Потепління, окрім сонячного настрою й оптимізму, несе ще одне задоволення — можливість відпочивати на свіжому повітрі. Це чудово, весело й смачно — зібрати компанію безтурботних друзів і близьких, вигадати меню на природу та насолоджуватися спілкуванням та їжею до самого вечора. Традиційно рецепти на природу передбачають м’ясо на шампурах, різноманітні ковбаски на грилі, овочі, хліб і готові соуси. Ми пропонуємо задіяти фантазію та здивувати усіх, приготувавши на пікнік оригінальні надзвичайно смачні страви.
Не тільки м’ясо та сосиски: що можна приготувати на природу
Соковитий шашлик, витриманий в авторському маринаді, стейки на грилі, що стікають ароматним соком, хрусткі ковбаски в натуральній оболонці — це основа меню для природи. Кожна господиня знає, як приготувати згадані вище делікатеси. Проте така їжа досить важка для шлунка, а навесні жінки (і чоловіки теж!) намагаються позбавитися набраних взимку зайвих кілограмів. Щоб влітку не обмежувати себе в шашликах і сосисках. Ну, а якщо серйозно, пропонуємо рецепти для пікніка на природі, котрі слугуватимуть легкими закусками у той час, поки м’ясо підрум’янюватиметься.
Рол із лаваша з улюбленою начинкою
Інгредієнти:
- тонкий бездріжджовий лаваш (1 штука з розрахунку на 2–3 особи);
- трохи майонезу для змащування;
- часник;
- дрібно нарізана зелень.
Як начинку можна використати такі суміші: плавлені сирки + варені яйця + майонез, смажені з цибулею гриби + натертий сир + консервована риба (тунець, сайра, сардина, лосось) + варені яйця, відварене куряче філе + мариновані огірочки + тертий сир. Рол із лаваша піде на ура, незалежно від начинки. Інгредієнти необхідно нарізати або натерти на тертці, розподілити на листі лаваша та згорнути в щільний рулон. Для зручності сервірування на природі можна запакувати кожний рол у фольгу, а перед подаванням розгорнути та нарізати.
Незвичайні сандвічі: експериментуємо з інгредієнтами
Які закуски зазвичай присутні в переліку страв для пікніка? Багато хто не заморочується та купує чіпси, сухарики, горішки, крекери та інші снеки. Але така їжа не приносить жодної користі, засмічує шлунок і перебиває апетит. Тому записуйте ідеї для легкого, корисного та цікавого перекусу.
Сандвічі гурманські
Інгредієнти, які знадобляться для різних видів бутербродів:
- тостовий хліб (білий і з висівками) — половину виробу необхідно підсушити в тостері або підрум’янити на пательні;
- сир із блакитною пліснявою (на кшталт дорблю);
- м’який сир;
- тонко нарізана шинка;
- шпротний паштет;
- тонкі смужки свіжих огірків;
- слайси маринованих огірочків;
- кружальця салямі;
- листя салату;
- трохи свіжої руколи;
- сушені помідори в оливковій олії;
- трохи тонко нарізаного хамона;
- твердий сир, натертий на тертці, з дещицею майонезу та часнику;
- спеції (мелений перець, морська сіль);
- нарізана пластинками груша;
- інші інгредієнти за смаком.
Підготувавши основу — хліб — і вишукані інгредієнти, можна починати творити маленькі шедеври.
Найвдаліші поєднання: вершковий сир + шинка або хамон, сир із пліснявою + сушені помідори, груша + сир із пліснявою, сирна маса з часником + салямі. Не забудьте додати трохи спецій або збризнути бутерброд оливковою олією, якщо начинка досить суха. Головний принцип: накривати сандвіч ще одним шматочком хліба, щоб стравою було зручно ласувати на природі. Окрім того, можна загорнути кожний бутерброд порційно — у пергамент або один шар фольги.
Намагаючись відшукати в інтернеті рецепти для пікніка на природі з фото, ви не знайдете таких цікавих закусок, як запропоновані вище. Нехай вони стануть вашою фішкою, способом здивувати всіх друзів і близьких.
Овочі на природі — кілька цікавих ідей
Що приготувати для пікніка на природі, аби отримати естетичну та смакову насолоду й водночас не зашкодити шлунку, зберегти легкість у тілі? Звісно, овочі та страви з них. «Королева» пікніків — це, поза сумнівом, печена картопелька. Але чимало з нас відмовляються від улюбленої з дитинства страви, з огидою згадуючи брудні коренеплоди, витягнуті з гарячої золи. І даремно!
Картопля у фользі з беконом
Ретельно вимийте за допомогою мочалки потрібну кількість картоплі (близько 3 штук на кожного учасника події). Розріжте кожен овоч навпіл, але не до кінця. Зовні й усередині щедро посипте сумішшю приправ. У розріз помістіть тонкий шматочок бекону або сала. Загорніть картоплини у фольгу. Такі заготовки можна зробити заздалегідь, тоді в лісі залишиться лише помістити їх в гаряче вугілля. Запечена в такий спосіб картопля виходить надзвичайно смачною й ароматною.
Овочева ікра по-татарськи
Баклажани, болгарські перці, помідори, кабачки та цибулю, довільно нарізані великими шматками, сильно підрум’яньте на решітці над розжареним вугіллям. Коли овочі гриль охолонуть, зніміть з них шкірку і порубайте все рівномірно великим гострим ножем. Додайте сіль, кілька ложок рослинної олії, нарізаний часник і кінзу. Ця дуже смачна та яскрава страва сподобається навіть тим, хто байдужий до овочів і зазвичай їх не вживає.
Грибна ікра та хумус
Грибна ікра — це смажені з цибулею шампіньйони з дрібкою мускатного горіха, перемелені в блендері. Візьміть такий паштет із дому в судочку.
Для приготування хумусу потрібні: нут (можна замінити білою квасолею), кунжутна паста (тахіні), оливкова олія, часник, спеції. Варені боби слід ретельно подрібнити в блендері зі спеціями, додати трохи лимонного соку. Хумус можна намазувати на хрусткі шматочки багета або повітряні хлібці.
Веселого та смачного пікніка!