Працюємо

Розвиток та еволюція української кухні

rozvytok-ta-evolyutsiya-ukrayinskoyi-kuhni-2

«Українська кухня — це борщ з галушками. І вареники» — дивно звучить, але більшість саме так її і сприймає. Проте, останні декілька років показують, що українська кухня стає сучасним трендом, і відбувається це завдяки старанням відносно невеликої кількості людей. Віктор Тітов, Бренд-шеф мережі ресторанів G-GROUP  в Одесі, один із засновників Асоціації Шеф-кухарів Півдня України та амбасадор компанії METRO, — один з них. Саме тому ми вирішили розпитати в нього детальніше про те, чому так важливо не забувати про своє коріння, як вивести українську кухню на новий рівень та чому українська кухня — це майбутнє кулінарії в нашій країні.

«Я вважаю, що перш за все, кожен кухар повинен популяризувати свою рідну кухню — і не важливо, з якої він країни» — думка Віктора.

Взагалі, українська кухня вважається дуже колоритною та різносторонньою. Недарма чимало дослідників (або навіть власне шеф-кухарів) звертаються до глибин нашої кулінарної пам’яті. Вони їдуть у віддалені села для того, щоб дізнатись автентичні рецепти та розвідати незвичні комбінації продуктів, потім повертаються — та створюють з цього справжні шедеври.

Чому тоді наша кухня ще не на міжнародній арені? Питання і легке, і складне водночас. Вся справа у психології людей, у їхньому сприйнятті нашої рідної кухні — так вважає Віктор Тітов. Сучасному професійному кулінару досить важко зруйнувати стереотипи, які є зараз у суспільства. Проте, якщо придивитись, можна помітити досить вагомі зрушення у бік осмисленого сприйняття української кухні.

«Трошки вже помінялися стереотипи, що ресторан — це лише свято. Ресторан — це їжа.» — розповів Віктор.

В цьому інтерв’ю амбасадор METRO розповів не тільки про українську кухню на глобальному рівні. Він також звернув увагу на те, наскільки реально зараз знайти хороших постачальників в ресторан, чи існують такі взагалі, і які продукти українського виробництва уже перевершили іноземні аналоги по якості.

Адже наша українська кухня — це не тільки джерело цікавих рецептів і поєднань, а і величезна площа для експериментів. Щоб дізнатись більше цікавої інформації — клікайте на «Play»,  нажимайте на дзвіночок та підписуйтесь на наш YouTube-канал.