Працюємо

Масляний круасан від METRO: гастрономічний символ Франції в Україні

maslyanyj-kruasan-vid-metro-gastronomichnyj-symvol-frantsiyi-v-ukrayini-1

Існує не так багато страв і продуктів, які набули б такої надзвичайної популярності як французький масляний круасан. Той, хто хоч раз спробував його, запам’ятає цей ніжний вершковий смак і делікатну текстуру тіста назавжди. І відтепер METRO пропонує для клієнтів HoReCa справжні масляні круасани, які готують з дотриманням класичної технології французьких кондитерських.

maslyanyj-kruasan-vid-metro-gastronomichnyj-symvol-frantsiyi-v-ukrayini-2

Що називається круасаном?

Технологія виготовлення справжніх круасанів досить складна й трудомістка, і складається з багатьох важливих деталей, кожна з яких є цеглинкою якості продукту. Якщо ваш заклад не спеціалізуєтеся саме на випічці, забезпечити свіжі якісні круасани для ваших гостей власними силами досить складно. «Круасани у нас в меню були і раніше». — Коментує Кирило Сміян, Голова Всеукраїнської асоціації кондитерів, власник мережі кондитерських «Сміян» та суддя телевізійного проекту «Король десертів».

«Спочатку ми готували їх потім купували готові французькі. Відтепер купуємо масляні круасани в METRO тому, що це практично і якісно. Це зручно без сумніву: дістав із упаковки й випік. Головне — це завжди стабільна якість продукту. Класний продукт, відмінна упаковка, чудовий вибір для будь-якої кав’ярні, кондитерської або ресторану».

Що потрібно знати про технологію

maslyanyj-kruasan-vid-metro-gastronomichnyj-symvol-frantsiyi-v-ukrayini-3

Справжні французькі масляні круасани виготовляють із листкового дріжджового тіста, яке багато разів піднімається, прошаровується вершковим маслом, складається кілька разів і знову розкочується. Секрет вдалої випічки у точних пропорціях і дотриманні технології. До того ж всі інгредієнти мають бути високої якості.

Отож, ось лише декілька нюансів.

  • Вершкове масло для круасанів має бути жирністю не менше ніж 84%.
  • Тісто і масло мають бути однакової консистенції.
  • Борошно просіюють двічі, щоб збагатити киснем.
  • Замішувати тісто потрібно за температури 16 градусів.
  • А його розшарування відбувається за температури 25-26 градусів.
  • Товщина тіста для круасанів має бути 2,5-3 мм.

maslyanyj-kruasan-vid-metro-gastronomichnyj-symvol-frantsiyi-v-ukrayini-4

Крім того, французькі пекарі стверджують, що тісто для круасанів настільки делікатне, що відчуває вологість, погоду та навіть настрій кухаря.

Справжні круасани вже в Україні

Але, тим не менш, це надзвичайно приваблива і вигідна позиція в меню. Що ж робити? На допомогу приходять рішення для HoReCa від METRO. Заморожений напівфабрикат масляних круасанів від METRO виготовляють за класичною французькою технологією із дотриманням усіх правил.

«Я замовляв цей продукт на сніданки в наш ресторан і результат мене дуже порадував, — каже Євген Гусев, шеф-кухар ресторану «Сорбонна», — тому я продовжу цю практику. Це набагато простіше, ніж готувати круасани з нуля самостійно. У мене є досвід приготування справжніх французьких круасанів за класичною технологією спільно з французькими шеф-кухарями на найвищому рівні. Круасани від METRO не поступаються їм за якістю. У них відмінний класичний французький смак і, разом з тим, вони швидко готуються. Це неймовірно зручно і просто у використанні: їх можна відразу поставити в духову шафу на 15-20 хвилин при температурі 180С.

Під час технологічного етапу вистоювання, коли тісто поміщають в тепле місце, щоб воно підійшло, масляні круасани від METRO показали себе дуже добре — об’єм мене здивував. Результат: великі, хрусткі, золотистого кольору справжні круасани. У їх складі якісне масло, тому тісто має дуже приємний вершковий запах. Рекомендую до використання як в ресторанах, так і вдома».

Зручна упаковка містить 20 масляних круасанів вагою 60 г кожен. Варто додати, що собівартість їх також значно нижча (10грн/шт, ціна актуальна на 03.2019р.), порівняно із самостійним виготовленням за складною оригінальною технологією у ресторані або кафе.

Отже тепер відтворити атмосферу Парижа можна всього 15 хвилин. Простий, швидкий і зручний процес приготування не займе багато вашого часу і зусиль і ось уже ароматний хрусткий круасан готовий порадувати ваших гостей справжнім французьким смаком!

  • Ігор Гуменюк

    Круасани ніякі