Перекус може бути не тільки ситним, а й корисним. Досить приготувати апетитний сендвіч з куркою, моцарелою та листям базиліка.
Сендвіч з куркою, моцарелою та базиліком: рецепт здорового перекусу
Іноді противникам бутербродів хочеться нагадати, що ця страва — насамперед форма подачі. Отже, така їжа може бути приготованою зі здорових і ситних інгредієнтів.
Спробуйте зробити сендвіч з куркою та моцарелою, додавши в нього пряний базилік. Такі корисні бутерброди стануть чудовим перекусом, який можна взяти з собою на роботу, прогулянку до заміського лісу або на пікнік. Зробите ви ці сендвічі з куркою швидко, а всі продукти, які знадобляться для їх приготування, завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.
Сендвіч «Капрезе» з куркою
Знаменитий італійський салат «Капрезе» помістимо між шматочками хліба, додамо м’ясо курки — і ситний сніданок або перекус готовий! Багет можна замінити трьома булочками для сендвічів. Також за бажання ви можете використовувати улюблений соус, наприклад, песто.
З наведеної нижче кількості продуктів вийде 3 ситні й корисні бутерброди з куркою, моцарелою та базиліком. Їх приготування триватиме максимум 10 хвилин.
Інгредієнти:
- довгий багет — 1 шт.;
- копчена грудка — 250–300 г;
- моцарела — 6 кульок середнього розміру;
- чері — 6–9 шт.;
- оливкова олія — 3–5 ст. л.;
- листя базиліка, чорний мелений перець, сіль — на свій смак.
Покрокова інструкція:
- Багет розрізаємо на 3 рівні частини, кожну ріжемо уздовж, але не повністю: залишаємо, як відриту книгу. Видаляємо м’якуш до скоринки або злегка поглиблюємо — залежить від ваших уподобань.
- Змішуємо оливкову олію, сіль, перець. Щедро скроплюємо половиною цієї заправки внутрішню частину багета.
- Тонко нарізаємо грудку курки, викладаємо на нижній шар хліба, а зверху — кружальця чері з розрахунку 2–3 штучки на порцію. Виливаємо на томати залишки заправки.
- Кульки моцарели (по 2 на кожен сендвіч) укладаємо на помідори. На них поміщаємо листя базиліка, за бажання додаємо соус. Накриваємо бутерброди — смачні та корисні сендвічі готові!
Сендвіч, приготований на грилі
Приготувати такі бутерброди можна й на домашньому електрогрилі, але значно приємніше зробити їх на свіжому повітрі. З наведеної нижче кількості інгредієнтів вийде 6 порцій сендвічів з куркою, молодим сиром і базиліком. Аби їх приготувати, знадобиться близько години — потрібно не лише обсмажити продукти, а й попередньо замаринувати їх.
Інгредієнти:
- булочки — 6 шт.;
- куряче філе — 3 шт.;
- помідори «Волове серце» — 3–6 шт. (кількість залежить від того, наскільки ви любите томати);
- моцарела — 6 кульок;
- листя базиліка, сіль, мелений чорний перець — на свій смак;
- оливкова олія — близько 90–100 мл;
- сік лимона/лайма — 2 ст. л.;
- часник — 2 зубчики.
Покрокова інструкція:
- Робити сендвіч з куркою, моцарелою і базиліком починаємо з приготування маринаду. У глибоку місткість наливаємо 60 мл оливкової олії, додаємо сіль, перець, сік лимона/лайма, подрібнений часник, розмішуємо.
- У готовий маринад опускаємо нарізані кружальцями помідори, перемішуємо, даємо постояти кілька хвилин.
- Розрізаємо кожне філе уздовж на два шматки, кидаємо до помідорів, ретельно розмішуємо, відставляємо (не в холодильник!) на пів години.
- Розрізаємо булочки, обсмажуємо їх на грилі з додаванням олії.
- Знявши хліб, обсмажуємо з обох боків шматочки філе.
- Збираємо сендвіч. На нижні частини булочок викладаємо філе, на нього — помідори, кружальця моцарели, базилік, верхню частину булки.
Смачного!