Працюємо

FoReCH 2018: як це було

Минулого тижня пройшла наймасштабніша подія для HoReCa в Україні — FoReCH 2018 — експофорум ресторанно-готельного бізнесу. За підрахунками організаторів, захід відвідали близько 10 000 осіб з різних куточків України та світу. А це більше, ніж у 2017 та 2016 роках.

Цьогоріч наш стенд був майже удвічі більший за торішній та поділений на 6 зон. Кожен охочий міг послухати цінні лекції від професіоналів, ба навіть взяти участь у майстер-класах і скуштувати смачні шедеври, а також ознайомитися з продукцією METRO Chef та METRO Professional. І в перерві випити кави Rioba чи келих просекко й поспілкуватися з роботом на ім’я METRO.

Тема України та української кухні стала центральною, тому не дивно, що на виступ Віктора Тітова зібралося близько 100 осіб. Віктор — бренд-шеф ресторанів G-group, амбасадор METRO Cash&Carry Ukraine, засновник Ukrainian South Chef Association та організатор Кубків України з кулінарії. Він поділився своєю любов’ю до української кухні та розповів, яку еволюцію вона пройшла. А в особистому інтерв’ю ще й повідав нам, що з дитинства найбільше любить млинці.

Крім української кухні, наші гості встигли ще й покуштувати іноземних шедеврів від шефів з мішленівськими зірками. Другий день форуму FoReCH 2018 відвідав Ентоні Сарпонг, який з дитинства планував будувати кар’єру професійного футболіста, але любов до кулінарії перемогла. Чому ми дуже раді;) Бо в 2017 році, як власник та шеф-кухар свого ресторану “Anthony’s Kitchen”, він здобув свою першу мішленівську зірку і зовсім нещодавно ще й підписав контракт з Netflix на кулінарне шоу. А 14 листопада ще й приготував для наших гостей страву зі своєї першої кулінарної книги. Коли ж ми спитали його, як це мати титул шефа з мішленівською зіркою, він відповів, що мати трьох дітей так само важко, як і три зірки мішлен;)

Вже наступного дня на нас чекали кулінарні експерименти від другого іноземного гостя — Андре Вольфа, який протягом 15 років працював у ресторанах із мішленівськими зірками: “Hammerschmiede” (⭐) та “Zur Alten Post” (⭐⭐). Головний стиль Андре — це іспанські гастрономічні традиції та німецька стриманість, які нам вдалося спробувати на смак.

Родзинкою ж майстер-класів від METRO стала 40-кілограмова акула зі Шрі-Ланки. Її доставили на спеціальне замовлення усього за тиждень. Цим ми хотіли показати, що можемо втілити найкреативніші бажання шеф-кухарів і в короткі строки доставити унікальний продукт.

Перед приготуванням севіче та карі, Томаша Грабскі та його су-шеф Дмитро розробляли тушу риби протягом кількох годин та маринували її в лимонному соці зі спеціями, щоб отримати відмінний смак страви. Наша акула потрапила у об’єктиви усіх відео- та фотокамер, а смак страв залишився незабутнім.

Від незвичних страв плавно переходимо до вишуканих подач. На цьому добре знається Андрій Дромов — бренд-шеф ресторану «Будапешт», ведучий програми «Готуємо разом» на телеканалі Інтер. На своєму майстер-класі він продемонстрував, що локальні продукти часто недооцінюють та вибирають іноземні. Проте свої делікатеси насправді нічим не програють, особливо, коли вони свіжі, бо придбані в METRO Cash&Carry Ukraine.

Не лише майстер-класами дивували гостей наші зіркові спікери. На нашому стенді виступали президенти Асоціацій з усіх куточків України (Південь, Захід, Схід та Київ). А своєю історією успіху поділився Ігор Брагін — президент Асоціації шеф-кухарів України. Ігор здобув титул “Золотий шеф-кухар України”, став золотим призером чемпіонату України серед шеф-кухарів та отримав орден першого ступеня за розвиток кулінарного мистецтва. Крім цього, він заснував Кулінарну академію в Києві та став автором і експертом телевізійного проекту «Ukrainian fashion food». У своїй лекції він розкрив “кухню” Кулінарної академії та запросив нових талантів.

Проте не кухнею єдиною. Оскільки без людей нічого не може відбутися, ми поговорили й про персонал. Своїм досвідом ділилася Олена Жильцова — експерт з питань управління командами, організаційним дизайном та корпоративною культурою, консультант з питань управління персоналом Адміністрації Президента України.

Окремо хочемо подякувати й усім інших спікерам, без яких FoReCH 2018 не був би таким яскравим, а саме: Юлії Рабін, Ясіру Ашрафу, Олексію Гижко, Кирилу Сміяну, Олені Салацькій, Олені Жигун-Журбі, Олексію Латкіну, Юрію Приємському, Віталію Кириченку, Ігорю Лаврешину, Софії Коломийцевій, Юрію Ліщуку, Євгену Сушко та Євгену Клопотенку. А також команді METRO Cash&Carry Ukraine, якій вдалося опікуватися таким великим дійством.

Хоч FoReCH 2018 і закінчився, але все цікаве, що на ньому відбулося ми зберегли спеціально для вас. Слідкуйте за новинами нашого блогу та соцмережами, бо ми підготували для вас ще багато цікавих статей та відео, в яких наші гості FoReCH 2018 будуть ділитися своїм найціннішим досвідом. І до зустрічі на FoReCH 2019 за рік!