П'ємо

yak-vybraty-chaj-1
П'ємо
Як вибрати чай
Чай і кава — напої, які українці споживають щодня. Ароматний чай ми п’ємо і у свята, традиційно пропонуючи його дорогим
yak-z-chym-pyut-brendi-1
П'ємо
Як і з чим п’ють бренді
Бренді — узагальнена назва міцних алкогольних напоїв, створених у результаті дистиляції різних компонентів. У числі останніх — виноградне вино, фруктова
chas-pyty-shampanske-7-igrystyh-vesnyanyh-novynok-vid-metro-6
П'ємо
Час пити шампанське: 7 ігристих весняних новинок від МЕТRО
Перші теплі весняні дні відмінно налаштовують, щоб закінчувати їх келихом хорошого шампанського. Хоча цей ігристий напій необов'язково повинен бути вечірнім.
garyacha-desyatka-top-najsmachnishyh-zigrivayuchyh-alkogolnyh-napoyiv-retsepty-domashnogo-prygotuvannya-1
П'ємо
«Гаряча» десятка — топ найсмачніших зігріваючих алкогольних напоїв. Рецепти домашнього приготування
Коли на вулиці вогко й холодно, саме час приготувати гарячі алкогольні коктейлі. Такі зимові напої чудово допомагають пережити нудьгу в
1 2 4

Розділ «П’ємо»: класні напої в домашніх умовах

Бари вже давно не асоціюються зі страшними місцями із дев’яностих. Ці заклади стали храмами для міських стиляг, де можна насолодитися смачними коктейлями, а заразом отримати естетичне задоволення від оригінального вигляду і способу подачі. Тому вміння приготувати подібну красу вдома можна віднести до категорії вражаючих. Тонкощам барної справи присвячений наш розділ «П’ємо».

Обирай – не хочу: різновиди напоїв

Сімдесят вісім. Ось стільки коктейлів включено в офіційний список Міжнародної асоціації барменів. Вони поділяються на три категорії:

  • Незабутні («Дайкірі», «Мартіні», «Олд фешен»),
  • Сучасна класика («Лонг-Айленд айс ті», «Маргарита», «Піна колада»),
  • Нова ера ( «Б-52», «Апероль шпрітц», «Брудний мартіні»).

Як зробити той чи інший напій, зведено до єдиного стандарту і чітко прописано. Так що в будь-якому барі світу ви можете замовити свій улюблений, відчути знайомий смак і не розчаруватися. До речі, перелік не містить безалкогольні коктейлі. Так що поле для експериментів у вас ого-го! Хоча наш розділ не буде обмежуватися міксами – ми також пройдемося по «чистим» напоям.

Стаття за статтею ми будемо говорити про те, як поєднуються вина зі стравами; як класифікують пиво; як обрати хороший віскі; як слід зберігати пляшки в залежності від типу і сорту алкоголю тощо.

«П’ємо» з розумом: детальні рецепти напоїв

Незважаючи на те що приготування напоїв – майже мистецтво, у нього є своя «наукова база». Ні, звичайно, можна на око змішати все що завгодно і прикрасити вишенькою. Та для збалансованого смаку і гармонійного вигляду має значення все:

  • сумісність інгредієнтів,
  • послідовність додавання,
  • температурний режим,
  • відповідність фруктів, прянощів,
  • особливості декору.

Візьмемо ігристі коктейлі. Здається, що немає нічого простішого, ніж зміксувати «Просекко» з апельсиновим соком. Ось тільки напої, що містять «бульбашки», не можна ані змішувати, ані струшувати. Їх можна тільки обережно доповнювати. Такі деталі є у будь-якому рецепті.

Тому добре, коли під рукою, а точніше, перед очима, є гарний «довідник». У статтях ми не просто публікуємо рецепти з фото, а максимально докладно описуємо процес приготування. Щоб будь-який читач переконався на практиці: смачні напої в домашніх умовах – це легко.