Ви рахували скільки коштів витрачається влітку на холодні десерти? Проте приготувати їх самостійно зовсім не складно. Ягідний сезон у самому розпалі, отже, гріх не зробити домашнє полуничне морозиво.
Приготована своїми руками смакота має кілька безсумнівних переваг: ви контролюєте якість продуктів, які використовуєте, а також регулюєте кількість цукру, кислоти і т. п. Отже, опанувавши базові рецепти та з часом «кастомізувавши» їх, зможете тішити себе й близьких цілком корисними авторськими варіаціями холодних ласощів.
Полуничне морозиво в домашніх умовах, приготоване на заварному кремі
Приготування цього холодного десерту — процес тривалий, який забирає 5-6 годин. Але не лякайтеся: основна частина часу піде на охолодження та заморожування смакоти. Ваші активні дії займуть щонайбільше 40 хвилин.
З наведеної нижче кількості продуктів вийде 8 порцій ласощів. Все необхідне для їх приготування в будь-який момент можна придбати в торгових центрах мережі METRO.
Інгредієнти:
- вершки (жирність — не менше 30%) — 150 мл;
- молоко — 300 мл;
- полуниця — 200-300 г;
- яйце — 1 шт.;
- цукор — 120 г (або за смаком);
- кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.;
- ванілін — за смаком.
Покрокова інструкція:
Оскільки крем нам потрібен охолодженим, займемося одразуним, щоб він встиг охолонути. Змішуємо крохмаль із цукром. Додаємо в солодку масу яйце, збиваємо вінчиком до однорідності.
- Вливаємо в суміш, що вийшла, молоко, ставимо на плиту. Варимо, весь час помішуючи, доки маса не загусне.
- Щоб крем швидше охолов, переливаємо його в широку миску. Накриваємо ємність харчовою плівкою. Завдяки цьому простому лайфхаку на кремі не утворюється скоринка.
- Миємо полуницю, даємо воді стекти, видаляємо плодоніжки. Перетворюємо ягоди на пюре, додавши ванілін. Якщо любите, щоб в десерті були шматочки полуниці, не перетирайте її до однорідного стану. До слова, таке морозиво можна робити в будь-яку пору року, адже для його приготування цілком підійдуть заморожені ягоди.
- Збиваємо холодні вершки. Вони повинні збільшитися в об’ємі, стати пишними. Після цього акуратно з’єднуємо збиті вершки та повністю остиглий крем. Лопаткою вимішуємо солодку основу десерту, ставимо в морозилку на 20 хвилин.
- Виймаємо заготовку, вливаємо в неї полуничне пюре, збиваємо (на низьких обертах) блендером. Знову ставимо ласощі в морозилку, цього разу на пів години. Знову дістаємо заготовку та збиваємо за допомогою блендера (необхідно прибрати верхню крижану кірку та подрібнити великі кристали льоду). Знову ставимо десерт у морозилку. Повторюємо збивання ще 2-3 рази, потім залишаємо смакоту на 2 години спокійно заморожуватися.
- Дістаємо десерт, порційно викладаємо в креманки/тарталетки, прикрашаємо шматочками полуниці та без зволікання насолоджуємося смакотою, що вийшла.
Найпростіше морозиво з полуниці
Існує й простіший рецепт цих ласощів. При цьому й більш «швидке» полуничне морозиво з вершками сподобається вам та вашим близьким анітрохи не менше попереднього.
Приготування 6-8 порцій такої страви забере 3-4 години. Знову ж: левова частка часу піде на застигання смакоти.
Інгредієнти:
- вершки (жирність — 33%) — 300 мл;
- полуниця — 0,5 кг;
- цукор — 150-250 г (або за смаком);
- ванілін, лимонний сік, інші ягоди — за бажанням.
Покрокова інструкція:
- Ягоди помити, прибрати плодоніжки. Обсушити полуницю, а потім перетворити на пюре, додавши цукор (ванілін, лимонний сік).
- Добре охолоджені вершки збити в пишну масу. З’єднати їх із полуничною сумішшю, вимішати за допомогою блендера. Вилити основу страви в контейнер для заморожування (він повинен бути об’ємним).
- Через пів години збити полуничне морозиво блендером, розрівняти, знову поставити в морозилку. Повторити цю процедуру кілька разів.
- Після того, як ласощі застигнуть, дістати їх із холодильника, викласти порційно в піали/креманки/вафельні стаканчики. Прикрасити смакоту, що вийшла, шоколадом, шматочками ягід і подати на стіл.
Смачного!