Італійці роблять равіолі з м’ясом, рибою, овочами, сирами, морепродуктами, зеленню, фруктами, ягодами, шоколадом. Для приготування цих макаронних виробів із різною начинкою використовують прісне тісто. Тому подають таку чудову їжу як десерт, основну страву або доповнюють нею іспанський суп гаспачо. Характерна особливість равіолі — фігурні краї виробів, які виготовляють у формі еліпсів або квадратів.
Соус до равіолі зі шпинатом
Італійські пельмені обов’язково поливають соусом. Нерідко цю страву доповнюють оливками, сирами.
За класичним рецептом равіолі зі шпинатом подають у вершковому соусі. Важливо, щоб за консистенцією він був схожий на сметану без грудочок.
Щоб зробити відмінний соус до цієї страви, вам знадобляться свіжі та високоякісні продукти. Їх ви завжди знайдете в торговельних центрах мережі METRO.
Інгредієнти
- 1 ст. л. вершкового масла;
- 1 ст. л. борошна;
- 200 мл вершків (жирність — 20%);
- сіль на смак.
Кількість порцій — 4.
Час приготування — 15 хвилин.
Покрокова інструкція
- Розігріваємо сковороду. Висипаємо в неї борошно. Помішуючи, розігріваємо протягом трьох-чотирьох хвилин. Колір борошна має стати кремовим.
- Не припиняючи помішувати вміст сковороди, додаємо в нього вершкове масло. Маса має закипіти. Доки цього не станеться, весь час помішуємо борошно з маслом.
- Вливаємо в сковороду вершки. Продовжуємо перемішувати її вміст. Коли маса почне закипати, робимо мінімальний вогонь. Перемішуємо вміст сковороди ще близько 30 секунд.
- Знімаємо соус з вогню, виливаємо в соусницю.
Вершки перед використанням тримайте в холодильнику. Під час випарювання соус трохи загусне. Коли він повністю охолоне, його консистенція стане ще щільнішою.
Як приготувати равіолі зі шпинатом
Равіолі — варіативна їжа. Ви можете використовувати прості покрокові інструкції та в будь-який момент зробити відмінну страву зі шпинатом. Ми ж підібрали неординарні рецепти. Приготовані за ними страви прикрасять не лише святковий домашній стіл, але й меню будь-якого кафе чи ресторану.
Равіолі зі шпинатом і крем-сиром
Цей рецепт передбачає приготування равіолі зі шпинатом і крем-сиром. Але на бажання ви можете використовувати будь-яку начинку, яка вам до душі.
Інгредієнти
- 1 пачка тіста (500 г);
- 1 яйце;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 200 г вершків;
- 200 г рікоти;
- 300 г шпинату;
- 60 г пармезану;
- сіль, мускатний горіх, мелений чорний перець — на смак.
Час приготування — 45 хвилин.
Кількість порцій — 4.
Покрокова інструкція
- Шпинат вимийте, відкиньте на сито. Коли вода стече, подрібніть листя.
- Розтопіть на сковороді вершкове масло, покладіть шпинат, злегка припустіть.
- Додайте до рікоти яйце, сіль, перець, мускатний горіх і вимішайте до однорідності.
- Коли шпинат охолоне, сформуйте з нього та сирної маси невеликі кульки.
- Розкачайте тісто. На половину викладіть шпинатно-сирні кульки.
- Змастіть краї тіста водою.
- Накрийте кульки другою половиною тіста, трохи притисніть по краях.
- За допомогою фігурного формувального кільця зробіть равіолі.
- Закип’ятіть у каструлі підсолену воду. Покладіть в неї равіолі, проваріть протягом п’яти хвилин.
- В окремій каструлі закип’ятіть вершки, помішуючи, додайте пармезан.
- Помістіть у каструлю з вершками та сиром готові равіолі. Ще раз доведіть все до кипіння.
- Дістаньте равіолі, викладіть на тарілку, полийте готовим соусом. Подавайте гарячими.
Равіолі зі шпинатом і сиром рікота
Тісто — одна з головних складових страви, про яку йде мова. Хочете, щоб гості одразу впізнавали ваші фірмові равіолі? Тоді готуйте тісто самостійно. Радимо звернути увагу на нижченаведений стовідсотково хендмейд-варіант — равіолі зі шпинатом і рікотою.
Інгредієнти
- 2 яйця;
- 4 жовтки;
- 1 зубчик часнику;
- 150 г шпинату;
- 150 г рікоти;
- 200 г вершків;
- 300 г борошна;
- 30 г вершкового масла;
- 40 г сиру Грана Падано;
- 50 мл білого вина;
- сіль, мускатний горіх, чорний мелений перець — на смак.
Час приготування — 30 хвилин (без урахування часу, який забере процес замішування тіста).
Кількість порцій — 4.
Покрокова інструкція
- У глибоку миску просійте борошно. Зробіть посередині нього заглиблення, вбийте туди яйця, додайте вино. Замісіть тісто та залиште його відпочивати годину.
- Вимийте шпинат, відкиньте на сито, дайте стекти воді.
- Розігрійте на сковороді вершкове масло. Викладіть на нього шпинат, протушкуйте близько трьох хвилин. Маса має зменшитися в об’ємі. Дайте шпинату охолонути.
- Натріть Грана Падано. Половину сиру помістіть в остиглий шпинат. Додайте в цю суміш рікоту, половину вершків, спеції та добре вимішайте.
- Розкачайте тісто завтовшки приблизно 1,5 мм, наріжте на 8 великих квадратів.
- У центр чотирьох квадратів викладіть начинку, зробіть у ній заглиблення.
- У кожну таку ямку обережно помістіть по сирому жовтку.
- Кожен квадрат накрийте аналогічним шаром тіста, акуратно притисніть майбутні равіолі по краях. Фігурно обріжте та притисніть виделкою краї кожного виробу.
- Закип’ятіть у каструлі воду, додайте в неї краплю оливкової олії, покладіть равіолі. Варіть їх на слабкому вогні близько 15 хвилин.
- Очистьте і розчавіть зубчик часнику.
- Розігрійте на сковороді вершкове масло. Додайте до нього часник. Потушкуйте останній близько десяти хвилин. Приберіть часник.
- Додайте на сковороду вершки, Грана Падано, сіль, перець.
- Дістаньте готові равіолі. Викладіть їх у сковороду й випарюйте, доки соус не загусне.
- Для подачі використовуйте глибоку тарілку. Спочатку на неї поміщають соус, зверху — равіолі.
Смачного!