Їмо

Рибна запіканка в духовці: рецепт ситної та смачної страви

rybna-zapikanka-v-duhovtsi-retsept-sytnoyi-ta-smachnoyi-stravy

Запіканка — чудова «паличка-рятівниця», коли не можеш придумати, чим нагодувати сім’ю. Така ситна їжа подобається і дорослим, і дітям. До того ж, аби зробити рибну запіканку, знадобиться витратити мінімум часу. Освоївши технологію приготування цієї страви, ви зможете тішити близьких її авторськими варіаціями з інгредієнтами, які люблять ваші домашні.

З сирою картоплею або пюре?rybna-zapikanka-v-duhovtsi-retsept-sytnoyi-ta-smachnoyi-stravy

У таку страву картоплю кладуть сирою. Але нерідко цю їжу роблять і з готовим пюре.

Ми пропонуємо вашій увазі рецепт рибної запіканки, який передбачає використання сирої картоплі. Якщо ви хочете зробити такий кулінарний виріб із готовим пюре, то час термічної обробки страви потрібно буде скоротити.

Рибна запіканка в духовці

Запіканка рибна з картоплею в духовці готується приблизно 1,5 години. З наведеної нижче кількості інгредієнтів у вас вийде 5–6 порцій апетитної страви. Всі продукти, які знадобляться для приготування рибної запіканки, ви завжди можете купити в торгових центрах мережі METRO.

Інгредієнти:

  • філе білої морської риби (тріски, минтая, хека) — 300–400 г;
  • картопля — 0,5 кг;
  • великі цибулина, морквина — по 1 шт.;
  • сметана/молоко — 100 мл;
  • яйця — 2 шт.;
  • панірувальні сухарі — 2 ст. л.;
  • сіль, мелений перець, приправа для риби — на свій смак.

Покрокова інструкція:

  1. Вмикаємо духовку, щоб вона розігрілася до 170–180 °C, і починаємо займатися фаршем. Підготовку картоплі відкладемо на самий кінець, оскільки очищені бульби швидко чорніють.
  2. Беремо рибне філе, ріжемо його невеликими довільними шматочками, перекладаємо в блендер. Туди ж відправляємо подрібнені цибулю та моркву. Перетворюємо продукти на фарш.
  3. Виймаємо з блендера перемелені інгредієнти. Додаємо у фарш спеції та приправи. З останніми будьте обережні, оскільки риба поєднується далеко не з усіма. Оптимальний варіант —скористатися готовою приправою.
  4. Сметану/молоко збиваємо з яйцями (не до піни). Інгредієнти повинні повністю перемішатися. Солимо приготовану заправку.
  5. Чистимо картоплю, нарізаємо її тонкими кружечками або тремо на тертушці. В другому випадку масу доведеться трохи віджати, щоб звільнити від зайвого соку. Трохи солимо подрібнену картоплю та перемішуємо її.
  6. Форму промаслюємо, обсипаємо панірувальними сухарями. Викладаємо в підготовлену місткість половину картоплі. Розподіляємо по ній весь рибний фарш. Покриваємо останній шаром картоплі, що залишилася. Рівномірно заливаємо страву заправкою та відправляємо на 1 годину в духовку.
  7. Дістаємо готову рибну запіканку, даємо їй трохи охолонути, ділимо на порції. Перед подаванням посипаємо страву пір’ям цибулі. Смак рибної запіканки можна варіювати за допомогою улюблених соусів.rybna-zapikanka-v-duhovtsi-retsept-sytnoyi-ta-smachnoyi-stravy

Смачного!