Смачні й хрусткі: два рецепти готування реберець на барбекю
Ребра — справжнє задоволення для барбекю — дізнайтесь, як їх легко приготувати самостійно!
Серед безлічі класичного американського барбекю є й реберця, зрізані з верхньої третини черева свині, або також м’ясистіша й м’якша реберна свиняча спинка з шиї свині.
Готуємо в печі для барбекю
- Спершу ребра маринують у суміші соусів до барбекю й кленовому сиропі.
- Потім їх кладуть у піч для барбекю. Найкраще їх викладати одне на одне: сік м’яса не стече, а опиниться під м’ясом. Таким чином, ребра стануть соковитішими.
- Оптимальна температура готування — 120 °C.
- Приблизно щогодини ребра необхідно перекладати.
- Вони приготуються орієнтовно через 4-5 годин.
- Ви також можете визначити, що вони готові, коли м’ясо стиснулося і виступають кісточки.
Основні кроки
- Маринування
- Оптимальна температура 120 °C
- Перекладати щогодини
- Готування 4-5 годин
Попередньо проварити перед грилем
- Ребра розбирають так, щоб вони помістилися в казанок.
- Якщо бажаєте, м’ясо можна розрізати між ребрами завглибшки кілька сантиметрів. Надалі це полегшить відокремлювання м’яса від кістки.
- Бульйон приправляють перчиком, зубками часнику й лавровим листом і нагрівають до температури, нижчої за точку кипіння. Ребра варяться в бульйоні приблизно протягом півтори години.
- Після закипання вони мають охолонути. Потім м’ясо змащують маринадом, приготованим із соусу барбекю, соєвого соусу, меду й олії.
- Ребра поміщають на вугільний або газовий гриль, поки вони не покриються гарною кіркою. Під час готування на грилі їх можна змащувати невеликою кількістю маринаду кухонним пензликом.
Важливі кроки
- Попередньо проварити: 1,5 години
- Маринують до й під час готування на грилі
- Регулярно перевертайте
- Готуйте приблизно 15 хв
Чудово
Готові ребра потрібно розділити ножем на окремі реберця й подати. Гості можуть їсти їх руками. Типові гарніри — картопля й кукурудза на качані (якщо можливо, також приготовані на барбекю) або типовий салат з капусти.