П'ємо

Страшне свято: рецепти моторошних коктейлів для Геловіну

strashne-svyato-retsepty-motoroshnyh-koktejliv-dlya-gellovinu-1

Вовкулаки, відьми, упирі … Найжахливіші знову опиняться вночі на тихих вулицях по всьому світу і влаштують вечірку на честь страшного свята. Але який же Гелловін без смачних коктейлів? Ми, звичайно ж, захотіли допомогти в цьому «всім святим» і склали список найстрашніших, але в той же час найлегших рецептів для коктейлів на Гелловін.strashne-svyato-retsepty-motoroshnyh-koktejliv-dlya-gellovinu-2

Твої очі на дні келиху

Погодьтеся, дивні бажання у кровопивців і чудовиськ. Але що поробиш, ось така вона, — нечисть.

Інгредієнти (на 15 порцій):

  • 1 пляшка мартіні;
  • 15 ягід журавлини або брусниці;
  • 15 оливок без кісточок.

Спосіб приготування

В оливку, на місце кісточки, помістити ягоду. Можна також використовувати готові оливки з червоним перцем всередині. Закріпити допоможе зубочистка. Помістити конструкцію в келих, залити мартіні.

Подача

Ледь не забули! Напевно, у кожного є своя шалена історія з вечірки про склянку-загублянку. Що? Невже, ні? Пропонуємо виправити ситуацію і покласти «оливкові очі» саме в неї. А більш реалістичні допоможе зробити м’ясо краба, намотане зверху. Композиція вважається завершеною, але не будемо стримувати вашу фантазію. І не смійте соромитись та позбавляти себе чергової порції, в товариських колах серед чортівні так не прийнято.

Еліксир життя від чорного мага

або

Людство ламає голову над тим, чи можливе вічне життя. І, здається, у нас є ідеальний рецепт. Принаймні гарний настрій від кисло-солодкого коктейлю точно забезпечимо.

Інгредієнти (на 1 порцію)

  • 30 г біттера;
  • 1 ст.л. гранатового соку;
  • 10 мл смородинового сиропу або ягідний сік;
  • лід

Спосіб приготування

На дно келиха помістіть трохи льоду. Залийте горілкою. Звичайним медичним шприцом або по кінчику ножа влийте сироп чи сік на середину шару горілки. Обережно крапніть гранатовий сік на поверхню.

Порада. Сироп можна замінити будь-яким кисло-солодким соком. А якщо взяти сухий лід замість звичайного, то під час перемішування почне підніматися пара.

Подача

Для цього вам знадобиться стакан на 250-300 мл. Удосконалити рецепт можна свіжими фруктами, яблуками або апельсином. Тільки нашарування коктейлю, в такому випадку, будуть втрачені. Та хіба це може завадити перехилити черговий келих з еліксиром життя, а можливо навіть не один?strashne-svyato-retsepty-motoroshnyh-koktejliv-dlya-gellovinu-3

Кривава Маргарита

або

«Що за маячня? Мері, а не якась там Маргарита», — скажете ви. Але ні, ми знаємо зовсім іншу історію. На жаль, випадок цей настільки сумний, що доведеться розповісти його наступного разу. Єдине, що можемо – це запропонувати рецепт в її честь.

Інгредієнти (на 1 порцію):

— 3-4 кубики льоду;

— 2 ст. л. цукру;

— 1 лайм;

— 50 г текіли;

— червоне вино або червоний сироп.

Спосіб приготування

Блендеримо лайм, кубики льоду, цукор і текілу. Краще використовувати режим для подрібнення льоду. Налити в келих. Обраний червоний інгредієнт ввести в текілу по кінчику ножа, – секрет в густоті. Чим густіше консистенція, тим більша ймовірність отримати коктейль з нашаруваннями.

Подача

І хоча в рецепті основний алкоголь – текіла, ми пропонуємо порушити всі правила. Налийте цей коктейль в келих для мартіні. Так буде простіше зробити «поверхи» і приємно збентежити гостей. Нехай вгадають, що саме вони п’ють. Головне, не зупиняйте — ні себе, ні друзів.

Гостре життя вампіра

Нелегке буття кровопивці. Різке і зігріваюче, точно, як це поєднання. Згодні?

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • 20-30 мл горілки
  • 60 г томатного соку
  • зовсім небагато тертого хрону
  • кілька крапель соусу Табаско
  • лід

Спосіб приготування

Викласти добре подрібнений лід в келих. Влити горілку, соус і томатний сік. Тертий хрін розмістити по краях чарки.

Порада. Терти хрін краще у відкритому просторі, інакше будуть пекти очі.

Подача

Використовуйте невелику ємність, підійде чарка на 50-60 мл. Хрін можна залишити всередині, але будьте обачні з кількістю. А прикрасити напій можна листком селери або шматочком лимону. І якщо по секрету (тільки, тсссс…), то справжні вампірюжки та вампірюжниці знають, що мінімальна доза напою розрахована на два з половиною життя. Тож, якщо і куштувати цей коктейль, то лише до кінця одного з них. strashne-svyato-retsepty-motoroshnyh-koktejliv-dlya-gellovinu-4

Страшний гарбуз

Зрозуміло, що ми не могли забути про один з найголовніших символів Гелловіну, тому залишили гарбуз «на десерт».

Інгредієнти (на 1 порцію):

  • листя м’яти
  • 0,5 л гарбузового соку
  • 0,5 л вермуту
  • 100 мл горілки
  • 2 ч. л. чорного перцю грубого помелу
  • банка оливок, фаршированих лимоном
  • кубики льоду

Спосіб приготування

М’яту розтерти до однорідної маси і викласти в глечик (кувшин). Додати гарбузовий сік і ретельно перемішати. Влити алкоголь і додати мелений перець.

Порада. Інгредієнти можна збити в блендері, а в кінці додати перець і оливки.

Подача

По горошині чорного перцю вдавити у кожну оливку, створюючи «око із зіницею». Подається в коктейльних келихах з кубиками льоду і «оливкою-оком». По краях розмістити листочки м’яти. Замість келиху можна використовувати пусті декоративні гарбузики. Не забудьте зрізати денце, щоб гарбузики стали більш стійкі. А поки ви насолоджуєтесь чудернацьким коктейлем, звідусіль злітаються гелловінські гарбузи і запрошують вас на ще один. Чи варто відмовляти?

Ну що ж, погодьтесь, тепер залишитись осторонь свята “темних сил” важко, та й не треба. Принаймні під час святкування моторошного Геловіну — точно. І хоча до нього кожен ставиться по-різному, веселощі ніхто не відміняв. Ми вирішили також не лишатись за дверима голосної вечірки і віщуємо вам пророцтво: гарячим святкуванням та смачним напоям бути!