Хвилі з приємним шумом накочуються на білий пісок, теплий вітер доносить гамір з прибережних ресторанчиків, а запах моря бентежить і тішить одночасно… Хіба це не ідеальна атмосфера Середземноморського узбережжя? Та ще кращою її можуть зробити незвичайні страви з морепродуктів, приготовані для ваших гостей за автентичними рецептами.
Зараз кулінарний інтерес до дарів моря зростає – це стає справжнім світовим трендом. Тож, щоб здивувати досвідчених гурманів, доводиться постійно вдосконалювати авторську рецептуру і розширювати «рибну карту» ресторану чимось особливим.
Кальмари
Гурмани їх цінують за ніжний смак, просте приготування і надзвичайну поживність. Різноманітність їх видів може збити з пантелику навіть досвідченого покупця. Але в METRO ми підібрали для вас асортимент на будь-який смак – кальмари-туби, філе, кільця і такі екзотичні види, як кальмар-квітка й аргентинські кальмари.
Невеликий секрет: їхнє м’ясо має бути білого кольору. Якщо воно має рожевий відтінок шкірки, це значить, кальмар проходив додатковий цикл заморозки. І м’ясо може бути твердим в приготуванні або мати гіркуватий присмак.
Якщо правильно почистити замороженого кальмара, за смаком він не поступається свіжому. Для цього його слід розморозити при кімнатній температурі, залити на 1 хв окропом, а потім помістити в холодну воду. Це найкращий спосіб, аби кальмари були м’якими, ніжними і соковитими.
Чорнила каракатиці
Середземноморська кухня відзначається не лише пікантними смаками, а й особливою кольоровою гамою завдяки місцевим овочам, фруктам і … чорнилам каракатиці.
Професіонали на кухні використовують чорнила таких молюсків, як кальмар, восьминіг і каракатиця, однак саме в останньої чорнил більше.
Окрім кольору, чорнила каракатиці вирізняються легким горіховим присмаком, який чудово поєднується зі стравами з рису – ризото, паельєю тощо.
До речі, фарбника потрібно зовсім трохи – близько 5 г, тому його вистачить надовго.
Восьминоги
Цю страву полюбляють в багатьох країнах – в Азії, Європі та Американському континенті. У METRO можна знайти як крихітних восьминогів-бебі, так і великих восьминогів і їхні щупальця.
Якщо ви бачите, що щупальця пройшли саме таку обробку, можете вдаватися з ними до найсміливіших кулінарних експериментів – якість і ніжність майбутньої страви гарантовані.
Креветки
Це беззаперечний бестселер у світі морепродуктів, який має чи не найбільше способів приготування. Та звичайними креветками зараз мало кого здивуєш. Тигрові, королівські, аргентинські – вони вирізняються яскравою палітрою смаку й розмірами. Креветки припадуть до смаку як інгредієнт складної страви, так і соло.
Щоб креветки зберегли свої соковитість і смак, їх слід правильно розморожувати. Це найкраще робити природним шляхом, не занурюючи їх у теплу воду.
Тоді відварені, запечені чи смажені на грилі креветки стануть чудовою стравою як для бізнес-ланчу, так і для сімейної або романтичної вечері.
Як бачите, приготування морепродуктів – доволі простий і вишуканий спосіб порадувати ваших гостей. І з METRO це доступно кожному шеф-кухарю, достатньо лише обрати продукти для вашого меню.