- Блог МЕТРО
- >
- Їмо
- П'ємо
П'ємо
Розділ «П’ємо»: класні напої в домашніх умовах
Бари вже давно не асоціюються зі страшними місцями із дев’яностих. Ці заклади стали храмами для міських стиляг, де можна насолодитися смачними коктейлями, а заразом отримати естетичне задоволення від оригінального вигляду і способу подачі. Тому вміння приготувати подібну красу вдома можна віднести до категорії вражаючих. Тонкощам барної справи присвячений наш розділ «П’ємо».
Обирай – не хочу: різновиди напоїв
Сімдесят вісім. Ось стільки коктейлів включено в офіційний список Міжнародної асоціації барменів. Вони поділяються на три категорії:
- Незабутні («Дайкірі», «Мартіні», «Олд фешен»),
- Сучасна класика («Лонг-Айленд айс ті», «Маргарита», «Піна колада»),
- Нова ера ( «Б-52», «Апероль шпрітц», «Брудний мартіні»).
Як зробити той чи інший напій, зведено до єдиного стандарту і чітко прописано. Так що в будь-якому барі світу ви можете замовити свій улюблений, відчути знайомий смак і не розчаруватися. До речі, перелік не містить безалкогольні коктейлі. Так що поле для експериментів у вас ого-го! Хоча наш розділ не буде обмежуватися міксами – ми також пройдемося по «чистим» напоям.
Стаття за статтею ми будемо говорити про те, як поєднуються вина зі стравами; як класифікують пиво; як обрати хороший віскі; як слід зберігати пляшки в залежності від типу і сорту алкоголю тощо.
«П’ємо» з розумом: детальні рецепти напоїв
Незважаючи на те що приготування напоїв – майже мистецтво, у нього є своя «наукова база». Ні, звичайно, можна на око змішати все що завгодно і прикрасити вишенькою. Та для збалансованого смаку і гармонійного вигляду має значення все:
- сумісність інгредієнтів,
- послідовність додавання,
- температурний режим,
- відповідність фруктів, прянощів,
- особливості декору.
Візьмемо ігристі коктейлі. Здається, що немає нічого простішого, ніж зміксувати «Просекко» з апельсиновим соком. Ось тільки напої, що містять «бульбашки», не можна ані змішувати, ані струшувати. Їх можна тільки обережно доповнювати. Такі деталі є у будь-якому рецепті.
Тому добре, коли під рукою, а точніше, перед очима, є гарний «довідник». У статтях ми не просто публікуємо рецепти з фото, а максимально докладно описуємо процес приготування. Щоб будь-який читач переконався на практиці: смачні напої в домашніх умовах – це легко.