Купуємо

Дитяча година: як зберігати товари для малюків?

Батьки прагнуть вибрати для своїх дітей усе найкраще. Але ці зусилля можуть виявитися марними — якщо умови зберігання засобів гігієни або харчових продуктів буде порушено. Що потрібно знати про зберігання дитячих товарів, щоб їхня якість радувала?
kids_towel_caps

Засоби гігієни: зберігаємо підгузки, вологі серветки, одноразові пелюшки

Основна властивість у підгузків та одноразових пелюшок однакова — гігроскопічність. Вбирні здатності порушуються у вологому приміщенні (наприклад, у ванній чи санвузлі), або, навпаки — занадто сухому й сонячному, як, скажімо, балкон. Ідеальне місце для нерозпечатаних підгузків або пелюшок — у темному приміщенні, в коморі або на нижніх полицях шафи, за температури 20-25 градусів. Якщо куплені про запас за акційною ціною в METRO товари залежалися, але строк їхньої придатності (зазвичай близько 2-3 років) ще не минув, їх просто потрібно застосувати в першу чергу. Те саме можна сказати й про вологі серветки — якщо пачку не відкрито, досить просто не піддавати її дії сонячного проміння та перепадів температури.

Зовсім інша річ — зберігання вже відкритих паковань. Виробники рекомендують залишити підгузки та одноразові пелюшки в оригінальному пакеті, який перешкоджає швидкому висиханню наповнювача, і застосувати впродовж 2 місяців. Також можна перекласти їх у поліетиленовий пакет із зипером. Вологі серветки зберігають просто в блоці зі зручним клапаном або перекладають у контейнер зі щільною кришкою. Раз на тиждень серветки варто замінити на свіжі.

Діти, особливо немовлята, дуже швидко ростуть. І якщо у вас залишилися куплені про запас 3+1 PAMPERS PREMIUM MICRO, краще віддайте їх знайомим або на благодійність — тривале зберігання відкритих підгузків знижує їхні вбирні властивості.

kids_hands

Мийдодір: секрети зберігання присипок, кремів і засобів для ванни

Для дитячих засобів для водних процедур — шампунів, пін для ванни, рідкого мила — виробники вже передбачили зручне й гігієнічне паковання з дозатором, що перешкоджає зараженню мікроорганізмами. Дотримання інструкцій збереже придатність запечатаних баночок і пляшечок близько 3 років (якщо не зазначено інше), а відкритих, наприклад, Johnson’s Baby «Дитячий шампунь від маківки до п’ят»  — близько півроку.

Інша річ — креми та присипки, чутливі до вологості й перепадів температур. Місце для них варто вибрати за межами ванної кімнати — на сповивальному столику або у верхній шухляді комода, і використати максимум за 6 місяців після відкриття туби або флакона.

kids_toys

Досита: як зберігати дитячі харчові продукти

Вдала ціна й перспектива полегшити мамі домашні турботи щодо приготування прикорму для малюка ставить перед батьками іншу проблему: як зберігати дитяче харчування? Закриті баночки й пляшечки потрібно відправити в комору або кухонну шафу, подалі від плити. І поставити їх так, щоб бачити термін придатності кожної. Висунувши вперед ті, у яких він менший, ви зможете використовувати запаси раціональніше. Дитячі соки, м’ясні й рибні консерви, сухі молочні суміші й каші, а також воду досить не перегрівати й не заморожувати, щоб не порушити герметичність заводського паковання.

kids_toys_2

Відкриті овочеві й фруктові пюре доведеться викинути через 2 години, в холодильнику вони можуть протриматися до 24 годин. Якщо ви годували дитину просто з банки, від залишків позбавляйтеся відразу — слина, що потрапила в продукт на ложці, може зробити його небезпечним дуже швидко.
Сухі суміші й каші можуть зберігатися в тарі зі щільною кришкою 2-3 тижні — якщо малюк не з’їв їх за цей час, краще почати нову пачку. Ну а дитячу воду треба використати протягом 2-3 днів після відкриття пляшки.

Інша річ — креми та присипки, чутливі до вологості й перепадів температур. Місце для них варто вибрати за межами ванної кімнати — на сповивальному столику або у верхній шухляді комода, і використати максимум за 6 місяців після відкриття туби або флакона.