Їмо

Перепели в духовці: вдалого «полювання»!

perepely-v-duhovtsi-vdalogo-polyuvannya

Пам’ятаєте описи полювання на перепелів у класичних творах? Чи не здавалося вам дивним, чому це заняття настільки популярне у знаті? Дійсно, одна справа — підстрелити, наприклад, качку: її м’ясом можна пригостити хоча б кількох людей. А що візьмеш із пташки, тушка якої важить всього 150–180 г?.. Виявляється, все не так однозначно.perepely-v-duhovtsi-vdalogo-polyuvannya

М’ясо перепелів неймовірно корисне. Воно легко засвоюється, містить 22% чистого білка. Калорійність вищезгаданого продукту — всього 230 ккал на 100 г.

М’ясо перепела містить величезну кількість життєво важливих елементів, вітамінів. Крім цього, така їжа не перевантажує шлунково-кишковий тракт. Отже, страви, приготовані з цього птаха, можна подавати навіть на вечерю.

Подібне м’ясо, запечене в духовці, — справжній подарунок для прихильників ЗСЖ, оскільки цей продукт не тільки корисний, але і дуже смачний. Залишається тільки з’ясувати, де придбати, як вибрати і як приготувати перепелів.

Секрети приготування перепелівperepely-v-duhovtsi-vdalogo-polyuvannya

Щоб роздобути перепелів, на полювання йти не доведеться: розведенням цієї птиці займаються спеціалізовані ферми. Вибираючи тушки, які будете запікати в духовці, переконайтеся, що їхнє м’ясо рожевого кольору, пружне. Вм’ятина, що з’являється при натисканні, має швидко зникати.

Насторожити має нехарактерна, більша, ніж належить для цього птаха, вага тушки. Можливо, її накачали водою. Не купуйте подібне м’ясо. Страва з такої перепілки вийде водянистою. Радимо купувати птицю в торговельних центрах мережі METRO, співробітники яких ретельно стежать за якістю продукції, що реалізується.

У магазинах продають вже розібраних перепілок, але якщо у вас непатрана тушка, то доведеться її обробити. Необхідно буде:

  • вирізати тельбухи — серце, печінку та ін.;
  • видалити лапки, крайні частини крилець, шию — разом із лівером вони підуть на корисний бульйон;
  • обпалити залишки пір’я над увімкненою газовою конфоркою.

Для запікання в духовці краще використовувати свіже м’ясо. За необхідності воно може перебувати в холодильнику до тижня, в морозилці — до місяця.

Тепер залишилося тільки вибрати варіант приготування птиці й замаринувати тушки. У будь-якому разі до них знадобиться соус, навіть якщо в рецепті він не згаданий.

Робимо смачний маринад для перепелів, запечених у духовціperepely-v-duhovtsi-vdalogo-polyuvannya

Набір прянощів можна змінювати залежно від сезону, особистих уподобань. Втім, і основа маринаду не обов’язково має точно повторювати наведену нижче. Наприклад, замість оливкової олії можна використовувати щось молочне, соєвий соус тощо.

Пропонуємо приготувати перевірений смачний маринад для перепелів. Щоб його зробити, візьміть:

  • по 3 ст. л. оливкової олії та лимонного соку;
  • 3 гілочки чебрецю;
  • по 1 ч. л. цедри, паприки та меленого кмину;
  • трохи кориці, коріандру, солі.

Усі інгредієнти змішати. Переконатися, що сіль розчинилася. Натерти перепела сумішшю не тільки зовні, але і всередині. Зверніть увагу на те, що соус роблять безпосередньо перед процесом маринування птиці, який забере мінімум 3 години.

Як приготувати перепелів в апетитній медовій скоринціperepely-v-duhovtsi-vdalogo-polyuvannya

Скористайтеся нижченаведеною покроковою інструкцією приготування перепілки: рецепт в духовці, який ми пропонуємо вашій увазі, дуже нестандартний і вишуканий. Така страва незвична всім — від медової скоринки до гарніру з груші.

Запечену так птицю точно варто спробувати. Тим більше що процес приготування забере не так багато часу — максимум 50 хвилин. Із зазначеної нижче кількості продуктів вийде 3 порції страви.

Інгредієнтиperepely-v-duhovtsi-vdalogo-polyuvannya

Щоб перепели в духовці вийшли надзвичайно смачними, візьміть:

  • замариновані тушки — 6 шт.;
  • рідкий мед — 2–3 ст. л.;
  • чорнослив без кісточок — 60 г;
  • воду — 200 мл;
  • кускус — 80 г;
  • вершкове масло — 40 г;
  • груші — 3 шт.

Якщо хочете карамелізувати останній інгредієнт, знадобляться ще 3 ст. л. цукру.perepely-v-duhovtsi-vdalogo-polyuvannya

Покрокова інструкціяperepely-v-duhovtsi-vdalogo-polyuvannya

  1. Вмикаємо духовку. Для приготування перепелів за цим рецептом її необхідно розігріти до 200 ºС.
  2. Запарюємо кускус окропом, настоюємо під кришкою 5 хвилин. Кладемо в крупу 10 г масла, сіль (на смак), вимішуємо.
  3. Ріжемо кожну чорносливину на 4–6 частин. Кидаємо подрібнені сухофрукти в кускус. Коли маса трохи охолоне, фаршируємо нею перепілок, у кінці кожну сколюємо зубочисткою (шпажкою).
  4. Укладаємо тушки у форму, дно якої злегка змащуємо олією. Зверху на перепелів щедро наносимо мед і відправляємо їх у духовку на 25 хвилин.
  5. Поки м’ясо запікається, займаємося гарніром. Розжарюємо сковороду з маслом, що залишилося, викладаємо в неї груші, попередньо розрізавши кожну на 4–6 частин і видаливши серцевину, плодоніжки. Якщо хочемо карамелізовані фрукти, присипаємо їх цукром. Обсмажуємо груші по 2 хвилини з кожного боку.
  6. Готових перепілок виймаємо з духовки, викладаємо на порційні тарілки (по 2 тушки на кожне блюдо), біля фаршированого м’яса розміщуємо соковиті шматочки груші, прикрашаємо їх м’ятою, подаємо на стіл.

Смачного!