Їмо

Риба та морепродукти: легкі рецепти на кожен день

ryba-ta-moreprodukty-legki-retsepty-na-kozhen-den-1

Давно минули ті часи, коли домашня вечеря обмежувалася вибором між макаронами із сосисками та варениками. Сьогодні ми спостерігаємо, як культура сімейних і дружніх застіль змінюється. Господині опановують нові рецепти, щоб готувати вишукані ресторанні страви на своїй кухні. І один із основних критеріїв вибору – час. Тому сьогодні ми розкажемо, як можна зробити смакоту із морських делікатесів за 20-30 хвилин.

ryba-ta-moreprodukty-legki-retsepty-na-kozhen-den-2Біла риба лінійки Take&Cook – взяли та приготували

Торговельні центри METRO пропонують широкий асортимент свіжої охолодженої риби. І особливе місце тут посідає прямий імпорт із Хорватії – марка Сromaris. Від неї у досвідчених кулінарів прискорюється серцебиття, а у початківців виступають на очах сльози щастя. І все завдяки лінійці Take&Cook.

Отже, Take&Cook від Сromaris – це охолоджена, чищена від луски і патрана риба. Продукт від імпортного виробника, але за якість можна не хвилюватися: упаковка із газовим середовищем дозволяє зберігати первинну свіжість. Тобто ви отримуєте сібаса та дорадо, що наче тільки були виловлені з Адріатичного моря, і при цьому вже повністю підготовлені! Окремий плюс – гарантована калібрована вага в упаковці (620 грамів). Нижче приведемо декілька простих рецептів із такою рибою.

Філе білої риби під соусом із перців та базиліку

Інгредієнти:

  • філе білої риби – 600 г,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • болгарський перець – 1 шт.,
  • помідор – 2 шт.,
  • часник – 3 зубчики,
  • базилік – 2 гілочки,
  • петрушка – 3 гілочки,
  • розмарин – 2 гілочки,
  • лайм – 1 шт.,
  • оливкова олія,
  • сіль,
  • перець.

Приготування:

  1. Наріжте перець, помідори, часник і цибулю маленькими кубиками, подрібніть петрушку і базилік.
  2. Підсмажте цибулю і часник на оливковій олії.
  3. Додайте перець, тушкуйте 3 хвилини, потім помідори, петрушку, базилік, сік лайма, та тушкуйте ще 5 хвилин.
  4. Покладіть філе риби в форму для запікання, посоліть, додайте соус і гілочки розмарину.
  5. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

ryba-ta-moreprodukty-legki-retsepty-na-kozhen-den-4Запечений сібас

Інгредієнти:

  • сібас – 1 шт.,
  • лимон – 1 шт.,
  • оливкова олія extra virgin – 1 ст. л.,
  • сіль.

ryba-ta-moreprodukty-legki-retsepty-na-kozhen-den-3Приготування:

  1. Зробіть по 2-3 поздовжніх надрізів з кожного боку тушки.
  2. Посоліть та змастіть олією.
  3. Покладіть у надрізи шматочки лимону.
  4. Загорніть сібас у подвійний шар фольги і добре заверніть краї, обмеживши доступ повітря.
  5. Розігрійте духовку до 210 градусів, у момент, коли будете класти рибу, зменшіть до 180. Запікайте 20 хвилин.

ryba-ta-moreprodukty-legki-retsepty-na-kozhen-den-7Восьминіг від NUCHAR: найпростіші середземноморські рецепти

Восьминіг – достатньо складний делікатес, що потребує майстерності у приготуванні. Недотримаєш – буде жорстким, перетримаєш – буде жорстким, неправильно замаринуєш – відгадайте, що буде?.. Але ми підкажемо, як можна схитрити та не витрачати роки на шліфування кулінарних навичок: придбати готовий до вживання продукт.

Іспанська торгівельна марка NUCHAR, що представлена тільки в METRO, пропонує саме таких восьминогів – очищених і проварених. Вам залишається лише відкрити упаковку та насолоджуватися. Одна із найпростіших та найсмачніших страв з восьминогом – португальська polvo à lagareiro.

ryba-ta-moreprodukty-legki-retsepty-na-kozhen-den-9Восьминіг по-португальськи

Інгредієнти:

  • восьминіг – 1 кг,
  • картопля (бажано міні) – 0,5 кг,
  • часник – 1 шт.,
  • кінза – 1/2 пучка,
  • сіль (велика морська) – 1 ст. л.,
  • оливкова олія – 1/3 склянки.

Приготування:

  1. Відваріть картоплю.
  2. Налийте на сковороду масло, розігрійте, додайте порізані зубчики часнику та просмажте дві хвилини, доки з’явиться смачний запах.
  3. Покладіть картоплю на дно форми для запікання, потім восьминога, зверху полийте маслом із часником.
  4. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  5. Запікайте 20 хвилин.

ryba-ta-moreprodukty-legki-retsepty-na-kozhen-den-8Дієтичний та ще більш простий варіант – салат.

Салат із восьминогом

Інгредієнти:

  • восьминіг – 1 кг,
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.,
  • часник – 2 зубчики,
  • петрушка – 1 пучок
  • помідор – 1 шт.,
  • оливкова олія – 8 ст. л.,
  • оцет – 4 ст. л.,
  • яйця – 2 шт.,
  • листя салату латуку.

Приготування:

  1. Поріжте охолодженого восьминога шматочками і посоліть.
  2. Зробіть соус: змішайте подрібнену цибулю, часник, зелень петрушки, помідор і додайте оливкове масло, оцет, сіль і перець.
  3. Покладіть листя латуку у блюдо, зверху – восьминога. Полийте соусом і прикрасьте шматочками яйця. Подавайте салат охолодженим.

ryba-ta-moreprodukty-legki-retsepty-na-kozhen-den-10Мідії LIMANAR: великий вибір на будь-який смак і страву

Мідії – мабуть, найпопулярніший морський делікатес у світі. Адже з ними можна зробити що завгодно! І страви стовідсотково будуть корисними, смачними та вишуканими. Тому радимо познайомитися з маркою LIMANAR, яка спеціалізується на цьому продукті.

В лінійці представлені охолоджені мідії, що були виловлені в Іспанії та Португалії – країнах, де розуміються на якості морепродуктів. Термін зберігання значно відрізняється від заморожених – всього 28 днів.

LIMANAR виробляє мідії в олії, що чудово підійдуть для салатів, в томатах – для гарячих страв, у власному соку – універсальні. Тож ваша справа за малим: обрати упаковку та простий рецепт.

Мідії у вершково-часниковому соусі

Інгредієнти:

  • мідії у власному соку – 500 г,
  • вершки (10%) – 200 мл,
  • вершкове масло – 30 г,
  • часник за смаком,
  • прованські трави за смаком.

ryba-ta-moreprodukty-legki-retsepty-na-kozhen-den-12Приготування:

  1. Очистіть та подрібніть часник.
  2. Розтопіть вершкове масло на пательні, додайте до нього часник і тушкуйте 1 хвилину (дуже важливо не дати часнику підгоріти).
  3. Додайте мідії, поперчіть і приправте сумішшю французьких трав.
  4. Через 7-8 хвилин влийте вершки і тушкуйте далі, до загусання вершків (можна додати трішки борошна).
  5. Викладіть готові мідії із соусом на відварену пасту або смакуйте без гарніру.

Впевнені, після такої інформації ви по-іншому подивитеся на приготування морепродуктів – ані витрачених годин життя, ані сліз, ані підгорілих вугликів на тарілці. Тільки смакота, створена своїми руками за лічені хвилини.