Ранок − це час, коли пробуджується сонце, новий день і організм людини, а разом з ним і шалений апетит. Саме тоді на допомогу приходить він — ідеальний сніданок. Для когось це нашвидкуруч смажена яєчня. Хтось полюбляє традиційну вівсянку. А якими стравами полюбляють ласувати шеф-кухарі топових ресторанів читайте в нашій підбірці. До вашої уваги − десять улюблених сніданків Віктора Тітова, бренд-шефа ресторанів G-GROUP.
Чіа з йогуртом.
Насіння чіа − надзвичайно поживний продукт. Він містить у 5 разів більше кальцію, аніж молоко. А чого тільки вартують 20% білка та 25% клітковини. Кориснішого продукту годі й шукати!
Змішати столову ложку насіння Чіа з йогуртом і прибрати на ніч у холодильник. Сніданок можна урізноманітнити з фруктами, медом, мюслі або топінгами.
Порада!
Чіа поєднується з будь-якими продуктами. Тому йогурт можна сміливо замінити на кокосове молоко ТМ METRO Chef.
Гранола з горіхами і ягодами.
Якщо ви запитаєте у будь-якого американця, що він полюбляє їсти вранці, то неодмінно почуєте слово «гранола». Її можна придбати готовою до споживання в магазині, або ж приготувати власноруч. А якщо додати трохи свіжих ягід і горіхів, то можна взагалі назавжди залишитися в полоні смаку цієї дивовижної страви.
Для приготування граноли — розтопити, не доводячи до кипіння, в сотейнику: мед, масло, яблучний сік, корицю і сіль. Горіхи і вівсяні пластівці залити гарячою рідиною і гарненько перемішати. Викласти в форму і випікати 40-50 хв при 160 ⁰C.
Порада!
Залийте гранолу молоком або будь-яким іншим кисломолочним продуктом, додайте фруктів і отримаєте самостійний десерт
Кіноа с яйцем-пашот, овочами та огірково-йогуртовою заправкою.
Кіноа − крупа, за смаком схожа на рис. Цей диво-продукт виводить з організму шкідливі речовини, шлаки й холестерин, забезпечуючи нормальне функціонування кишківника. Віктор Тітов пропонує подавати кіноа з яйцем-пашот, сезонними овочами та огірково-йогуртовою заправкою.
Для приготування яйця-пашот нагріваєте воду в сотейнику, додайте сіль за смаком і декілька чайних ложок оцту. Опустіть обережно в воду яйце і чекаєте, поки білок не почне огортати жовток. За допомогою шумовки дістати яйце, опустити в холодну воду і змити оцет.
Для огіркової-йогуртової заправки, в йогурт додати натертий на дрібній тертці огірок, сіль і мелений перець. Все добре розмішати.
Порада!
Кіноа часто-густо змішують з іншими крупами. Найбільш вдалий варіант − кіноа з рисом басматі.
Яйце-пашот на круасані із закарпатським шовдарем.
Що завжди можна знайти у коморі справжнього закарпатського ґазди? Звісно, шовдарь. Свинячий окіст з тонким салом і добре обсмаленою скоринкою – один із найсмачніших м’ясних делікатесів цього регіону. Ніжне яйце-пашот на хрусткому французькому круасані стане гарною парою пікантному українському смаколику.
Порада!
Використовуйте лише свіжі яйця, яким не більше 4-х днів.
Омлет зі шпинатом, бурратою і томатами.
«Буррата» − це свіжий сир, котрий виготовляється з буйволиного або коров’ячого молока. З вигляду він нагадує моцарелу, проте всередині має м’яку вершкову консистенцію. Сир чудово підкреслить смак яєчного омлету, а шпинат та томати додадуть страві яскравих кольорів.
Порада!
Буррату ви можете замінити на бринзу, сулугуні або адигейський ТМ METRO Chef.
Вівсяна каша на мигдальному молоці з інжиром та лохиною.
Для того, аби перетворити звичайну кашу на вишуканий сніданок, просто приготуйте її на мигдальному молоці. Мигдаль додасть каші тонкого горіхового смаку, а інжир та лохина завершать смаковий дует нотами свіжості.
Порада!
Для отримання правильної консистенції каші, залийте пластівці у співвідношенні 1:3.
Шакшука.
Шакшука − традиційна східна страва з яєць, свіжих помідорів, оливкової олії та спецій. Батьківщина шакшуки − Лівія. Однак найбільшу популярність страва набула серед єврейського народу.
У сковороді злегка обсмажити часник і гострий перець, додати зіру і дрібно нарізані томати, цукор і сіль. Зробити поглиблення і розбити в них яйця. Готовою вважається шакшука, коли білок став щільним, а жовток не зятягнувся плівкою.
Порада!
Використовуйте олію найвищого ґатунку. Наприклад, оливкову олію холодного віджиму ТМ METRO Chef.
Яблучні оладки з чорничним соусом.
Смачні, корисні та прості в приготуванні яблучні оладки − ідеальна варіація сніданку для тих, хто завжди поспішає на роботу. Для їх приготування вам знадобиться трохи борошна, цукор, яйця, розпушувач тіста, яблука, гарний настрій і 5 хвилин.
Порада!
Щоб уникнути пригорання, налийте на пательню трохи оливкової олії та добре прогрійте.
Гречані млинці з лісовими грибами та сирним соусом.
Літо вже закінчилося, а сезон грибів продовжується. Чудова пора, аби приготувати гречані млинці й доповнити їх лісовими грибами під соусом з крем-сиру «Каліфорнія».
Порада!
Замість гречаного борошна використайте перетерту гречану крупу.
Яєчня з томатами та руколою.
Що може бути простішим, аніж яєчня з томатами та руколою? Хіба просто яєчня. А щоб позбавити себе турбот з очищенням помідорів від
шкірки, скористайтеся пропозицією від METRO − вже готовими до вживання томатами.
Порада!
Руколу викладайте безпосередньо перед подачею страви на стіл, щоб вона не втратила своєї свіжості.