Їмо

Поєднуємо салати зі стравами правильно

poyednuyemo-salaty-zi-stravamy-pravylno

Апетитний і корисний салат складається з трьох-п’яти інгредієнтів, один із яких має задавати тон усьому міксу. Залежно від нього підбираються другорядні складові, що доповнюють його, але не конкурують. Так, морепродукти поєднують з вареною морквою, кукурудзою. М’ясо — з овочами, зеленню, печерицями. Правильне поєднання продуктів меню також доповнює смак страв.

Правила поєднання продуктів

Створені з урахуванням рекомендацій салати легко засвоюються і приносять більше користі організму. До основних правил відносять:

  1. М’ясо та молочний білок не поєднують в одній страві. У м’ясний салат не додають сир і не заправляють вершковим соусом.
  2. Співвідношення підземних і наземних овочів в одному салаті має бути рівнозначним.
  3. Фруктовий салат подається перед основними стравами. Між їх прийомом необхідно витримати паузу. Додавати фрукти в салати не рекомендується.

poyednuyemo-salaty-zi-stravamy-pravylnoФормуючи банкетне меню, враховуйте нюанси подавання страв. Після фруктів подають овочеві салати, потім молочні продукти, далі м’ясні страви. Першими їдять сирі продукти, а після них варені або запечені.

Вдале поєднання продуктів в салаті

Вважається, що найкраще поєднання продуктів для приготування салатів таке:

  1. Морепродукти мають характерний солодкуватий присмак. Його підкреслять свіжі томати, відварені буряки, картопля, морква, консервована кукурудза.
  2. М’ясо відмінно доповнюють сирі та варені овочі. Салат до м’яса може містити мариновані овочі, гриби, варені яйця, зелень.
  3. Риба як гарнір допускає рис і макарони з твердих сортів пшениці, а також сирі і варені овочі. Салат до риби готують з солоних, маринованих, свіжих огірків, цибулі, яєць, зелені.

Сіль і приправи до салатів додають перед подаванням. Якщо за рецептом потрібен оцет, його додають перед олією або заправкою.

poyednuyemo-salaty-zi-stravamy-pravylnoСмачний салат до м’яса

М’ясні страви прекрасно доповнюють свіжі помідори, зелень, огірки. Для заправки рекомендується використовувати лимонний сік, бальзамічний оцет, оливкову олію. Щоб вийшов смачний салат до м’яса, важливо обирати якісні продукти, які можна придбати в торгових центрах мережі METRO.

Овочевий салат до м’яса «Вітамінка»

М’ясо — поживний і калорійний продукт, тому не вимагає ситного гарніру. Можна подавати нарізку зі свіжих овочів або ж створити легкий салат до м’яса.

Інгредієнти:

  • 200 г помідорів
  • 200 г моркви
  • 200 г огірків
  • 200 г кислих яблук
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 пучок листя салату
  • сіль, лимонний сік за смаком

Час приготування: 15 хвилин

Кількість порцій: 4

Приготування:

  1. Помити помідори, огірки, витерти насухо й нашаткувати соломкою.
  2. Яблука помити, очистити, порізати соломкою.
  3. Добре промити листя салату, промокнути та нарізати.
  4. Інгредієнти скласти в миску, додати сіль, лимонний сік, оливкову олію та перемішати.

Овочевий салат до смаженого м’яса «Бобові радощі»

Незвичайний салат, який підкреслить смак м’яса. Можна використовувати до риби або як самостійну страву для легкого перекусу.

Інгредієнти для заправки:

  • 50 г м’яти
  • 20 г кінзи
  • 20 г петрушки
  • 1 г оливкової олії
  • 1 ч. л. соку свіжого лайма
  • 1 ч. л. місо-пасти
  • 1 ч. л. соєвого соусу

Інгредієнти салату:

  • 350 г салатів фрізе, маше, ромейн, мангольд
  • 150 г кенійської квасолі
  • 100 г бобів едамаме
  • 3 помідори
  • 1 огірок

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 2

Приготування:

  1. Зелень помити, бланшувати, додати решту інгредієнтів для соусу та змішати в блендері.
  2. Кенійську квасолю та боби едамаме бланшувати, опустити в лід, з бобів зняти шкірку.
  3. Томати помити, витерти, порізати шматочками й красиво по колу викласти на блюдо.
  4. Помістити квасолю у центрі блюда.
  5. Огірок помити, порізати соломкою, додати салатний мікс, соус і перемішати.
  6. Викласти зверху на квасолю, потім додати боби.

poyednuyemo-salaty-zi-stravamy-pravylnoВідмінний салат до риби

Овочі свіжі, фета, горіхи, оливки — все це напрочуд добре поєднується з рибою. Продукт дозволяє експериментувати із заправками, соусами. Ви можете придбати готові в торгових центрах мережі METRO, або ж купити там необхідні інгредієнти.

Салат капустяний по-фанагорськи

Які салати підходять до риби ідеально? Зі свіжих овочів! Простий рецепт, ароматна страва, вітамінний ефект.

Інгредієнти:

  • ½ середнього качана білокачанної капусти
  • 4 болгарські перці
  • 2–3 зубчики часнику
  • 2 морквини
  • 70 г рослинного масла
  • сіль, перець за смаком

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 4

Приготування:

  1. Капусту тонко нашаткувати, покласти в миску.
  2. Помити, почистити перець, порізати соломкою, додати до капусти.
  3. Моркву почистити, помити, потерти на крупній тертушці, додати до загального салату.
  4. Часник очистити, помити, подрібнити, додати туди ж.
  5. Висипати спеції і добре вимішати.
  6. Влити олію та ще раз перемішати.

Подавати приблизно за годину.

poyednuyemo-salaty-zi-stravamy-pravylnoСалат під рибу «Тайський італієць»

Які салати подають до риби в закладах високої кухні? Страви зі складним смаком. Салат поєднує в собі зелень, характерну для тайської кухні, та овочі, які частіше використовуються в італійській.

Інгредієнти:

  • 100 г татсу або бебі шпинату
  • 50 г зеленої квасолі
  • 20 г копа або прошуто
  • 6 помідорів чері
  • 4 перепелині яйця
  • 1 см імбиру
  • 1 ч. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. арахісового масла
  • 1 ч. л. соку лайма
  • ½ ч. л. рибного соусу
  • чорний кунжут за смаком

Час приготування: 20 хвилин

Кількість порцій: 2

Приготування:

  1. Вичавити сік лайма, цедру подрібнити.
  2. Почистити імбир, подрібнити, додати до цедри.
  3. Додати сік лайма, соуси, арахісове масло та добре збити. Заправка готова.
  4. Приготувати яєчню з яєць.
  5. Змішати квасолю, подрібнений татсу, половинки помідорів.
  6. Додати заправку та ще раз вимішати.
  7. Викласти на блюдо, прикрасити м’ясом, яєчнею, кунжутом.

Знаючи правильне поєднання продуктів, рецепти можна міняти на свій смак. Незмінним має бути вимога до якості інгредієнтів, які можна придбати в торгових центрах мережі METRO.