Їмо

Сендвіч з куркою, моцарелою та базиліком — покроковий рецепт

sendvich-z-kurkoyu-motsareloyu-ta-bazylikom-pokrokovyi-retsept

Перекус може бути не тільки ситним, а й корисним. Досить приготувати апетитний сендвіч з куркою, моцарелою та листям базиліка.

Сендвіч з куркою, моцарелою та базиліком: рецепт здорового перекусу

Іноді противникам бутербродів хочеться нагадати, що ця страва — насамперед форма подачі. Отже, така їжа може бути приготованою зі здорових і ситних інгредієнтів.

Спробуйте зробити сендвіч з куркою та моцарелою, додавши в нього пряний базилік. Такі корисні бутерброди стануть чудовим перекусом, який можна взяти з собою на роботу, прогулянку до заміського лісу або на пікнік. Зробите ви ці сендвічі з куркою швидко, а всі продукти, які знадобляться для їх приготування, завжди можете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Сендвіч «Капрезе» з куркою sendvich-z-kurkoyu-motsareloyu-ta-bazylikom-retsept-zdorovogo-perekusu

Знаменитий італійський салат «Капрезе» помістимо між шматочками хліба, додамо м’ясо курки — і ситний сніданок або перекус готовий! Багет можна замінити трьома булочками для сендвічів. Також за бажання ви можете використовувати улюблений соус, наприклад, песто.

З наведеної нижче кількості продуктів вийде 3 ситні й корисні бутерброди з куркою, моцарелою та базиліком. Їх приготування триватиме максимум 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • довгий багет — 1 шт.;
  • копчена грудка — 250–300 г;
  • моцарела — 6 кульок середнього розміру;
  • чері — 6–9 шт.;
  • оливкова олія — ​​3–5 ст. л.;
  • листя базиліка, чорний мелений перець, сіль — на свій смак.

Покрокова інструкція:

  1. Багет розрізаємо на 3 рівні частини, кожну ріжемо уздовж, але не повністю: залишаємо, як відриту книгу. Видаляємо м’якуш до скоринки або злегка поглиблюємо — залежить від ваших уподобань.
  2. Змішуємо оливкову олію, сіль, перець. Щедро скроплюємо половиною цієї заправки внутрішню частину багета.
  3. Тонко нарізаємо грудку курки, викладаємо на нижній шар хліба, а зверху — кружальця чері з розрахунку 2–3 штучки на порцію. Виливаємо на томати залишки заправки.
  4. Кульки моцарели (по 2 на кожен сендвіч) укладаємо на помідори. На них поміщаємо листя базиліка, за бажання додаємо соус. Накриваємо бутерброди — смачні та корисні сендвічі готові!

Сендвіч, приготований на грилі sendvich-z-kurkoyu-motsareloyu-ta-bazylikom-retsept-zdorovogo-perekusu

Приготувати такі бутерброди можна й на домашньому електрогрилі, але значно приємніше зробити їх на свіжому повітрі. З наведеної нижче кількості інгредієнтів вийде 6 порцій сендвічів з куркою, молодим сиром і базиліком. Аби їх приготувати, знадобиться близько години — потрібно не лише обсмажити продукти, а й попередньо замаринувати їх.

Інгредієнти:

  • булочки — 6 шт.;
  • куряче філе — 3 шт.;
  • помідори «Волове серце» — 3–6 шт. (кількість залежить від того, наскільки ви любите томати);
  • моцарела — 6 кульок;
  • листя базиліка, сіль, мелений чорний перець — на свій смак;
  • оливкова олія — ​​близько 90–100 мл;
  • сік лимона/лайма — 2 ст. л.;
  • часник — 2 зубчики.

Покрокова інструкція:

  1. Робити сендвіч з куркою, моцарелою і базиліком починаємо з приготування маринаду. У глибоку місткість наливаємо 60 мл оливкової олії, додаємо сіль, перець, сік лимона/лайма, подрібнений часник, розмішуємо.
  2. У готовий маринад опускаємо нарізані кружальцями помідори, перемішуємо, даємо постояти кілька хвилин.
  3. Розрізаємо кожне філе уздовж на два шматки, кидаємо до помідорів, ретельно розмішуємо, відставляємо (не в холодильник!) на пів години.
  4. Розрізаємо булочки, обсмажуємо їх на грилі з додаванням олії.
  5. Знявши хліб, обсмажуємо з обох боків шматочки філе.
  6. Збираємо сендвіч. На нижні частини булочок викладаємо філе, на нього — помідори, кружальця моцарели, базилік, верхню частину булки.

Смачного!