Їмо

Салат з печінкою тріски — найкращий святковий рецепт

salat-z-pechinkoyu-trisky-1

Печінка атлантичної тріски, законсервована у власному жирі й приправлена лавровим листом і чорним перцем, — делікатес, який обожнюють українські гурмани. Воно й не дивно, адже цей продукт чудовий на смак і ніжний за консистенцією, завдяки чому він може стати прекрасною основою для великої кількості апетитних страв.

А ще печінка тріски — неймовірно корисний морепродукт. Це джерело цінного риб’ячого жиру, вітамінів А, D, E, поліненасичених жирних кислот, фолієвої кислоти, білка, йоду.

Корисно, поживно та дуже смачно

Страви, приготовані з печінки тріски, прикрасять святковий стіл і збагатять повсякденний раціон. Така їжа припаде до смаку навіть тим вередунам, які категорично відмовляються їсти рибу та морепродукти.

З печінки тріски можна за лічені хвилини приготувати апетитні паштети, салати. Цей продукт смачний і сам по собі. Поклавши його на шматочок хрусткого свіжого хліба, ви отримаєте чудовий корисний бутерброд.

Класичний салат з печінкою тріски — традиційний елемент святкового застілля. Ця страва завжди йде на «ура», особливо під міцні напої. Найкращий гарнір для страв із печінкою тріски — варена картопля.

salat-z-pechinkoyu-trisky-2

Ніжну кремову текстуру печінки тріски чудово доповнить пюре з бульб вищезгаданої рослини. Добре поєднується цей рибний продукт і з яйцем. Простий і швидкий рецепт — розімніть виделкою 3–4 варених яйця та баночку печінки атлантичної тріски. Все — неймовірний паштет готовий!

До свята можна приготувати вишуканіший варіант салату. Він прикрасить новорічний стіл, сидячи за яким, заведено багато їсти та пити, насолоджуючись бесідою з друзями й близькими.

Святковий салат із грінками, пюре та перепелиними яйцями

Приготування цієї страви забере близько 40 хвилин. З наведеної нижче кількості продуктів вийде 5–6 порцій салату.

Інгредієнти:

  • 3 баночки печінки тріски хорошої якості (не варто економити на основному компоненті — дешевий продукт може гірчити, що безнадійно зіпсує страву);
  • 250 г картопляного пюре;
  • 1 велика варена морквина;
  • половинка червоної солодкої цибулини;
  • 1 баночка шпротів;
  • зелень для подачі;
  • 1 свіжий огірок;
  • 10 варених перепелиних яєць;
  • 80 г майонезу;
  • 5 скибочок житнього хліба;
  • 1 зубчик часнику.

salat-z-pechinkoyu-trisky-3

Покрокова інструкція

  1. Половину приготованої зелені подрібніть разом із картопляним пюре. Так воно набуде приємного ніжно-зеленого відтінку.
  2. Наріжте моркву злегка по діагоналі тонкими скибочками. Перед цим скуштуйте коренеплід. Морквина має бути солодкою та смачною, не розвареною в кашу.
  3. З консервів злийте олію, розламайте печінку тріски виделкою на акуратні скибочки.
  4. Шпроти вийміть з олії. Поріжте кожну рибку на шматочки. Вони мають бути невеликими.
  5. Свіжий огірок поріжте тонкими кружальцями.
  6. Шматочки хліба розріжте по діагоналі. Потім підсушіть у тостері або на сковороді. Після охолодження натріть шматочки хліба зубчиком часнику.
  7. Частину зелені, що залишилася, подрібніть.
  8. Сервіруйте салат порційно. Візьміть ефектні тарілки. На кожну викладіть кілька ложок картопляного пюре. На нього та навколо красиво помістіть скибочки печінки, огірка, моркви, перепелині яйця. Кулінарну композицію, що вийшла, окільцюйте невеликою кількістю майонезу, посипте посіченою зеленню. На край кожної тарілки з салатом покладіть натерті часничком грінки й одразу подавайте на стіл.

Смачного!