П'ємо

koktejl-ben-bakler-osvizhalnyj-miks-v-avstralijskomu-styli
П'ємо
Коктейль «Бен Баклер» — освіжальний мікс в австралійському стилі
Бен Баклер —мальовнича місцевість в Австралії неподалік від Сіднея. Цей район розташований на скелястому березі океану та відомий приголомшливими пейзажами.
buryakovyj-kvas-nezvychajnyj-ta-korysnyj-osvizhalnyj-napij1
П'ємо
Буряковий квас — незвичайний та корисний освіжальний напій
Кухня слов’янських народів може похвалитися чималою кількістю самобутніх напоїв. Особливе місце серед них посідає домашній квас. У різних регіонах України
koktejli-z-limonchello-uriznomanitnymo-barne-menyu1
П'ємо
Коктейлі з лімончелло: урізноманітнимо барне меню
Власники барів та ресторанів повсякчас розшукують нові цікаві страви і напої. Особливо ретельно професіонали працюють над коктейльною картою. Класичні поєднання
osvizhnyj-zbadorlyvyj-bambl-kava-z-sokom-apelsyna1
П'ємо
Освіжний і збадьорливий «Бамбл»: кава з соком апельсина
Напій, що має естетичний вигляд, з нетривіальним збалансованим кисло-солодким смаком урізноманітнить вашу святкову барну карту. Якщо веселощі підуть на спад,
1 2 6

Розділ «П’ємо»: класні напої в домашніх умовах

Бари вже давно не асоціюються зі страшними місцями із дев’яностих. Ці заклади стали храмами для міських стиляг, де можна насолодитися смачними коктейлями, а заразом отримати естетичне задоволення від оригінального вигляду і способу подачі. Тому вміння приготувати подібну красу вдома можна віднести до категорії вражаючих. Тонкощам барної справи присвячений наш розділ «П’ємо».

Обирай – не хочу: різновиди напоїв

Сімдесят вісім. Ось стільки коктейлів включено в офіційний список Міжнародної асоціації барменів. Вони поділяються на три категорії:

  • Незабутні («Дайкірі», «Мартіні», «Олд фешен»),
  • Сучасна класика («Лонг-Айленд айс ті», «Маргарита», «Піна колада»),
  • Нова ера ( «Б-52», «Апероль шпрітц», «Брудний мартіні»).

Як зробити той чи інший напій, зведено до єдиного стандарту і чітко прописано. Так що в будь-якому барі світу ви можете замовити свій улюблений, відчути знайомий смак і не розчаруватися. До речі, перелік не містить безалкогольні коктейлі. Так що поле для експериментів у вас ого-го! Хоча наш розділ не буде обмежуватися міксами – ми також пройдемося по «чистим» напоям.

Стаття за статтею ми будемо говорити про те, як поєднуються вина зі стравами; як класифікують пиво; як обрати хороший віскі; як слід зберігати пляшки в залежності від типу і сорту алкоголю тощо.

«П’ємо» з розумом: детальні рецепти напоїв

Незважаючи на те що приготування напоїв – майже мистецтво, у нього є своя «наукова база». Ні, звичайно, можна на око змішати все що завгодно і прикрасити вишенькою. Та для збалансованого смаку і гармонійного вигляду має значення все:

  • сумісність інгредієнтів,
  • послідовність додавання,
  • температурний режим,
  • відповідність фруктів, прянощів,
  • особливості декору.

Візьмемо ігристі коктейлі. Здається, що немає нічого простішого, ніж зміксувати «Просекко» з апельсиновим соком. Ось тільки напої, що містять «бульбашки», не можна ані змішувати, ані струшувати. Їх можна тільки обережно доповнювати. Такі деталі є у будь-якому рецепті.

Тому добре, коли під рукою, а точніше, перед очима, є гарний «довідник». У статтях ми не просто публікуємо рецепти з фото, а максимально докладно описуємо процес приготування. Щоб будь-який читач переконався на практиці: смачні напої в домашніх умовах – це легко.