Купуємо

Новорічна кулінарна феєрія!

novorichna-kulinarna-feyeriya-1

Тік-так! Тік-так! – цокає годинник, а отже, наближаються новорічні свята. І у багатьох родинах вже помітний ажіотаж. Ще б пак – до такої важливої дати і підготуватись треба належно! Подаруночки, смаколики, і головне – як зробити святковий стіл таким, щоб це запам’яталося надовго?!

Ми підібрали для Вас кілька ідей, які допоможуть зустріти Новий рік-2018 незабутньо! Хоча б на один вечір, але Ви зможете перевтілитись у темпераментних італійців, пристрасних іспанців або поважних німецьких бюргерів! Влаштуйте собі справжню кулінарну феєрію, адже серед величезного асортименту METRO Ви зможете знайти продукти на будь-який смак. Отже, поїхали?!

novorichna-kulinarna-feyeriya-2Новий рік по-італійськи

Святкувати Новий рік по-італійськи можна починати вже з 25 грудня – католицького Різдва! Тим паче, що з цього року і в Україні цей день – офіційний вихідний!

novorichna-kulinarna-feyeriya-6Пармезан, прошутто, антипасті, Апероль і Просекко – ці традиційні італійські продукти та напої допоможуть створити характерну атмосферу. Подайте до столу фаршировану індичку. І звісно ж не забудьте про морепродукти – беріть мідії, молюски та креветки і готуйте свою улюблену пасту.

Особливу роль у святкуванні Нового року в Італії відіграє … виноград. З кожним ударом годинника необхідно з’їдати по одній з приготованих заздалегідь 12 виноградин. Якщо впораєтеся і з’їсте останню у першу секунду Нового року, Вам увесь рік неодмінно щаститиме!

І ще один обов’язковий атрибут – італійський десерт Панеттоне. Це святковий пиріг, перші згадки про який можна знайти аж у далекому XV ст. Його щедро прикрашають фруктами, родзинками, та особливо – апельсиновими і лимонними цукатами. Подають Панеттоне з солодкими гарячими напоями або солодкими винами, а у окремих регіонах Італії – з солодкими лікерами.

novorichna-kulinarna-feyeriya-5Новий рік по-іспанськи

Іспанія… завжди така манлива, яскрава та багата враженнями. Тому й Різдво та Новий рік тут надзвичайно різноманітні! У кожному регіоні є своя коронна страва, без якої важко уявити святковий стіл. Але є й такі кулінарні шедеври, які зробили Іспанію відомою на увесь світ!

Наприклад, один з різновидів знаменитих іспанських тапас – креветки у беконі. Просто загортайте креветки у тонко нарізане м’ясо, нанизуйте на шпажку, збризніть оливковою олією та обсмажте 2-3 хвилини. Додайте трошки лимонного соку і пригощайте друзів та рідних! Замість звичайного бекону можете використати і хамон, але і без того – який Новий рік по-іспанськи без хамону на столі!

novorichna-kulinarna-feyeriya-3Не обійдеться новорічний стіл і без риби та морепродуктів. Смакуйте форель, равликів та ікру, запиваючи чудовими іспанськими винами!

І головне – щира, дружня атмосфера – той інгредієнт, без якого іспанське новорічне застілля просто неможливе!

Новий рік по-німецьки

Новорічне свято у Німеччині – це неспішні, тривалі розмови за дружнім столом та приємні подарунки. А куштують німці у ніч з 31 грудня на 1 січня традиційно раклет та фондю – страви вишукані і старовинні.

novorichna-kulinarna-feyeriya-10Обидві вони готуються з розплавленого сиру. Вважається, що раклет дуже давно винайшли пастухи, які просто клали сирну голову біля вогню та споживали ту її частину, яка вже почала нагріватися. Зараз для приготування раклету можна використати спеціальну настільну пічку та спеціальний ніж для зняття розплавленого сиру. Додавайте картоплю, мариновані огірки і шинку та смакуйте усією родиною.

novorichna-kulinarna-feyeriya-9Для фондю можна взяти одразу кілька різних сортів сиру. Розплавте їх на відкритому вогні у спеціальному посуді та куштуйте, умокаючи у фондю хлібці, картоплю, оливки, або те, що Вам заманеться.

Обов’язковим атрибутом новорічного частування у Німеччині вважаються страви із риби: коропа, лосося, оселедця, та рибна ікра. Крім того, на столі повинно бути і багато м’ясної нарізки та різних м’ясних продуктів. І звісно ж усе розмаїття німецьких алкогольних напоїв – починаючи від вина та глінтвейну і закінчуючи бальзамами та настоянками.

У свята німці люблять проводити час на центральних площах своїх міст, де і справді панує дивовижна атмосфера. А ось щодо феєрверків популярності набуває нова традиція – кошти, які могли б бути використані на салюти, витрачають на благодійність. Чи не правда це добре – дарувати радість не лише собі, але й іншим.

Щасливого Різдва та Нового року!