Десерт парфе понад сотню років тому придумали французи. Готували ці дивовижні ласощі зі збитих з ваніллю і цукром вершків, які розкладали по металевих формах і заморожували. Щоб урізноманітнити смак десерту, в нього додавали ром, каву, тертий шоколад, какао, фруктове пюре. Серед інгредієнтів парфе, улюбленого американцями, — морозиво, сир. Такий ніжний фруктовий десерт довго не тане.
Парфе: класичний рецепт
Щоб фруктове парфе вийшло щільним і ніжним, роблячи його, необхідно використовувати якісний сир. Відмінним вибором буде, наприклад, маскарпоне.
Інгредієнти
- 250 г маскарпоне;
- 250 г вершків;
- 6 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. ваніліну;
- сироп, фрукти, ягоди — на смак.
Час приготування — 30 хвилин.
Кількість порцій — 3–4.
Покрокова інструкція
- Дістаньте з холодильника сир маскарпоне. Він має нагрітися до кімнатної температури.
- У глибоку миску покладіть і розмішайте блендером сир, ванілін, цукор.
- Вилийте в чашу міксера вершки та збийте їх до пишності.
- З’єднайте вершки з сирною масою, ретельно вимішайте всі інгредієнти.
- Додайте до основи страви сироп, фрукти, ягоди (до речі, можна обійтись і без цих інгредієнтів). Знову все вимішайте.
- Розкладіть фруктове парфе по низьких склянках або десертних вазочках.
- Поставте ласощі на 15 хвилин у холодильник.
Щоб у вас вийшло еталонне фруктове парфе, використовуйте для його приготування тільки свіжі та якісні продукти. Саме такі ви завжди можете придбати в торговельних центрах мережі магазинів METRO.
Фруктове парфе з йогуртом
Запропонуйте гостям вашого кафе чи ресторану приготоване на йогуртовій основі фруктове парфе з полуницею. Завдяки останньому інгредієнту десерт набуває зовсім іншого смакового «звучання».
Використання йогурту захистить вас від небезпеки зіпсувати парфе на фінальному етапі: коли ягоди з’єднують із вершками, останні можуть згорнутися. Полуницю можна замінити малиною. Такий фруктовий десерт теж вийде неймовірно смачним. Більш того, малинове парфе з легкістю стане хітом літнього меню вашого кафе чи ресторану.
Інгредієнти
- 500 мл натурального йогурту без цукру;
- 400 г полуниці;
- 200 мл вершків (жирність — 33%);
- 150 г цукрової пудри;
- 5 персиків;
- 2 см кореня імбиру.
Час приготування — 45 хвилин (ще 6 годин знадобиться на те, щоб десерт замерз у морозилці).
Кількість порцій — 12.
Покрокова інструкція
- Візьміть 4 персики, помийте їх. Розріжте кожен фрукт навпіл, видаліть кісточки.
- Ложкою виберіть м’які серединки плодів, складіть цю масу в миску.
- Поставте в холодильник тверді половинки фруктів.
- П’ятий персик помийте, видаліть шкірку, кісточку. Покладіть фрукт у блендер разом із м’якоттю решти персиків, подрібніть.
- Почистьте корінь імбиру. Натріть його на дрібній тертушці, додайте до подрібнених персиків. Вимішайте фруктово-імбирну масу в мисці.
- Помийте полуницю, видаліть із неї черешки.
- Подрібніть ягоди в блендері. Вони мають перетворитися на однорідне пюре. Вилийте подрібнену полуничну масу в миску.
- Влийте в міксер вершки. Додайте до них цукрову пудру, збийте.
- Влийте у вершки йогурт, розмішайте основу майбутнього парфе.
- Введіть в отриману масу полуничне пюре.
- У велику миску влийте суміш перерахованих вище продуктів. Додайте в цю масу персикове пюре. Злегка розмішайте основу майбутнього десерту, щоб у ній залишилися «мармурові» розводи.
- Приберіть миску з фруктово-йогуртовою масою в морозилку мінімум на 6 годин.
- Дістаньте з холодильника половинки персиків. Розкладіть їх по тарілках.
- Зверху на персики викладіть застигле фруктове парфе.
- Прикрасьте десерт ягодами.
Яблучне парфе
Запропонуйте гостям фруктове парфе з яблуками. Здивуйте їх красивим подаванням, виклавши складові страви шарами у високій прозорій склянці.
Інгредієнти
- 3 яблука;
- 2 ст. л. цукрової пудри;
- 1 ст. цукру;
- 1 ст. л. лимонного соку;
- 1 ст. вершків (жирність — 33%);
- 150 г жирного сиру;
- щіпка меленого імбиру;
- мелені волоські горіхи для прикрашання.
Час приготування — 40 хвилин (врахуйте лише, що годину яблучна основа цього фруктового десерту має провести в холодильнику).
Кількість порцій — 1.
Покрокова інструкція
- Яблука помити, почистити, видалити серцевину. Від одного з фруктів відрізати 2 пластини, відкласти.
- Подрібнити решту яблук і скласти в каструлю.
- Влити в ємність трохи води. Поставити каструлю на вогонь, відварити яблука. Розім’яти шматочки фруктів до стану пюре.
- Коли яблучна маса охолоне, додати в неї 2 ст. л. (або більше, якщо будете використовувати кислі плоди) цукру, імбир. Розмішати пюре, поставити в холодильник на годину.
- До сиру додати цукрову пудру. Перемішати з’єднані інгредієнти в блендері до утворення однорідної маси.
- У міксер влити вершки, додати лимонний сік, збити. Маса має стати густою.
- Додати вершки в сир. Перемішати ці інгредієнти.
- У високі склянки шарами викласти сир і яблучне пюре.
- Зверху фруктове парфе посипати меленими волоськими горіхами.
- У маленьку каструльку влити трохи води, висипати залишки цукру.
- Поставити ємність на вогонь. Розмішувати цукор, доки він не розплавиться.
- Занурити в карамель 2 пластини яблук, прикрасити ними фруктове парфе.
Сирне парфе з бананами
Простий рецепт для тих, хто хоче поласувати смачним фруктовим десертом, не витративши на його приготування багато часу. Бананове парфе роблять за лічені хвилини, а задоволення, яке воно вам подарує, не описати ніякими словами.
Інгредієнти
- 3 банани;
- 300 г сиру (жирність — 9%);
- 200 г сметани (жирність — 20%);
- 70 г цукру;
- 1 ч. л. кориці.
Час приготування — 10 хвилин (ще пів години фруктове парфе має провести в морозилці).
Кількість порцій — 2.
Покрокова інструкція
- У блендер покладіть сир, корицю, сметану, цукор. Перемішайте всі інгредієнти.
- Почистьте банани. За допомогою виделки подрібніть їх на пюре.
- Додайте бананову масу до сирної, перемішайте.
- Розкладіть фруктове парфе в склянки та поставте в морозилку на пів години.
Смачного!