Їмо

Полуничний чизкейк: готуємо незрівнянний сезонний десерт

polunychnyj-chyzkejk-gotuyemo-nezrivnyannyj-sezonnyj-desert

Чизкейк — традиційний десерт американської кухні, який має популярність на всіх континентах. Втім, експерти стверджують, що ласощі, назва яких перекладається як «сирний пиріг», були відомі ще в Стародавньому Римі!

Існує й інша версія походження цього десерту. Тисячі років тому на Близькому Сході готували запечену страву зі сквашеного молока, змішаного з медом, жовтками та цедрою лимона.

Класика жанру

Класичним чизкейком вважається десерт «Нью-Йорк». Цю смакоту потрібно випікати. Але існують і рецепти, які не передбачають термічної обробки. Ласощі, приготовані відповідно до таких покрокових інструкцій, ідеальні для літнього часу, коли немає особливого бажання зайвий раз вмикати духовку.

Чизкейк з полуницею виходить неймовірно ніжним і ароматним. Його головний секрет — у безпрограшному поєднанні смаку м’якого сиру з ягодами та повітряної консистенції страви.

Щоб десерт вийшов еталонним, використовуйте для його приготування тільки свіжі та якісні продукти. Все необхідне для того, щоб зробити чудовий чизкейк, можна придбати в торговельних центрах мережі METRO.

Пропонуємо вам кілька варіантів приготування цих ласощів. Кожен покроковий рецепт допоможе успішно впоратися з поставленим завданням навіть кондитерам-початківцям.

polunychnyj-chyzkejk-gotuyemo-nezrivnyannyj-sezonnyj-desertРецепт чизкейка з полуницею «Нью-Йорк»

Полуниця додасть класичному десерту пікантної кислинки, п’янкого аромату й приголомшливого смаку. Традиційно для приготування ласощів за цим рецептом використовують сир «Філадельфія».

Є безліч покрокових інструкцій (до речі, одну з таких ви знайдете нижче), де серед інгредієнтів фігурує звичайний сир. Скептики стверджують, що десерт, зроблений на основі цього кисломолочного продукту, виходить смачним, але чизкейка це не стосується. Адже в такому разі виходить сирна запіканка або сирне суфле.

Отже, готуємо полуничний «Нью-Йорк». Для того щоб зробити чизкейк діаметром 26 см, вам знадобляться відповідна форма та 2,5 години часу. Процес приготування досить трудомісткий, але результат того однозначно вартий.

Інгредієнти

  • 350 г пісочного або іншого улюбленого печива;
  • 100 г вершкового масла;
  • 600 г вершкового сирного сиру;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 200 г свіжої або замороженої полуниці;
  • 150 мл вершків (жирність — 30%);
  • 15 г кукурудзяного крохмалю;
  • 3 яйця;
  • цедра та сік половинки лимона;
  • дрібка солі.

Покрокова інструкція

  1. Заздалегідь дістаємо всі інгредієнти з холодильника, оскільки вони мають бути кімнатної температури.
  2. За допомогою тертушки або блендера подрібнюємо печиво.
  3. У мікрохвильовці або на водяній бані розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з печивом до утворення однорідної маси.
  4. Викладаємо тісто на дно відповідної ємності. Формуємо в основи бортики та рівномірне дно.polunychnyj-chyzkejk-gotuyemo-nezrivnyannyj-sezonnyj-desert
  5. Ставимо ємність із тістом на 10 хвилин у духовку, розігріту до 200 °C.
  6. Дістаємо основу десерту з духовки й відставляємо, щоб вона охолола.
  7. Готуємо начинку для чизкейка. Спочатку робимо полуничне пюре. Потім у мисці за допомогою силіконової лопатки або просто руками змішуємо м’який сир (він не має бути холодним, інакше буде складно домогтися однорідності), цукрову пудру, крохмаль, цедру лимона та дрібку солі. Використовувати з цією метою блендер не рекомендується, оскільки інтенсивне збивання порушить структуру м’якого сиру й консистенція начинки буде далека від ідеальної.
  8. Коли маса стане однорідною, по одному додаємо в неї яйця.
  9. Вводимо в майбутню начинку вершки та сік лимона.
  10. В останню чергу додаємо в масу полуничне пюре. Обережно перемішуємо все силіконовою лопаткою.
  11. Розміщуємо начинку в остиглій основі, потім знову ставимо форму в духовку, розігріту до 180 °C. polunychnyj-chyzkejk-gotuyemo-nezrivnyannyj-sezonnyj-desert
  12. Печемо полуничний десерт максимум 10 хвилин, зменшуємо температуру до 120–130 °C. Готуємо чизкейк ще близько години.
  13. Залишаємо ласощі «відпочивати» в прочиненій духовці до повного охолодження. Важливий момент — іноді в духову шафу газової плити потрібно поставити форму з водою, щоб чизкейк не вийшов пересушеним.
  14. Даємо страві повністю охолонути, потім переміщаємо її в холодильник. Коли десерт охолоне, подаємо ласощі на стіл і насолоджуємося неймовірно ніжною консистенцією та чудовим смаком.

Полуничний чизкейк без випічки

Приготуйте чизкейк з сиром і полуницею на дитячий день народження або щоб потішити себе та близьких у вихідний день. Цю страву варто взяти до уваги тим мамам, чиї діти неохоче їдять такий корисний для дитячого організму продукт, як сир. Зате полуничні ласощі з вищезазначеним кисломолочним інгредієнтом дітлахам точно сподобаються.

Щоб приготувати сирно-полуничний чизкейк за нижченаведеним рецептом, знадобляться форма діаметром 26 см і 2 години часу.

Інгредієнти

  • 250 г печива;
  • 100–150 г вершкового масла;
  • 1 кг жирного сиру або сирної маси;
  • 250 г цукрової пудри;
  • 700 мл вершків (жирність — мінімум 30%);
  • 500 г свіжої полуниці;
  • 2 лимони;
  • полуничне желе в пакетику;
  • пакетик ванільного цукру.

polunychnyj-chyzkejk-gotuyemo-nezrivnyannyj-sezonnyj-desertПокрокова інструкція

  1. Основу готуємо так само, як у попередньому рецепті, але не запікаємо, а ставимо на пів години в холодильник.
  2. Заливаємо вміст пакетика з желе гарячою водою, залишаємо набухати.
  3. Сир, цукрову пудру, вершки гарненько збиваємо міксером, додаємо ванільний цукор, сік одного лимона. За бажання в сирну масу можна ввести 150 г порізаної кубиками свіжої полуниці.
  4. Дістаємо форму з основою, викладаємо на неї начинку, відправляємо в холодильник.
  5. Нарізуємо пластинками ягоди, що залишилися, красиво розкладаємо їх по поверхні чизкейка, акуратно заливаємо його полуничним желе.
  6. Ставимо десерт у холодильник мінімум на годину.

Смачного!