Відпочиваємо

Де провести День Конституції в Києві: зустрічаємо літо патріотично

de-provesty-den-konstytutsiyi-v-kyyevi-zustrichayemo-lito-patriotychno-1

День Конституції — не лише формально-патріотичне свято, але й фактично ворота в літо. Цьогоріч додатковим бонусом у зв’язку зі святом будуть тривалі вихідні, тож немає сенсу всі дні проводити вдома. Краще вирушити туди, де можна приємно відпочити та повеселитися. Про деякі такі місця розповімо вже зараз.

de-provesty-den-konstytutsiyi-v-kyyevi-zustrichayemo-lito-patriotychno-2Найкращі місця в Києві для пікніка на День Конституції

Кожне весняно-літнє свято — це чудовий привід вирушити на пікнік. Не всі охоче виїжджають за місто, тому обмежимося найкращими майданчиками для пікніка в межах столиці. Серед них виділимо такі:

  • озеро Дідорівка;
  • масив Виноградар;
  • Труханів острів;
  • ВДНГ (Експоцентр України);
  • каланча;
  • парк «Берізка»;
  • Жуків острів;
  • Пуща-Водиця.

Обирайте ту локацію, яка для вас найбільш зручна, і вперед! А якщо вас не лякає відстань, то можна віддати перевагу чомусь новому й відкрити для себе ще одне місце відпочинку. Наприклад, на озері Дідорівка облаштовані спеціальні затишні альтанки. Тепер не потрібно розміщуватися на землі, можна влаштувати справжнє застілля. Ця локація зручна для тих, хто мешкає в Голосіївському районі. Альтанки варто забронювати завчасно.de-provesty-den-konstytutsiyi-v-kyyevi-zustrichayemo-lito-patriotychno-5

Масив Виноградар розташований на протилежному кінці Києва. Він приваблює великим та достатньо впорядкованим сосновим лісом, у якому також можна забронювати альтанку. Якщо з вами будуть діти, то їм не доведеться нудьгувати, адже тут облаштований величезний мотузковий парк із трасами різного рівня складності.

Труханів острів знаходиться в самому центрі столиці. Тут зручно розташуватися, якщо ви плануєте поєднати застілля з купанням у Дніпрі. Якщо ви не хочете везти їжу із собою, то можна відвідати місцеві кафе. Варто пам’ятати, що в’їзд на острів платний.

ВДНГ уже не одне десятиліття залишається улюбленим місцем відпочинку киян та гостей столиці. А після недавнього ребрендингу цей пострадянський парк став сучасним центром розваг для всієї родини. Тут можна не лише орендувати альтанку, але й відвідати контактний зоопарк, мотузковий парк та ще безліч цікавих місць.

Каланча — одне з найулюбленіших місць у Пущі-Водиці. Сюди можуть легко дістатися навіть ті, у кого немає власного автомобіля: гостей доставляє до місця відпочинку комфортний трамвайчик. Любителі гострих відчуттів зможуть поєднати застілля з оглядом місцевості з висоти колишньої пожежної каланчі.

de-provesty-den-konstytutsiyi-v-kyyevi-zustrichayemo-lito-patriotychno-3Чим зайнятися на День Конституції

Якщо пікнік у ці тривалі вихідні вас не цікавить, можна придумати інші захоплюючі заняття для всіх членів родини. Полюбляєте музику? Тоді пропонуємо відвідати один із численних концертів, що проводитимуться в ці дні в київських парках. Підбирайте найбільш цікаву програму на власний смак та насолоджуйтеся музикою на свіжому повітрі.

Поціновувачам джазу радимо вирушити до Львова на Alfa Jazz Fest. У цьому році хедлайнером буде популярна група Onuka. Фестиваль можна поєднати із прогулянкою старовинним Львовом. Тут завжди знайдеться безліч цікавих та приємних розваг для всієї родини.

Для молоді буде цікавим Ostrov Festival — фестиваль електронної музики в Одесі. «Відірватися» під запальні ритми на березі моря — що може бути веселіше та приємніше влітку? Разом з тим можна буде прогулятися вуличками легендарного міста та помилуватися прекрасним Чорним морем, яке ідеально вписується в міський обрис.

Вам подобається музика, проте традиційний формат фестивалів навіює нудьгу? Тоді вирушайте до Іванівки, де проходить фестиваль екстремального відпочинку Rope & Rock і щовечора музичну сцену запалюють найкращі кавер-групи країни. Тут ви зможете стрибнути з висоти 37 метрів та проїхатися на тролеї (у вагонетці).

Тим, хто любить hard, радимо фестиваль у Чорноморську, присвячений важкій музиці та екстремальному відпочинку. Тут також можна стрибнути з мосту, випробувати три траси скелелазіння різного рівня складності, проїхатися на тролеї та надовго «зависнути» у мотузковому парку.

Вважаєте шопінг найкращим видом відпочинку? У центрі міста традиційно розташують свої намети українські виробники. Можна буде обрати сувеніри української тематики, придбати гарну вишиванку або домашній посуд у народному стилі. Дітлахи зрадіють різноманіттю солодощів.

de-provesty-den-konstytutsiyi-v-kyyevi-zustrichayemo-lito-patriotychno-4Історія може бути цікавою

Бажаєте присвятити свято історії рідного краю та прищепити дітям любов до країни? У цей день буде доречно покласти квіти біля пам’ятника автору першої Конституції Пилипу Орлику та розповісти дитині про те, яке значення має цей документ для кожного громадянина України і якою була історія його створення. Проведіть свято разом, присвятивши його спілкуванню, так необхідному нам усім.

А якщо бажаєте зануритися у прадавню історію, до ваших послуг парк «Київська Русь». Тут проходитиме історичний фестиваль, присвячений XIV–XV ст., — «Билини Стародавнього Києва — Ruthenica medievalis». Сюди приїдуть майстри реконструкції не лише з України, але й з Італії, Білорусі та багатьох інших країн.

Шукаєте романтику? Що може бути краще, ніж зустріти захід сонця на Дніпрі на кораблику? У вихідні можна вирушити в невеликий круїз на теплоході-дискотеці або повечеряти на теплоході-ресторані. А якщо мрієте провести справжню незабутню ніч, забронюйте номер в одному із плавучих готелів Києва.

Прихильникам кіно радимо поїхати до Пущі-Водиці. Ні, не на пікнік, а на фестиваль короткометражних фільмів «Повітря-2018». Такий формат буде цікавим і дітям, і дорослим. Після кіносеансу можна насолодитися неповторною природою Пущі-Водиці, позагоряти на одному з місцевих пляжів або все ж таки влаштувати пікнік.

Ті, хто любить квіти, у ці дні традиційно вирушають на Співоче поле, де проходить виставка «Світ велетнів». Тут буде цікаво не лише флористам, адже організатори передбачили розваги для всіх гостей на будь-який смак, а також традиційну торгівлю виробами народних майстрів.

Якщо ж ви завзятий прихильник автоперегонів, не пропустіть III етап Трофею Автомобільної федерації України з ралі на серійних авто, а також етап Кубка Aeroring — Wonder Rally, який проходитиме в черкаському аеропорту. Швидкість, адреналін і досконалість техніки поєднаються тут в єдиний захоплюючий потік.

Де б ви не вирішили святкувати цей день, головне — провести його із близькими людьми. Скористайтеся цим часом, щоб поспілкуватися та повеселитися з дітлахами, батьками або найкращими друзями. У компанії рідних людей будь-які розваги будуть ще цікавішими!