Їмо

Полуничний щербет: рецепт для ледачих, але вимогливих

polunychnyj-shherbet-retsept-dlya-ledachyh-ale-vymoglyvyh

Щербет — чудові ласощі, які допоможуть легше переносити спеку. Готують такий десерт із будь-яких фруктів, попередньо видаливши з них кісточки.

Перша літня ягода — полуниця. На її основі роблять чудові освіжаючі щербети. Пропонуємо вашій увазі кілька полуничних рецептів на вибір. Завдяки цим поетапним інструкціям ви зможете потішити своїх домашніх і гостей як простими (але, звичайно, дуже смачними), так і вишуканими десертами.

Полуничний щербет в домашніх умовах

Щоб щербет з полуниці вийшов по-справжньому смачним, для його приготування потрібно використовувати свіжі стиглі ягоди. Придбати їх можна в торговельних центрах мережі METRO. Переспілі плоди погано впливають на смак і формування ласощів. Якщо захочете зробити щербет полуничний восени, взимку або рано навесні, приготуйте його зі свіжоморожених ягід.

Рецепт цієї страви передбачає використання цукру, який впливає на структуру десерту. Якщо додасте його занадто багато, полуничний щербет застигне та перетвориться на крижинку. Якщо цукру буде недостатньо, маса вийде надто м’якою та погано сформується.

Щербет подають у вафельних стаканчиках або скляних розетках. Для прикрашання ласощів використовуйте цілі ягоди полуниці та листя м’яти.

Як приготувати щербет з полуниці

Ми підібрали кілька рецептів, завдяки яким можна буде зробити страви для різних випадків. Якщо захочете швидко приготувати простий, але смачний полуничний десерт, використовуйте одну з простих покрокових інструкцій. Рецепт складніший, що передбачає додавання алкоголю, дасть змогу потішити гостей за святковим столом. Також зроблені відповідно до такої покрокової інструкції ласощі стануть окрасою літнього меню кафе або ресторану.

Отже, починаємо: полуничний щербет, фото, рецепт.

Полуничний щербет нашвидкуруч

Цей ароматний освіжаючий десерт ви зможете зробити буквально за 5 хвилин. Важлива умова — полуниця має бути свіжомороженою. Якщо у вас свіжі ягоди, помийте їх, видаліть плодоніжки, промокніть паперовим рушником і покладіть у морозилку хоча б на пів години.polunychnyj-shherbet-retsept-dlya-ledachyh-ale-vymoglyvyh

Інгредієнти

  • 500 г полуниці;
  • 500 мл молока;
  • 200 г цукру;
  • 2 ст. л. лимонного соку.

Кількість порцій — 6.

Час приготування — 5 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Висипте заморожену полуницю в блендер, додайте цукор і лимонний сік.
  2. Подрібніть продукти протягом 3 хвилин. Маса має стати однорідною, але не пастоподібною.
  3. Поступово введіть у суміш молоко.
  4. Знову збийте основу щербету до стану густого крему.
  5. Розлийте масу по склянках, прикрасьте цілими ягодами.
  6. Їжте полуничний щербет одразу після приготування або поставте в морозилку, щоб він замерз.

Полуничне морозиво щербет

Щоб зробити цей варіант полуничного щербету, вам знадобиться морожениця. Інгредієнти та спосіб приготування практично такі ж, як у попередньому рецепті. Перевага даної покрокової інструкції — немає потреби заморожувати ягоди, можна використовувати свіжі.polunychnyj-shherbet-retsept-dlya-ledachyh-ale-vymoglyvyh

Інгредієнти

  • 2 ст. полуниці;
  • 2 ст. молока;
  • 0,5 ст. л. цукру;
  • 2 ч. л. лимонного соку.

Кількість порцій — 6.

Час приготування — близько 3,5 години (не лякайтеся, на активні дії ви витратите лічені хвилини).

Покрокова інструкція

  1. Полуницю помити, почистити від плодоніжок, висушити паперовим рушником.
  2. Висипати ягоди в блендер, подрібнити.
  3. Пюре перекласти в глибоку миску, додати до нього лимонний сік, молоко, цукор.
  4. Розмішати віничком до однорідності.
  5. Прибрати миску з майбутнім полуничним щербетом у холодильник на пів години.
  6. Суміш, що охолола, перекласти в мороженицю, виставити потрібний режим і приготувати ласощі.
  7. Накрити полуничний щербет харчовою плівкою, прибрати в морозилку на 3 години.

Робимо вишукані ласощі

На цей неординарний варіант полуничного щербету радимо звернути увагу кондитерам кафе та ресторанів, а також тим, хто хоче приємно здивувати гостей. Рецепт передбачає використання алкоголю. Крім того, приготування таких розкішних ласощів потребує тривалої підготовки. Але якщо основну частину роботи виконати заздалегідь, то подати подібний десерт, наприклад, гостям кафе можна буде буквально через 5 хвилин після того, як вони зроблять замовлення.

polunychnyj-shherbet-retsept-dlya-ledachyh-ale-vymoglyvyhІнгредієнти

  • 500 г полуниці;
  • 80 г меду;
  • 1 лимон;
  • 1 ст. л. горілки або лікеру.

Кількість порцій — 4.

Час приготування — 5 годин 20 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Відберіть тільки стиглі ягоди, видаліть плодоніжки. Помийте полуницю, викладіть на паперовий рушник, просушіть.
  2. Пересипте ягоди в блендер, подрібніть до консистенції пюре.
  3. Протріть подрібнену полуницю через сито. Важливо, щоб маса була однорідною, без кісточок і прожилок.
  4. Помийте лимон, розріжте. Вичавіть із цитрусового сік. Вилийте його в окрему миску.
  5. Додайте до лимонного соку лікер або горілку, потім мед. Добре розмішайте вітамінно-алкогольну масу. Влийте її в пюре, гарненько все вимішайте.
  6. Викладіть майбутній щербет у пластиковий контейнер і поставте в морозилку.
  7. Дістаньте ємність із ласощами на 5 хвилин, потім добре вимішайте. Процедуру потрібно повторювати кожні 60 хвилин протягом 5 годин.
  8. Коли щербет буде готовий, викладіть його у вазочки, прикрасьте свіжими ягодами, листям м’яти.

Смачного!