Купуємо

Що подарувати на День святого Миколая: ідеї для дітей і дорослих

shho-podaruvaty-na-den-svyatogo-mykolaya-ideyi-dlya-ditej-doroslyh-1

День святого Миколая відзначається 19 грудня та традиційно починає новорічні урочистості. Свято на честь доброго та щедрого угодника заведено проводити в колі сім’ї. У цей день усі дарують один одному подарунки. Як правило, це символічні невеличкі сюрпризи, які ховають під подушку або, як на Заході, в різдвяну шкарпетку або черевик. Особливо свято полюбляють діти, вони пишуть листи святому Миколаю та чекають на маленьке диво.shho-podaruvaty-na-den-svyatogo-mykolaya-ideyi-dlya-ditej-doroslyh-2

Що подарувати дитині на Миколая?

  1. Солодощі

Це одні з найпоширеніших подарунків на День св. Миколая. У багатьох європейських країнах дітям і дорослим дарують цукерки та мармелад. У Німеччині ця традиція бере початок ще з X століття. В Україні в переддень свята випікають медове печиво у вигляді зірочок, а також особливі пряники, які в народі прозвали «миколайчиками». Існує повір’я, що раніше їх пік сам Микола Чудотворець.

У сучасних магазинах вибір солодощів просто величезний. Можна купити готовий подарунковий набір у красивій пластиковій або залізній коробочці. Потім вона стане у пригоді для зберігання дрібних речей. Цікаво буде зібрати такий набір самостійно, заздалегідь накупивши різних видів цукерок, батончиків, фруктів. Упаковку також можна зробити самому або разом із дитиною.

Знайти під подушкою смачного «миколайчика» або будь-який інший солодкий сюрприз — радість для всіх діточок. Такий подарунок завжди очікуваний.shho-podaruvaty-na-den-svyatogo-mykolaya-ideyi-dlya-ditej-doroslyh-6

  1. Зимові атрибути

Символічно на Миколая дитині подарувати зимові речі. Це може бути гарний светр, рукавички, нова шапочка або в’язані шкарпетки. Такий подарунок практичний. Дитині буде вдвічі приємніше, якщо річ зв’яже мама чи бабуся. І хлопчикам, і дівчаткам також сподобається тепла піжама, домашній костюмчик або капці.shho-podaruvaty-na-den-svyatogo-mykolaya-ideyi-dlya-ditej-doroslyh-7

  1. Іграшки

Навіть якщо у дитини все є, вона завжди буде рада новій іграшці. Це можуть бути м’які іграшки, маленькі лялечки, конструктори або прикольні фігурки з кіндер-сюрпризу.shho-podaruvaty-na-den-svyatogo-mykolaya-ideyi-dlya-ditej-doroslyh-9

  1. Невеликі сувенірчики

Дівчаткам можна подарувати набір нових шпильок або яскравих різнокольорових гумок. Новорічна маска також хороший подарунок дитині: вона в ній зможе піти на свято в дитсадку або в школі. Також підійде цікаве канцелярське приладдя, магнітики, корисні дрібниці для навчання.shho-podaruvaty-na-den-svyatogo-mykolaya-ideyi-dlya-ditej-doroslyh-8

  1. Книги

Якщо дитина любить читати, вдалим подарунком стане нова книга. Для маленьких всезнайок підійде, наприклад, енциклопедія, для малюків — розфарбовка або розвивальна книжка. Старшим діткам цікавими будуть електронні або аудіокниги.

  1. Розваги

Уявіть радість дитини, якщо святий Миколай принесе йому квиток у парк розваг, планетарій або аквапарк. А якщо квитки для всієї родини? Впевнені, радості не буде меж. До того ж такі приємні емоції запам’ятовуються надовго.

Що придумати конкретно, залежить від уподобань дитини. Маленькі любителі тварин із радістю вирушать до зоопарку або цирку. Старшим діткам сподобається захопливий квест із друзями. Також сімейне свято можна провести на ковзанці або в цікавому розважальному центрі та кафе.shho-podaruvaty-na-den-svyatogo-mykolaya-ideyi-dlya-ditej-doroslyh-3

Подарунки коханому та близькій людині

Хоча день святого Миколая і вважається дитячим святом, не варто відмовлятися від сюрпризів і уваги в дорослому віці. До того ж, якщо повернутися до витоків шанування Миколи Чудотворця, то в давніх письменах записано чимало випадків, коли він допомагав не тільки дітям, а й дорослим.

Подарунки коханій людині на День святого Миколая — це вдалий привід нагадати про свої почуття, виявити турботу й увагу. Не обов’язково купувати коштовні речі, адже навіть маленькі сюрпризи можуть подарувати щастя. Добре, якщо подарунки будуть пов’язані із зимовими святами та допоможуть хоча б на мить поринути в казку. Наприклад, можна влаштувати сюрприз: покласти подарунок під подушку, непомітно залишити під ялинкою, заховати в різдвяну шкарпетку або черевичок. Підіграйте ситуації, і гарний настрій забезпечено!

Що подарувати дівчині або дружині?

  1. Маленькі сюрпризи для домівки. Затишний зимовий вечір вдома неодмінно асоціюється з м’яким приглушеним світлом, теплим пледом, затишними домашніми речами. Саме час подарувати свічки з улюбленим ароматом, невеликий плед або диванну подушечку, в’язані шкарпетки, незвичайний нічник, свічник. Тут фантазії немає меж.
  2. Іграшки та солодощі. Плюшева снігова баба або будь-яка інша м’яка іграшка потішить дівчину. А поруч із красивою упаковкою цукерок — хороший передноворічний сюрприз.
  3. Подарунки для чаювання. Якісний чай або кава, красива чашка, в’язаний чохол на чашку або заварник — приємні речі, які стануть у пригоді вдома та на роботі.
  4. Подарунки для новорічного настрою. Після Дня святого Миколая починаються передсвяткові клопоти. Цікавим і корисним подарунком буде нова іграшка на ялинку, гірлянда, набір сніжинок або інші новорічні прикраси.
  5. Жіночі «штучки». У дамській сумочці або косметичці завжди знайдеться місце для нової палетки тіней, туші, помади. Звичайно, бажано знати уподобання людини. А ось тюбик крему для рук у зимову пору точно знадобиться будь-кому.shho-podaruvaty-na-den-svyatogo-mykolaya-ideyi-dlya-ditej-doroslyh-5

Що подарувати хлопцеві або чоловіку?

  1. Солодощі. Доведено, що серед чоловіків ласуни зустрічаються втричі частіше, ніж серед жінок. Тому не схибите, подарувавши хлопцеві набір цукерок або торт. Буде ще приємніше, якщо торт або пиріг ви спечете власноруч. Це ще й чудовий привід провести вечір за чашкою чаю разом.
  2. Святкова вечеря. Чарівний вечір за святковим столом з улюбленими стравами оцінить кожен чоловік.
  3. «Теплі» атрибути. Чоловікові можна купити або зв’язати шарф, зшити маленьку подушечку в машину, подарувати домашні теплі шкарпетки та капці. Такі подарунки чоловікові або хлопцю нагадають про вашу турботу й любов.

Що ж стосується дорожчих подарунків, то їх краще покласти під ялинку на Новий рік чи Різдво. Сподіваємося, наші поради допоможуть знайти потрібний подарунок і весело провести свято в родинному колі. Радійте дрібницям та будьте уважними один до одного.