Іноді завдяки невеличким доповненням звичні страви можуть отримати нове смакове звучання. А це ще більше дивуватиме й закохуватиме гостей у ваш заклад.
Як щодо соковитої курки Вальдорф?
Нам знадобиться:
- дрібно нарізаний кріп — ¼ стакана
- подрібнений часник — 1 зубчик
- морська сіль, чорний перець — за смаком
- оливкова олія першого віджиму — 2 ст. л.
- куряче філе — 4 шт. по 180 г
- тонко нарізані стебла селери — 6 шт.
- зелені яблука Granny Smith, нарізані тонкими скибочками — 2 шт.
- крес-салат — 3 ст. по 45 г
- волоські горіхи — 50 г
- гарбузове насіння — 80 г
- в’ялена смородина або журавлина — 40 г
Часниковий соус:
- часник — 2 ст. л.
- білий бальзамічний соус — 2 ст. л.
- оливкова олія першого віджиму — 1 ст. л.
Готуємо:
- Розігріваємо сковороду для гриля на середньому вогні. Кладемо кріп, часник, сіль, перець, олію та курку в миску і перемішуємо. Обсмажуємо з обох боків по 6-8 хвилин або до повної готовності. Нарізаємо й відкладаємо.
- Готуємо заправку: кладемо часник у невелику миску, скроплюємо оцетом та олією, посипаємо сіллю і перцем, тоді перемішуємо.
- Поміщаємо селеру, яблука, крес-салат, волоський горіх, ягоди й половину заправки в більшу миску і вимішуємо. Розкладаємо салат по тарілках і кладемо зверху курку, кріп і заправку для подачі.
Карамелізований лосось із лемонграсом і кокосовим рисом
Нам знадобиться:
- біла частина лемонграсу, грубо нарізана — 3 стебла
- листя кафр-лайма, грубо нарізані — 6 шт.
- зелений чилі — 2 шт.
- тертий пальмовий цукор — 60 г
- рибний соус — 2 ст. л.
- сік лайма — 2 ст. л.
- філе лосося без шкіри — 4 шт. по 180 г
- коріандр, м’ята, листя тайського базиліку, лайм — для подачі.
Кокосовий рис:
- рис жасмин — 300 г
- кокосове молоко — 400 мл
- вода — 250 мл
- листя кафр-лайма — 3 шт.
Готуємо:
- Поміщаємо лемонграс, листя лайма і перець чилі в невеликий кухонний комбайн і подрібнюємо в пасту. Нагріваємо велику сковороду з антипригарним покриттям на середньому вогні. Додаємо пасту з лемонграсу і готуємо 1 хвилину або до появи аромату. Додаємо цукор, рибний соус і сік лайма, готуємо 4-5 хвилин або поки не загусне.
- Готуємо кокосовий рис, для цього до нього додаємо кокосове молоко, воду й листя лайма, кладемо все в середню каструлю, готуємо на сильному вогні і доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо щільно кришкою й готуємо ще 10 хвилин або до готовності. Даємо постояти 5 хвилин, накривши.
- Розігріваємо духовку-гриль (жаровню) до сильного нагріву. Викладаємо лосось на деко й змащуємо пастою з лемонграсу. Готуємо 8-12 хвилин або до готовності.
- Викладаємо кокосовий рис на тарілки, додаємо зверху філе лосося. Посипаємо коріандром, м’ятою і базиліком, подаємо зі шматочками лайма.
Усі інгредієнти, що є в рецептах, ви можете замовити онлайн: https://shop.metro.ua/ua/