Їмо

Рецепти від Олексія Міллера

retsepty-vid-olesiya-millera

Іноді завдяки невеличким доповненням звичні страви можуть отримати нове смакове звучання. А це ще більше дивуватиме й закохуватиме гостей у ваш заклад.

Як щодо соковитої курки Вальдорф?retsepty-vid-olesiya-millera

Нам знадобиться:

  • дрібно нарізаний кріп — ¼ стакана
  • подрібнений часник — 1 зубчик
  • морська сіль, чорний перець — за смаком
  • оливкова олія першого віджиму — 2 ст. л.
  • куряче філе — 4 шт. по 180 г
  • тонко нарізані стебла селери — 6 шт.
  • зелені яблука Granny Smith, нарізані тонкими скибочками — 2 шт.
  • крес-салат — 3 ст. по 45 г
  • волоські горіхи — 50 г
  • гарбузове насіння — 80 г
  • в’ялена смородина або журавлина — 40 г

Часниковий соус:

  • часник — 2 ст. л.
  • білий бальзамічний соус — 2 ст. л.
  • оливкова олія першого віджиму — 1 ст. л.

Готуємо:

  1. Розігріваємо сковороду для гриля на середньому вогні. Кладемо кріп, часник, сіль, перець, олію та курку в миску і перемішуємо. Обсмажуємо з обох боків по 6-8 хвилин або до повної готовності. Нарізаємо й відкладаємо.
  2. Готуємо заправку: кладемо часник у невелику миску, скроплюємо оцетом та олією, посипаємо сіллю і перцем, тоді перемішуємо.
  3. Поміщаємо селеру, яблука, крес-салат, волоський горіх, ягоди й половину заправки в більшу миску і вимішуємо. Розкладаємо салат по тарілках і кладемо зверху курку, кріп і заправку для подачі.

Карамелізований лосось із лемонграсом і кокосовим рисомretsepty-vid-olesiya-millera

Нам знадобиться:

  • біла частина лемонграсу, грубо нарізана — 3 стебла
  • листя кафр-лайма, грубо нарізані — 6 шт.
  • зелений чилі — 2 шт.
  • тертий пальмовий цукор — 60 г
  • рибний соус — 2 ст. л.
  • сік лайма — 2 ст. л.
  • філе лосося без шкіри — 4 шт. по 180 г
  • коріандр, м’ята, листя тайського базиліку, лайм — для подачі.

Кокосовий рис:

  • рис жасмин — 300 г
  • кокосове молоко — 400 мл
  • вода — 250 мл
  • листя кафр-лайма — 3 шт.

Готуємо:

  1. Поміщаємо лемонграс, листя лайма і перець чилі в невеликий кухонний комбайн і подрібнюємо в пасту. Нагріваємо велику сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Додаємо пасту з лемонграсу і готуємо 1 хвилину або до появи аромату. Додаємо цукор, рибний соус і сік лайма, готуємо 4-5 хвилин або поки не загусне.
  2. Готуємо кокосовий рис, для цього до нього додаємо кокосове молоко, воду й листя лайма, кладемо все в середню каструлю, готуємо на сильному вогні і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо щільно кришкою й готуємо ще 10 хвилин або до готовності. Даємо постояти 5 хвилин, накривши.
  3. Розігріваємо духовку-гриль (жаровню) до сильного нагріву. Викладаємо лосось на деко й змащуємо пастою з лемонграсу. Готуємо 8-12 хвилин або до готовності.
  4. Викладаємо кокосовий рис на тарілки, додаємо зверху філе лосося. Посипаємо коріандром, м’ятою і базиліком, подаємо зі шматочками лайма.

Усі інгредієнти, що є в рецептах, ви можете замовити онлайн: https://shop.metro.ua/ua/