Працюємо

Рибних страв майстер: що слід знати шеф-кухарю для вибору морепродуктів?

ribnih-strav-majster-shho-slid-znati-shef-kuharju-dlja-viboru-moreproduktiv-1

Хвилі з приємним шумом накочуються на білий пісок, теплий вітер доносить гамір з прибережних ресторанчиків, а запах моря бентежить і тішить одночасно… Хіба це не ідеальна атмосфера Середземноморського узбережжя? Та ще кращою її можуть зробити незвичайні страви з морепродуктів, приготовані для ваших гостей за автентичними рецептами.

Зараз кулінарний інтерес до дарів моря зростає – це стає справжнім світовим трендом. Тож, щоб здивувати досвідчених гурманів, доводиться постійно вдосконалювати авторську рецептуру і розширювати «рибну карту» ресторану чимось особливим.

ribnih-strav-majster-shho-slid-znati-shef-kuharju-dlja-viboru-moreproduktiv-2Кальмари

Гурмани їх цінують за ніжний смак, просте приготування і надзвичайну поживність. Різноманітність їх видів може збити з пантелику навіть досвідченого  покупця. Але в METRO ми підібрали для вас асортимент на будь-який смак – кальмари-туби, філе, кільця і такі екзотичні види, як кальмар-квітка й аргентинські кальмари.

Особливо смачні в приготуванні кальмари тушками.

 Невеликий секрет: їхнє м’ясо має бути білого кольору. Якщо воно має рожевий відтінок шкірки, це значить, кальмар проходив додатковий цикл заморозки. І м’ясо може бути твердим в приготуванні або мати гіркуватий присмак.

 Якщо правильно почистити замороженого кальмара, за смаком він не поступається свіжому. Для цього його слід розморозити при кімнатній температурі, залити на 1 хв окропом, а потім помістити в холодну воду. Це найкращий спосіб, аби кальмари були м’якими, ніжними і соковитими. 

ribnih-strav-majster-shho-slid-znati-shef-kuharju-dlja-viboru-moreproduktiv-3Чорнила каракатиці

Середземноморська кухня відзначається не лише пікантними смаками, а й особливою кольоровою гамою завдяки місцевим овочам, фруктам і … чорнилам каракатиці.

Професіонали на кухні використовують чорнила таких молюсків, як кальмар, восьминіг і каракатиця, однак саме в останньої чорнил більше.

З чорнилами каракатиці ви легко приготуєте чорну пасту, булочки для бургерів і навіть чорне морозиво! З цим продуктом подивувати відвідувачів особливим меню стане ще простіше.

 Окрім кольору, чорнила каракатиці вирізняються легким горіховим присмаком, який чудово поєднується зі стравами з рису – ризото, паельєю тощо.

 До речі, фарбника потрібно зовсім трохи – близько 5 г, тому його вистачить надовго.

ribnih-strav-majster-shho-slid-znati-shef-kuharju-dlja-viboru-moreproduktiv-4Восьминоги

Цю страву полюбляють в багатьох країнах – в Азії, Європі та Американському континенті. У METRO можна знайти як крихітних восьминогів-бебі, так і великих восьминогів і їхні щупальця.

Зверніть увагу: щупальця восьминога обов’язково мають бути пропареними і в вакуумній упаковці!

Якщо ви бачите, що щупальця пройшли саме таку обробку, можете вдаватися з ними до найсміливіших кулінарних експериментів – якість і ніжність майбутньої страви гарантовані.

ribnih-strav-majster-shho-slid-znati-shef-kuharju-dlja-viboru-moreproduktiv-5Креветки

Це беззаперечний бестселер у світі морепродуктів, який має чи не найбільше способів приготування. Та звичайними креветками зараз мало кого здивуєш. Тигрові, королівські, аргентинські – вони вирізняються яскравою палітрою смаку й розмірами. Креветки припадуть до смаку як інгредієнт складної страви, так і соло.

Як правильно обирати креветки? У них голова має міцно триматися тулуба, а оболонка має бути щільною і блискучою.

Щоб креветки зберегли свої соковитість і смак, їх слід правильно розморожувати. Це найкраще робити природним шляхом, не занурюючи їх у теплу воду.

Тоді  відварені, запечені чи смажені на грилі креветки стануть чудовою стравою як для бізнес-ланчу, так і для сімейної або романтичної вечері.

Як бачите,  приготування морепродуктів – доволі простий і вишуканий спосіб порадувати  ваших гостей.  І з METRO це доступно кожному шеф-кухарю, достатньо лише обрати продукти для вашого меню.