Їмо

Рецепт равіолі зі шпинатом

retsept-ravioli-zi-shpynatom

Італійці роблять равіолі з м’ясом, рибою, овочами, сирами, морепродуктами, зеленню, фруктами, ягодами, шоколадом. Для приготування цих макаронних виробів із різною начинкою використовують прісне тісто. Тому подають таку чудову їжу як десерт, основну страву або доповнюють нею іспанський суп гаспачо. Характерна особливість равіолі — фігурні краї виробів, які виготовляють у формі еліпсів або квадратів.

Соус до равіолі зі шпинатом

Італійські пельмені обов’язково поливають соусом. Нерідко цю страву доповнюють оливками, сирами.

За класичним рецептом равіолі зі шпинатом подають у вершковому соусі. Важливо, щоб за консистенцією він був схожий на сметану без грудочок.

Щоб зробити відмінний соус до цієї страви, вам знадобляться свіжі та високоякісні продукти. Їх ви завжди знайдете в торговельних центрах мережі METRO.

Інгредієнти

  • 1 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 200 мл вершків (жирність — 20%);
  • сіль на смак.

Кількість порцій — 4.

Час приготування — 15 хвилин.

Покрокова інструкція

  1. Розігріваємо сковороду. Висипаємо в неї борошно. Помішуючи, розігріваємо протягом трьох-чотирьох хвилин. Колір борошна має стати кремовим.
  2. Не припиняючи помішувати вміст сковороди, додаємо в нього вершкове масло. Маса має закипіти. Доки цього не станеться, весь час помішуємо борошно з маслом.
  3. Вливаємо в сковороду вершки. Продовжуємо перемішувати її вміст. Коли маса почне закипати, робимо мінімальний вогонь. Перемішуємо вміст сковороди ще близько 30 секунд.
  4. Знімаємо соус з вогню, виливаємо в соусницю.

Вершки перед використанням тримайте в холодильнику. Під час випарювання соус трохи загусне. Коли він повністю охолоне, його консистенція стане ще щільнішою.

retsept-ravioli-zi-shpynatomЯк приготувати равіолі зі шпинатом

Равіолі — варіативна їжа. Ви можете використовувати прості покрокові інструкції та в будь-який момент зробити відмінну страву зі шпинатом. Ми ж підібрали неординарні рецепти. Приготовані за ними страви прикрасять не лише святковий домашній стіл, але й меню будь-якого кафе чи ресторану.

Равіолі зі шпинатом і крем-сиром

Цей рецепт передбачає приготування равіолі зі шпинатом і крем-сиром. Але на бажання ви можете використовувати будь-яку начинку, яка вам до душі.

Інгредієнти

  • 1 пачка тіста (500 г);
  • 1 яйце;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 200 г вершків;
  • 200 г рікоти;
  • 300 г шпинату;
  • 60 г пармезану;
  • сіль, мускатний горіх, мелений чорний перець — на смак.

Час приготування — 45 хвилин.

Кількість порцій — 4.

Покрокова інструкція

  1. Шпинат вимийте, відкиньте на сито. Коли вода стече, подрібніть листя.
  2. Розтопіть на сковороді вершкове масло, покладіть шпинат, злегка припустіть.
  3. Додайте до рікоти яйце, сіль, перець, мускатний горіх і вимішайте до однорідності.
  4. Коли шпинат охолоне, сформуйте з нього та сирної маси невеликі кульки.
  5. Розкачайте тісто. На половину викладіть шпинатно-сирні кульки.
  6. Змастіть краї тіста водою.
  7. Накрийте кульки другою половиною тіста, трохи притисніть по краях.
  8. За допомогою фігурного формувального кільця зробіть равіолі.
  9. Закип’ятіть у каструлі підсолену воду. Покладіть в неї равіолі, проваріть протягом п’яти хвилин.
  10. В окремій каструлі закип’ятіть вершки, помішуючи, додайте пармезан.
  11. Помістіть у каструлю з вершками та сиром готові равіолі. Ще раз доведіть все до кипіння.
  12. Дістаньте равіолі, викладіть на тарілку, полийте готовим соусом. Подавайте гарячими.

retsept-ravioli-zi-shpynatomРавіолі зі шпинатом і сиром рікота

Тісто — одна з головних складових страви, про яку йде мова. Хочете, щоб гості одразу впізнавали ваші фірмові равіолі? Тоді готуйте тісто самостійно. Радимо звернути увагу на нижченаведений стовідсотково хендмейд-варіант — равіолі зі шпинатом і рікотою.

Інгредієнти

  • 2 яйця;
  • 4 жовтки;
  • 1 зубчик часнику;
  • 150 г шпинату;
  • 150 г рікоти;
  • 200 г вершків;
  • 300 г борошна;
  • 30 г вершкового масла;
  • 40 г сиру Грана Падано;
  • 50 мл білого вина;
  • сіль, мускатний горіх, чорний мелений перець — на смак.

Час приготування — 30 хвилин (без урахування часу, який забере процес замішування тіста).

Кількість порцій — 4.

Покрокова інструкція

  1. У глибоку миску просійте борошно. Зробіть посередині нього заглиблення, вбийте туди яйця, додайте вино. Замісіть тісто та залиште його відпочивати годину.
  2. Вимийте шпинат, відкиньте на сито, дайте стекти воді.
  3. Розігрійте на сковороді вершкове масло. Викладіть на нього шпинат, протушкуйте близько трьох хвилин. Маса має зменшитися в об’ємі. Дайте шпинату охолонути.
  4. Натріть Грана Падано. Половину сиру помістіть в остиглий шпинат. Додайте в цю суміш рікоту, половину вершків, спеції та добре вимішайте.
  5. Розкачайте тісто завтовшки приблизно 1,5 мм, наріжте на 8 великих квадратів.
  6. У центр чотирьох квадратів викладіть начинку, зробіть у ній заглиблення.
  7. У кожну таку ямку обережно помістіть по сирому жовтку.
  8. Кожен квадрат накрийте аналогічним шаром тіста, акуратно притисніть майбутні равіолі по краях. Фігурно обріжте та притисніть виделкою краї кожного виробу.
  9. Закип’ятіть у каструлі воду, додайте в неї краплю оливкової олії, покладіть равіолі. Варіть їх на слабкому вогні близько 15 хвилин.
  10. Очистьте і розчавіть зубчик часнику.
  11. Розігрійте на сковороді вершкове масло. Додайте до нього часник. Потушкуйте останній близько десяти хвилин. Приберіть часник.
  12. Додайте на сковороду вершки, Грана Падано, сіль, перець.
  13. Дістаньте готові равіолі. Викладіть їх у сковороду й випарюйте, доки соус не загусне.
  14. Для подачі використовуйте глибоку тарілку. Спочатку на неї поміщають соус, зверху — равіолі.

Смачного!