П'ємо

Справа дійшла до вітамінів: сильні та природні стимулятори в боротьбі проти втоми!

Повертаємося до коренів! Природні стимулятори для ясного розуму вранці.
sprava-dijshla-vitaminiv-sylni-ta-pryrodni-stymulyatory-v-borotbi-proty-vtomy-1

Щоб скинути з себе втому після короткої ночі або вибратися з безодні відсутності енергії в другій половині дня, необхідні сильні й ефективні стимулюючі засоби. З цієї причини ми насамперед йдемо до перевіреної часом кавомашини. Той факт, що кофеїн у каві допомагає прокинутися, є незаперечним. Однак, звісно ж, існують й інші альтернативи кави, наприклад, зелений, чорний чай або гуарана. Їх усіх пов’язує одне: кофеїн. Проте поряд із багатьма продуктами, що містять кофеїн, існують більш легкозасвоювані й корисніші стимулятори, що дозволяють привести свої думки до ладу. При цьому їх склад і спосіб приготування часто набагато простіші, ніж очікувалося, а ефект – сильніший.

Модні стимулятори: вітамінна вода — Infused Water

На додаток до великої кількості гарних пляшок, призначених спеціально для цього напою, вітамінна вода справляє на втому два види простої і розумної дії. Завдяки воді наше тіло насичується рідиною, що благотворно впливає на нього, особливо в ранкові години. Сон понад норму і мала кількість води призводять до протилежного результату: наш організм зневоднюється, і внаслідок цього ми втомлюємося. Другий фактор у боротьбі з втомою – це компоненти Infused Water. У цьому випадку термін «Infused» дослівно означає «залитий», тобто передбачає змішування обраних компонентів водою.

Для приготування цього напою часто використовуються ягоди, цитрусові або трави. Крім ароматів, вітамінна вода містить вітаміни і мікроелементи, які виділяються з інгредієнтів, використаних для її приготування. Для цього після приготування вітамінну воду слід поставити на кілька годин у холодильник для настоювання. Саме її компоненти, що містять у своєму складі вітамін С, такі як лимон або шматочок імбиру, забезпечують приплив бадьорості, оскільки цей вітамін стимулює обмін речовин і, таким чином, підвищує працездатність.

sprava-dijshla-vitaminiv-sylni-ta-pryrodni-stymulyatory-v-borotbi-proty-vtomy-3До речі, про імбир…

Імбир для імунітету – не тільки гарний природний стимулятор, що не містить кофеїн, а й суперпостачальник вітамінів. Він має у складі вітаміни А, С, В6 і В12, а також залізо і магній. Саме вони допомагають організму прокинутися і подолати втому. Імбир із лимоном і медом настільки популярний, що вважається мало не панацеєю від багатьох хвороб.

Його смаком можна насолоджуватися не тільки у вітамінній воді, а й додаючи його як приправу до страв. Чай з імбиром, лимоном і медом – надзвичайно популярний напій. Для цього цілком достатньо однієї скибочки товщиною 1 см, який можна використовувати навіть кілька разів, поки його смак не ослабне. Корінь імбиру для імунітету – при регулярному вживанні слугує профілактикою застудних хвороб, а корисний імбирний напій з лимоном і медом сприяє схудненню.

Коріння рослин — стимулятори трохи іншого виду: женьшень

Користь женьшеню криється в здатності зміцнювати імунну систему і знімати стрес. Гінзенозіди, які містяться в корені тільки цієї рослини, абсолютно природним шляхом сприяють підвищенню працездатності, завдяки чому організм успішно бореться з втомою.

Крім кореня женьшеню в природному вигляді, його можна придбати у вигляді порошку, в капсулах або навіть смаженим у фритюрі. Ті, хто не хоче відмовлятися від кофеїну, можуть додати до своєї кави женьшень у вигляді порошку і перетворити її в ще більш потужний стимулятор.

Суперфуд під дещо іншим кутом: настій з насіння чіа

Незважаючи на те, що настій з насіння чіа, що є суперфудом, вже давно використовується прихильниками здорового способу життя або бажаючими схуднути як основний інгредієнт для сніданку і при приготуванні смузі, його ефективність в якості природного стимулятора ще не вивчена. Однак завдяки вмісту жирних кислот омега-3 він, крім інших своїх позитивних властивостей, сприяє поліпшенню кровообігу головного мозку. Це, звісно, сприяє підвищенню працездатності і зниженню втоми. Крім цього, насіння чіа дуже добре використовувати в напоях для боротьби з втомою, що виникає після їжі. Навіть кілька насінин чіа на графин води виконають свою роль, і у вас не виникне необхідності з’їдати цілу порцію мюслі.

Яскраво-зелений сік із паростків пшениці від втоми

Цей напій більше схожий на коктейль із коників, а сік із паростків пшениці містить величезну кількість вітамінів, які дають вам необхідну енергію без кофеїну. Зелений сік має багато заліза і вітаміну С. Напій із пророщеної пшениці можна знайти швидше в модних барах, в яких продаються соки, або в магазинах здорової їжі, а не в звичайному супермаркеті. Його можна купити також у вигляді порошку для самостійного приготування напою. Сік із паростків пшениці прекрасно тамує спрагу і бореться з втомою.

Зелений смузі для насичення організму енергією замість кави & Co

Листовий салат, багато шпинату і трохи фруктів для смаку – це один із численних рецептів приготування зеленого смузі, здатного забезпечити ваш організм енергією і гарантувати ясність розуму. Крім великої кількості вітамінів і заліза, що містяться в шпинаті, він дарує організму багато енергії при засвоєнні і фруктів, і овочів.

Листовий салат і шпинат – це лише частина інгредієнтів, адже в смузі повинна переважати частка овочів для того, щоб виключити споживання занадто великої кількості цукру. При приготуванні цього напою найкраще використовувати зелені овочі, щоб його колір відповідав його назві.

Вітаміни для ясності розуму

На додаток до звичайних порад щодо того, що в повсякденному житті слід забезпечити достатній сон, фізичну активність і здорове харчування, існує безліч альтернатив стимуляторів, що містять кофеїн. Ці натуральні стимулятори не тільки дозволяють зберегти ясність розуму, але і забезпечити організм великою кількістю вітамінів, мікроелементів і, отже, достатньою кількістю енергії на весь день. Тим, хто шукає стимулятори такого роду, буде вкрай корисною наша актуальна пропозиція.