П'ємо

Смузі з морквою: готуємо смачний вітамінний напій

smuzi-z-morkvoyu-gotuyemo-smachnyj-vitaminnyj-napij

Смузі — відмінний варіант здорового сніданку, полуденка або легкого перекусу в будь-яку пору року. Корисний напій із м’якоттю включають у дієти, тому що він ситний, але при цьому низькокалорійний. Смузі з сезонних овочів і фруктів давно увійшли в меню багатьох кафе та ресторанів, оскільки мають незмінний попит.

Ми розповімо, як приготувати чудові корисні напої на основі моркви.

Морквяно-яблучний смузі

Власне морквяний фреш не надто смачний. Щоб приготувати на його основі по-справжньому апетитний напій, у суміш рекомендують додавати кислі фрукти. Наприклад, яблуко та апельсин. Ці продукти миттєво поліпшують смак овочевого фрешу.

Щоб яблучно-морквяний смузі вийшов першокласним, використовуйте для його приготування тільки свіжі та якісні інгредієнти. Відмінні овочі та фрукти ви завжди можете купити в будь-якому з торговельних центрів мережі METRO.

Інгредієнти

  • 1 морквина;
  • 1 яблуко;
  • 2 апельсини;
  • 1 ст. л. насіння льону.

Час приготування — 15 хвилин.

Кількість порцій — 2.

Покрокова інструкція

  1. Моркву помийте, почистьте, поріжте кубиками. Висипте подрібнений овоч у чашу міксера.
  2. Яблуко помийте, зніміть шкірку, видаліть серцевину, поріжте кубиками, додайте до моркви.
  3. Апельсин розріжте навпіл, вичавіть із нього сік. Влийте фреш із цитрусового до моркви та яблук.
  4. Подрібніть усі інгредієнти до однорідного стану.
  5. Розлийте морквяний смузі в склянки, прикрасьте кожну порцію напою насінням льону.

Морквяний смузі: рецепт із буряком

Морквяний смузі, приготований за цим рецептом, — джерело корисних мікроелементів і вітамінів. Такий напій бадьорить, освіжає, допомагає очистити шлунково-кишковий тракт і налагодити його роботу. Крім того, цей смузі дуже естетично виглядає. Буряк, що входить до складу описуваної суміші, надає їй яскравого, апетитного кольору.

smuzi-z-morkvoyu-gotuyemo-smachnyj-vitaminnyj-napijІнгредієнти

  • 1 морквина;
  • 1 яблуко;
  • 1/2 буряка;
  • 1 ч. л. тертого імбиру;
  • 100 мл яблучного соку.

Час приготування — 15 хвилин.

Кількість порцій — 2.

Покрокова інструкція

  1. Моркву почистити, помити. Нарізати коренеплід двосантиметровими кубиками.
  2. Провести аналогічні маніпуляції з буряком.
  3. Яблуко помити, почистити від шкірки, видалити серцевину. Нарізати фрукт часточками або кубиками.
  4. Корінь імбиру почистити, натерти на дрібній тертушці.
  5. Скласти овочі та фрукти в блендер. Додати до них імбир.
  6. Влити в блендер яблучний сік. До речі, за бажання його можна взяти й більше, ніж вказано в рецепті.
  7. Добре змішати інгредієнти морквяного смузі в блендері.
  8. Розлити приготований напій по склянках.

Морквяно-м’ятний смузі

Якщо хочете приємно здивувати своїх гостей, приготуйте незвичайний морквяний смузі. М’ята, яка входить до його складу та використовується як прикраса, надасть напою особливого смаку.

smuzi-z-morkvoyu-gotuyemo-smachnyj-vitaminnyj-napijІнгредієнти

  • 1 морквина;
  • 1 яблуко;
  • половина банана;
  • 3 ст. л. апельсинового соку;
  • 2 листочки м’яти;
  • щіпка імбирного порошку.

Час приготування — 15 хвилин.

Кількість порцій — 2.

Покрокова інструкція

  1. Моркву почистити, натерти на грубій тертушці.
  2. Яблуко звільнити від шкірки. Натерти фрукт на тертушці з великими отворами.
  3. Банан почистити, нарізати шматочками.
  4. Листя м’яти помити, подрібнити.
  5. Підготовлені інгредієнти покласти в блендер, додати до них імбирний порошок, апельсиновий сік, перемішати до однорідності.
  6. Розлити корисну морквяну смакоту по склянках.

Морквяний смузі з фруктами

Такі морквяні ласощі здивують ваших близьких і гостей багатством смакових відтінків. Подавати цей напій потрібно у високих склянках, прикрасивши кожну порцію суміші корицею.

smuzi-z-morkvoyu-gotuyemo-smachnyj-vitaminnyj-napijІнгредієнти

  • 1 морквина;
  • 1 персик;
  • 1 яблуко;
  • 2 см кореня імбиру;
  • 1 склянка яблучного або персикового соку;
  • щіпка меленої кориці.

Час приготування — 15 хвилин.

Кількість порцій — 2.

Покрокова інструкція

  1. Фрукти й моркву помити. Коренеплід почистити, з персика та яблука зрізати шкірку.
  2. Моркву порізати кубиками.
  3. У персика видалити кісточку, в яблука — серцевину. Подрібнити фрукти кубиками.
  4. Корінь імбиру почистити, натерти.
  5. З’єднати всі компоненти майбутнього морквяного смузі в чаші блендера.
  6. Додати до основи напою сік, розмішати до однорідності.
  7. Розлити суміш по склянках, посипати корицею.

Звичайно, перераховані вище варіанти приготування морквяного смузі далеко не єдині. Ви можете скористатися цими рецептами та створити на їхній основі свої. Експериментуйте та тіште рідних і гостей апетитними й корисними морквяними смузі!