Давно минули ті часи, коли домашня вечеря обмежувалася вибором між макаронами із сосисками та варениками. Сьогодні ми спостерігаємо, як культура сімейних і дружніх застіль змінюється. Господині опановують нові рецепти, щоб готувати вишукані ресторанні страви на своїй кухні. І один із основних критеріїв вибору – час. Тому сьогодні ми розкажемо, як можна зробити смакоту із морських делікатесів за 20-30 хвилин.
Біла риба лінійки Take&Cook – взяли та приготували
Торговельні центри METRO пропонують широкий асортимент свіжої охолодженої риби. І особливе місце тут посідає прямий імпорт із Хорватії – марка Сromaris. Від неї у досвідчених кулінарів прискорюється серцебиття, а у початківців виступають на очах сльози щастя. І все завдяки лінійці Take&Cook.
Отже, Take&Cook від Сromaris – це охолоджена, чищена від луски і патрана риба. Продукт від імпортного виробника, але за якість можна не хвилюватися: упаковка із газовим середовищем дозволяє зберігати первинну свіжість. Тобто ви отримуєте сібаса та дорадо, що наче тільки були виловлені з Адріатичного моря, і при цьому вже повністю підготовлені! Окремий плюс – гарантована калібрована вага в упаковці (620 грамів). Нижче приведемо декілька простих рецептів із такою рибою.
Філе білої риби під соусом із перців та базиліку
Інгредієнти:
- філе білої риби – 600 г,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- болгарський перець – 1 шт.,
- помідор – 2 шт.,
- часник – 3 зубчики,
- базилік – 2 гілочки,
- петрушка – 3 гілочки,
- розмарин – 2 гілочки,
- лайм – 1 шт.,
- оливкова олія,
- сіль,
- перець.
Приготування:
- Наріжте перець, помідори, часник і цибулю маленькими кубиками, подрібніть петрушку і базилік.
- Підсмажте цибулю і часник на оливковій олії.
- Додайте перець, тушкуйте 3 хвилини, потім помідори, петрушку, базилік, сік лайма, та тушкуйте ще 5 хвилин.
- Покладіть філе риби в форму для запікання, посоліть, додайте соус і гілочки розмарину.
- Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
Запечений сібас
Інгредієнти:
- сібас – 1 шт.,
- лимон – 1 шт.,
- оливкова олія extra virgin – 1 ст. л.,
- сіль.
Приготування:
- Зробіть по 2-3 поздовжніх надрізів з кожного боку тушки.
- Посоліть та змастіть олією.
- Покладіть у надрізи шматочки лимону.
- Загорніть сібас у подвійний шар фольги і добре заверніть краї, обмеживши доступ повітря.
- Розігрійте духовку до 210 градусів, у момент, коли будете класти рибу, зменшіть до 180. Запікайте 20 хвилин.


Восьминіг від NUCHAR: найпростіші середземноморські рецепти
Восьминіг – достатньо складний делікатес, що потребує майстерності у приготуванні. Недотримаєш – буде жорстким, перетримаєш – буде жорстким, неправильно замаринуєш – відгадайте, що буде?.. Але ми підкажемо, як можна схитрити та не витрачати роки на шліфування кулінарних навичок: придбати готовий до вживання продукт.
Іспанська торгівельна марка NUCHAR, що представлена тільки в METRO, пропонує саме таких восьминогів – очищених і проварених. Вам залишається лише відкрити упаковку та насолоджуватися. Одна із найпростіших та найсмачніших страв з восьминогом – португальська polvo à lagareiro.
Восьминіг по-португальськи
Інгредієнти:
- восьминіг – 1 кг,
- картопля (бажано міні) – 0,5 кг,
- часник – 1 шт.,
- кінза – 1/2 пучка,
- сіль (велика морська) – 1 ст. л.,
- оливкова олія – 1/3 склянки.
Приготування:
- Відваріть картоплю.
- Налийте на сковороду масло, розігрійте, додайте порізані зубчики часнику та просмажте дві хвилини, доки з’явиться смачний запах.
- Покладіть картоплю на дно форми для запікання, потім восьминога, зверху полийте маслом із часником.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Запікайте 20 хвилин.
Дієтичний та ще більш простий варіант – салат.
Салат із восьминогом
Інгредієнти:
- восьминіг – 1 кг,
- цибуля ріпчаста – 1 шт.,
- часник – 2 зубчики,
- петрушка – 1 пучок
- помідор – 1 шт.,
- оливкова олія – 8 ст. л.,
- оцет – 4 ст. л.,
- яйця – 2 шт.,
- листя салату латуку.
Приготування:
- Поріжте охолодженого восьминога шматочками і посоліть.
- Зробіть соус: змішайте подрібнену цибулю, часник, зелень петрушки, помідор і додайте оливкове масло, оцет, сіль і перець.
- Покладіть листя латуку у блюдо, зверху – восьминога. Полийте соусом і прикрасьте шматочками яйця. Подавайте салат охолодженим.
Мідії LIMANAR: великий вибір на будь-який смак і страву
Мідії – мабуть, найпопулярніший морський делікатес у світі. Адже з ними можна зробити що завгодно! І страви стовідсотково будуть корисними, смачними та вишуканими. Тому радимо познайомитися з маркою LIMANAR, яка спеціалізується на цьому продукті.
В лінійці представлені охолоджені мідії, що були виловлені в Іспанії та Португалії – країнах, де розуміються на якості морепродуктів. Термін зберігання значно відрізняється від заморожених – всього 28 днів.
LIMANAR виробляє мідії в олії, що чудово підійдуть для салатів, в томатах – для гарячих страв, у власному соку – універсальні. Тож ваша справа за малим: обрати упаковку та простий рецепт.
Мідії у вершково-часниковому соусі
Інгредієнти:
- мідії у власному соку – 500 г,
- вершки (10%) – 200 мл,
- вершкове масло – 30 г,
- часник за смаком,
- прованські трави за смаком.
Приготування:
- Очистіть та подрібніть часник.
- Розтопіть вершкове масло на пательні, додайте до нього часник і тушкуйте 1 хвилину (дуже важливо не дати часнику підгоріти).
- Додайте мідії, поперчіть і приправте сумішшю французьких трав.
- Через 7-8 хвилин влийте вершки і тушкуйте далі, до загусання вершків (можна додати трішки борошна).
- Викладіть готові мідії із соусом на відварену пасту або смакуйте без гарніру.
Впевнені, після такої інформації ви по-іншому подивитеся на приготування морепродуктів – ані витрачених годин життя, ані сліз, ані підгорілих вугликів на тарілці. Тільки смакота, створена своїми руками за лічені хвилини.