Їмо

Смачні й хрусткі: два рецепти готування реберець на барбекю

Ребра — справжнє задоволення для барбекю — дізнайтесь, як їх легко приготувати самостійно!
vkusnye-i-hrustyashhie-dva-retsepta-prigotovleniya-rebryshek-na-barbekyu-2

Серед безлічі класичного американського барбекю є й реберця, зрізані з верхньої третини черева свині, або також м’ясистіша й м’якша реберна свиняча спинка з шиї свині.

Готуємо в печі для барбекю

  • Спершу ребра маринують у суміші соусів до барбекю й кленовому сиропі.
  • Потім їх кладуть у піч для барбекю. Найкраще їх викладати одне на одне: сік м’яса не стече, а опиниться під м’ясом. Таким чином, ребра стануть соковитішими.
  • Оптимальна температура готування — 120 °C.
  • Приблизно щогодини ребра необхідно перекладати.
  • Вони приготуються орієнтовно через 4-5 годин.
  • Ви також можете визначити, що вони готові, коли м’ясо стиснулося і виступають кісточки.

Основні кроки

  • Маринування
  • Оптимальна температура 120 °C
  • Перекладати щогодини
  • Готування 4-5 годин

vkusnye-i-hrustyashhie-dva-retsepta-prigotovleniya-rebryshek-na-barbekyu-3

Попередньо проварити перед грилем

  • Ребра розбирають так, щоб вони помістилися в казанок.
  • Якщо бажаєте, м’ясо можна розрізати між ребрами завглибшки кілька сантиметрів. Надалі це полегшить відокремлювання м’яса від кістки.
  • Бульйон приправляють перчиком, зубками часнику й лавровим листом і нагрівають до температури, нижчої за точку кипіння. Ребра варяться в бульйоні приблизно протягом півтори години.
  • Після закипання вони мають охолонути. Потім м’ясо змащують маринадом, приготованим із соусу барбекю, соєвого соусу, меду й олії.
  • Ребра поміщають на вугільний або газовий гриль, поки вони не покриються гарною кіркою. Під час готування на грилі їх можна змащувати невеликою кількістю маринаду кухонним пензликом.

Важливі кроки

  • Попередньо проварити: 1,5 години
  • Маринують до й під час готування на грилі
  • Регулярно перевертайте
  • Готуйте приблизно 15 хв

Чудово

Готові ребра потрібно розділити ножем на окремі реберця й подати. Гості можуть їсти їх руками. Типові гарніри — картопля й кукурудза на качані (якщо можливо, також приготовані на барбекю) або типовий салат з капусти.