Їмо

Печиво з фундуком: рецепт на щодень

pechyvo-z-fundukom-retsept-na-shhoden

Якщо вам набридла магазинна випічка, спробуйте приготувати десерт самостійно та переконайтеся, наскільки просто й швидко його можна зробити. Ситне печиво з фундуком і шоколадом стане чудовим доповненням до сніданку, швидко вгамує голод в школі та на роботі.

Корисний горіх

Фундук — це лісовий горіх. У кулінарії використовують як дикорослі, так і окультурені (вони більші) сорти таких плодів.

Горіхи, які ми розглядаємо, вельми корисні. Вони містять безліч необхідних людині мікроелементів, здатні запобігати онкологічним захворюванням, тонізують організм, активізують мозок.

Звісно, щоб роздобути ці корисні плоди, не потрібно йти до лісу. Досить відвідати будь-який торговий центр мережі METRO, де ви знайдете не тільки високоякісний фундук, а й найширший асортимент інших першокласних продуктів.

Шоколадне печиво з фундуком

З наведеної нижче кількості продуктів у вас вийде 8–9 штук. Хочете, щоб порцій було більше, відповідним чином збільште кількість інгредієнтів. Якщо все печиво відразу не поміститься в духовку, тісто покладіть у холодильник.

Випікається ця страва дуже швидко — 12–15 хвилин. На ваші активні дії з її приготування також піде мінімум часу — щонайбільше хвилин 20.

Інгредієнти:

  • вершкове масло — 30 г;
  • плитка чорного гіркого шоколаду — 90 г (можна взяти какао-порошок і трохи збільшити кількість використовуваного масла);
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 50 г;
  • борошно — 60 г;
  • фундук — 50 г очищених ядерець;
  • ванілін — на свій смак.

Покрокова інструкція: pechyvo-z-fundukom-retsept-na-shhoden

  1. У мікрохвильовці або на водяній бані розтопіть масло зі шматочками шоколаду. Якщо використовуєте какао, то просійте його в заздалегідь розм’якшене масло, потім розмішайте.
  2. Підрум’яньте фундук на сухій сковороді або в духовці. Подрібніть плоди на свій розсуд —грубо порубайте ножем або перебийте в блендері.
  3. В окремому посуді збийте цукор з яйцем. Повинна вийти пишна піна. Введіть в неї остиглу масляно-шоколадну масу, ванілін, борошно, горіхи, гарненько все вимішайте. Тісто має вийти липким, за консистенцією схожим на дуже густу сметану. Якщо основа страви вийде занадто рідкою, додайте в неї борошно.
  4. Деко застеліть папером. Викладіть на нього тісто. Зробити це можна ложкою або за допомогою кондитерського мішка. Залишайте достатню відстань між порціями, оскільки тісто може трохи розтікатися. Розмір печива — на ваш розсуд, не варто лише робити його занадто дрібним.
  5. Помістіть деко в розігріту до 170–175 °C духовку на 15 хвилин. Майте на увазі, що готове печиво з фундуком повинно трохи потріскатися. Після закінчення зазначеного часу дістаньте випічку, дайте їй охолонути. Перемістіть печиво на гарне блюдо та подайте до кави або чаю.

Смачного!