Їмо

Полуничне морозиво: рецепт улюблених ласощів

polunychne-morozyvo-retsept-ulyublenyh-lasoshhiv

Ви рахували скільки коштів витрачається влітку на холодні десерти? Проте приготувати їх самостійно зовсім не складно. Ягідний сезон у самому розпалі, отже, гріх не зробити домашнє полуничне морозиво.

Приготована своїми руками смакота має кілька безсумнівних переваг: ви контролюєте якість продуктів, які використовуєте, а також регулюєте кількість цукру, кислоти і т. п. Отже, опанувавши базові рецепти та з часом «кастомізувавши» їх, зможете тішити себе й близьких цілком корисними авторськими варіаціями холодних ласощів.

Полуничне морозиво в домашніх умовах, приготоване на заварному кремі polunychne-morozyvo-retsept-ulyublenyh-lasoshhiv

Приготування цього холодного десерту — процес тривалий, який забирає 5-6 годин. Але не лякайтеся: основна частина часу піде на охолодження та заморожування смакоти. Ваші активні дії займуть щонайбільше 40 хвилин.

З наведеної нижче кількості продуктів вийде 8 порцій ласощів. Все необхідне для їх приготування в будь-який момент можна придбати в торгових центрах мережі METRO.

Інгредієнти:

  • вершки (жирність — не менше 30%) — 150 мл;
  • молоко — 300 мл;
  • полуниця — 200-300 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • цукор — 120 г (або за смаком);
  • кукурудзяний крохмаль — 1 ст. л.;
  • ванілін — за смаком.

Покрокова інструкція:

Оскільки крем нам потрібен охолодженим, займемося одразуним, щоб він встиг охолонути. Змішуємо крохмаль із цукром. Додаємо в солодку масу яйце, збиваємо вінчиком до однорідності.

  1. Вливаємо в суміш, що вийшла, молоко, ставимо на плиту. Варимо, весь час помішуючи, доки маса не загусне.
  2. Щоб крем швидше охолов, переливаємо його в широку миску. Накриваємо ємність харчовою плівкою. Завдяки цьому простому лайфхаку на кремі не утворюється скоринка.
  3. Миємо полуницю, даємо воді стекти, видаляємо плодоніжки. Перетворюємо ягоди на пюре, додавши ванілін. Якщо любите, щоб в десерті були шматочки полуниці, не перетирайте її до однорідного стану. До слова, таке морозиво можна робити в будь-яку пору року, адже для його приготування цілком підійдуть заморожені ягоди.
  4. Збиваємо холодні вершки. Вони повинні збільшитися в об’ємі, стати пишними. Після цього акуратно з’єднуємо збиті вершки та повністю остиглий крем. Лопаткою вимішуємо солодку основу десерту, ставимо в морозилку на 20 хвилин.
  5. Виймаємо заготовку, вливаємо в неї полуничне пюре, збиваємо (на низьких обертах) блендером. Знову ставимо ласощі в морозилку, цього разу на пів години. Знову дістаємо заготовку та збиваємо за допомогою блендера (необхідно прибрати верхню крижану кірку та подрібнити великі кристали льоду). Знову ставимо десерт у морозилку. Повторюємо збивання ще 2-3 рази, потім залишаємо смакоту на 2 години спокійно заморожуватися.
  6. Дістаємо десерт, порційно викладаємо в креманки/тарталетки, прикрашаємо шматочками полуниці та без зволікання насолоджуємося смакотою, що вийшла.

Найпростіше морозиво з полуниці polunychne-morozyvo-retsept-ulyublenyh-lasoshhiv

Існує й простіший рецепт цих ласощів. При цьому й більш «швидке» полуничне морозиво з вершками сподобається вам та вашим близьким анітрохи не менше попереднього.

Приготування 6-8 порцій такої страви забере 3-4 години. Знову ж: левова частка часу піде на застигання смакоти.

Інгредієнти:

  • вершки (жирність — 33%) — 300 мл;
  • полуниця — 0,5 кг;
  • цукор — 150-250 г (або за смаком);
  • ванілін, лимонний сік, інші ягоди — за бажанням.

Покрокова інструкція:

  1. Ягоди помити, прибрати плодоніжки. Обсушити полуницю, а потім перетворити на пюре, додавши цукор (ванілін, лимонний сік).
  2. Добре охолоджені вершки збити в пишну масу. З’єднати їх із полуничною сумішшю, вимішати за допомогою блендера. Вилити основу страви в контейнер для заморожування (він повинен бути об’ємним).
  3. Через пів години збити полуничне морозиво блендером, розрівняти, знову поставити в морозилку. Повторити цю процедуру кілька разів.
  4. Після того, як ласощі застигнуть, дістати їх із холодильника, викласти порційно в піали/креманки/вафельні стаканчики. Прикрасити смакоту, що вийшла, шоколадом, шматочками ягід і подати на стіл.

Смачного!