Їмо

Шоколадні тарти: десерти, оповиті вогнем

У кожному меню мають бути солодкі ласощі — дізнайтеся, як приготувати їх на грилі!
shokoladni-tarty-deserty-opovyti-vognem-1

Щоб закінчити трапезу на такій ноті, треба ще раз розігріти гриль. Після морепродуктів, м’яса й сиру гриль необхідно довести до максимальної температури, щоб усі рештки попередньої їжі перегоріли. Крім чищення, для нашого неймовірного десерту також потрібен високий (але непрямий!) жар: остання страва — невеликий шоколадний торт з рідкою начинкою. І щоб це творіння стало твердим зовні, але залишилося м’яким усередині, його потрібно ненадовго помістити на гриль за високої температури. Той самий принцип можна застосовувати й до кондитерських виробів, наповнених льодом, які мають бути справді холодними й твердими.

Маленькі та більші торти треба повністю пропікати, щоб вони ставали твердими. Це можна зробити за середнього жару і, відповідно, за тривалішого часу готування (залежно від розміру й товщини). Їх перевіряють на готовність так само, як і під час готування в печі для випікання: просто вставте дерев’яну паличку в торт і подивіться, чи не залишилося на ній рідкого тіста. Якщо паличка суха, торт готовий. Такі десерти можна просто дістати або викласти з невеликих вогнестійких форм для печива або суфле. Великі торти або відкриті пироги з фруктами зручно готувати в сковороді для гриля.

Соковито-фруктова насолода барбекю

Крім кондитерських виробів, свіжі фрукти — у поєднанні з тістечками й тортами — відіграють основну роль серед десертів. Тверді фрукти — ананас, яблуко, манго, ківі й навіть полуниця — у вигляді барвистих фруктових шпажок можуть витримувати прямий жар гриля. Чутливіші фрукти краще готувати в лотках для барбекю, де їх можна карамелізувати або навіть фламбувати. Чудові соковиті прикраси до торта можна приготувати в піддоні, наприклад у вигляді «рагу» з улюблених фруктів господаря барбекю.

Головна порада шеф-кухаря!

Ніколи не заповнюйте форми для печива занадто високо, бо торту потрібне місце для піднімання.


shokoladni-tarty-deserty-opovyti-vognem-3Рецепт: шоколадні тарти з рідкою начинкою й рагу з манго

На 6 персон, приблизно 45 хвилин

Інгредієнти до шоколадного тартаshokoladni-tarty-deserty-opovyti-vognem-2

  • 150 г шоколадної глазурі
  • 150 г масла
  • 150 г цукру
  • 75 г борошна
  • 5 яєць
  • внутрішня частина 1 стручка ванілі
  • трохи масла й цукру для змащення

Інгредієнти до рагу з манго

  • 2 манго
  • 4 ст. л. цукру
  • сік і цедра 1 лимона
  • 1 стручок ванілі
  • 150 мл білого вина
  • 20 мл лікеру з маракуї

Приготування

  1. Наріжте глазур великими шматками.
  2. Розтопіть її разом з маслом на водяній бані.
  3. Збийте яйця, цукор і насіння ванілі до піни.
  4. Додайте рідку глазур у суміш.
  5. Просійте борошно, додайте до шоколадної маси й добре розмішайте.
  6. Змастіть вогнестійкі форми маслом і посипте цукром. Вилийте в них шоколадну масу.
  7. На деякий час поставте тарти в холодильник і потім запікайте під дуже високим непрямим жаром із закритою кришкою протягом 12-15 хвилин.
  8. Дайте тартам постояти 2 хвилини й вийміть з форм.
  9. Рагу з манго: обчистіть манго й поріжте м’якуш фрукта на шматочки.
  10. Закарамелізуйте цукор у каструлі і швидко залийте його білим вином. Кип’ятіть деякий час разом зі стручком ванілі й лікером з маракуї.
  11. Додайте манго й закип’ятіть. Відтак додайте цедру й сік лимона.
Наша підказка 

Готуйте тарти на день раніше і тримайте в холодильнику всю ніч.


Зробіть його екзотичним і фруктовим

Приготований на грилі цілий ананас має особливо привабливий вигляд. Зріжте шкірку й діагональними надрізами видаліть коричневі «вічка» фрукта. Ананас досить просто готувати на підставці-кошику для гриля.

Поєднавши тісто і фрукти, одержите чудові абрикосовий і мигдалевий пироги. Суміш можна приготувати в невеликих формах для випікання на грилі, а потім подавати окремими порціями: з ванільним соусом, малиною та сушеними квітами.