Працюємо

Як ресторану підготуватися до Масляної

yak-restoranu-pidgotuvatysya-maslyanoyi-1

Цього року тиждень Масляної триватиме з 4 до 10 березня. Не всі українці стоятимуть коло плити й самовіддано смажитимуть млинці для всієї родини, а ось поласувати ними в закладі та спробувати якомога більше нових варіацій — інша справа. Часу залишилося небагато, тому рекомендуємо якомога швидше розпочати підготовку до цього гастросвята.

Створіть атмосферу

Зарядіть гостей святковим настроєм — додайте в інтер’єр закладу масничні мотиви: це можуть бути будь-які етнічні предмети декору та символи весни.

Подумайте над оригінальною подачею страв зі святкового меню, навіть якщо у вашому закладі щодня на сніданок готують млинці.

Кожен день Масляної має свою назву та традиції. Це також можна відобразити в найменуванні страв.

  • Понеділок — зустріч. Приймаючи гостей і подаючи меню, розповідайте про Масляну, її традиції та святкову програму на тиждень у вашому закладі.
  • Вівторок — загравання, народний день закоханих. Особливу увагу приділіть парам, створіть для них романтичну святкову страву і не забувайте про компліменти: джеми, варення, напої.
  • Середа — ласунка. Сервіруйте столи солодкими довпоненнями: льодяниками, пряниками, печивом, цукатами.
  • Четвер — розгул, перелом або широкий четвер. Влаштуйте особливий день, запросіть ряджених акторів і музикантів.
  • П’ятниця — тещині вечірки. Додайте до меню традиційні домашні млинці, а назву можна дібрати куменду.
  • Субота — посиденьки зовиці. Традиційний дівич-вечір — створіть спеціальні пропозиції для жіночих компаній.
  • Неділя — проводи, цілувальник, Прощена неділя. У народі в цей день спалювали опудало Масляної й офіційно прощалися із зимою. Обіграйте цю давню традицію, наприклад, замовте свічки, які будуть символізувати Масляну та її спалення.

Не має значення, із яким розмахом ви прикрасите заклад та які розважальні заходи запропонуйте гостям, важливо, щоб люди завжди згадували — саме час замовити млинці!

Продумайте святкове меню

Це може бути велике меню або лише кілька позицій. Все залежить від концепції закладу й ваших можливостей. Закупити продукти рекомендуємо заздалегідь, оскільки масляного тижня можливо бракуватиме таких позицій, як молоко та борошно.

Подбайте про традиційні млинцеві добавки: сметану, мед, джем, варення, сир і сосиски для сніданків. Їх люблять більшість людей, а тому такі млинці завжди будуть користуватися попитом.

4 обов’язкових правила хороших млинців:

  • Правильна посуд. Ідеальний варіант — якісна чавунна пательня. Вона рівномірно нагрівається, довго не втрачає тепло, завдяки товстому дну, сприяє гарному пропіканню тіста і перешкоджає його пригоранню.
  • Тільки високоякісні продукти. Борошно та молоко — основа, від якої залежить успіх вашого страви. Колись наші бабусі користувалися продуктами натурального господарства, ми ж знайшли їм гідну альтернативу в мегаполісах — молоко ТМ «Селянське» і борошно ТМ «Аміна».
  • Хороша основа для смаження. Масло, на якому ви смажите млинці, задає їм загальний смаковий тон. Продукт низької якості може надати страві дуже неприємнго присмаку. Якщо для смаження ви віддаєте перевагу вершковому маслу або суміші масел, рекомендуємо масло марки METRO Chef.
  • Експерементуйте з добавками. Навіть найсмачніший млинець виглядає занадто бідно без доповнення. Для любителів класики заздалегідь придбайте сметану President. Для ласунів — мед і варення. До речі, у лінійці Rioba значний вибір смаків: полуниця, чорна смородина, малина, апельсин, лимон, вишня, обліпиха тощо. А мед TM METRO Chef також не поступається у різноманітті, в асортименті є акацієвий, з різнотрав’я, гречаний і соняшниковий.

yak-restoranu-pidgotuvatysya-maslyanoyi-2

Будьте оригінальними

Спробувавши традиційні млинці, гостям неодмінно захочеться чогось незвичайного, тож у вас в запасі повинно бути кілька «фішок».

Надайте страви елітарності. Млинці часто сприймають, як щось просте, домашнє, а ви подайте їх як страву високої кухні.

Ідеї ​​для ресторанного меню:

  • Оригінально сервіровані млинці з ікрою. Рекомендуємо червону ікру преміум-класу ТМ «Шаланда» і лососеву ікру ТМ METRO Chef.
  • Млинцевий пиріг з фаршем і жульєном.
  • Млинцеві трубочки з какао пастою та гарячим мусом з білого шоколаду. Для начинки рекомендуємо використовувати какао пасту ТМ METRO Chef
  • Хрусткі млинцеві крокети в паніровці з сирною начинкою. Відмінно підійдуть як тематична закуска.
  • Млинцеві хот-доги з сосисками ТМ METRO Chef під гострим соусом.
  • Корисні млинці з морепродуктами. Подавати на подушці з легкого салату.

Продемонструйте інтернаціональність страви. Порадуйте своїх клієнтів незвичайним марокканським десертом мсемен, який більше нагадує подрібнений омлет, італійською фарінатою з яєчно-капустяним тістом, французькими крепами на коньяку або більш знайомими панкейками, які готують в США і Канаді.

Рецепт канадських панкейків

Інгредієнти (на 4 порції):

  • пшеничне борошно ТМ “Аміна” — 1,5 склянки;
  • сода ТМ “Еко” — ½ ч. л.;
  • сіль ТМ METRO Chef — дрібка;
  • цукор ТМ Aro — 1 ч. л.;
  • вершкове масло ТМ “Селянське” — 2 ст. л.;
  • яйце куряче ТМ “Ясенсвіт” — 2 шт.;
  • молоко ТМ “Галичина” — 1,3 ст.;
  • кленовий сироп ТМ ROTOS NATURA — для подачі.
  1. Збиваємо яйця, поступово вводимо молоко, додаємо дрібку солі та цукор.
  2. Додаємо розтоплене і охолоджене масло, ретельно перемішуємо. Потім вводимо борошно тв соду. Добре перемішуємо, можна використовувати міксер, але на слабких обертах.
  3. Обсмажити панкейки, викласти на тарілку і полити кленовим сиропом.

Експеементуйте та створюйте святковий настрій у своїх закладах. А вашим надійним гастропомічником стане METRO, адже всі необхідні продукти ви завжди можете замовити у нас. Щасливої і смачної Масляної!

yak-restoranu-pidgotuvatysya-maslyanoyi-3