається вам та вашим близьким і, звісно ж, смачного!