Інгредієнти
- Паста пенне ригате (або будь-яка інша) — 500 г
- Соус песто
- Помідори чері — 500 г (або 6 звичайних помідорів)
- Сушений часник — 1 ст. л.
- Пармезан — 250 г
- Пучок свіжого базиліку
- Оливкова олія
- Сіль, перець


Інструкції з приготування
- Поставте каструлю з водою для пасти на сильний вогонь. Води повинно бути 5 літрів — по літру на 100 г пасти.
- Вимийте помідори чері й наріжте половинками. Якщо у вас звичайні помідори, розріжте кожен на 8 частин.
- Пармезан натріть на дрібній тертці.
- У глибоку сковороду налийте оливкової олії й поставте на маленький вогонь. Через півхвилини покладіть у сковороду помідори й базилік, потримайте кілька хвилин. Залиште декілька гілочок базиліку для прикрашання.
- Коли вода закипить, додайте в неї 50 г солі (по 10 г на літр води) й пасту. Відваріть до стану аль денте— для цього дотримуйтесь інструкцій на пакованні.
- Злийте воду, але не промивайте пасту холодною водою. Викладіть пасту в сковороду й перемішайте.
- Додайте песто, половину пармезану, часник і спеції. Обережно перемішайте, насолоджуючись ароматом.
- Відразу ж подавайте, посипавши пасту рештою пармезану й прикрасивши листочками базиліку.
Buon appetito!