Їмо

Свинячі ребра BBQ: пікнік на кухні

svynyachi-rebra-bbq-piknik-na-kuhni

Хтось скаже, що BBQ — спосіб приготування м’яса. Інші наполягатимуть, мовляв, згадана абревіатура — назва соусу. Треті візьмуться доводити, що так скорочено називають вже готові реберця барбекю зі свинини або яловичини. Матимуть рацію всі. Мало того: окрім перерахованого вище, BBQ — це також назва пристосування для готування та самого пікніка.

Свинячі ребра барбекю в духовці

Культура BBQ прийшла до нас із Північної Америки. Там їжу на решітці над вугіллям запікали спочатку індіанці, а потім і білі колонізатори, які оцінили смак м’яса з димком.

Багата на ліси природа материка давала змогу не економити дрова, яких на одну закладку потрібно чимало. З винаходом спеціальних печей паливо стали використовувати ощадливіше, а незабаром з’явилися й інші джерела енергії — електрика та газ. Тому ми з легкістю можемо організувати пікнік просто на кухні, зробивши свинячі ребра барбекю в духовці.

«А як бути з димком?» — поставлять доречне питання адепти оригінального способу приготування. Відповідаємо: можна купити спеціальний соус BBQ, що дає відповідний присмак, або використати рідкий дим. Усе необхідне для приготування свинячих реберець барбекю ви знайдете в торговельних центрах мережі METRO.

Як приготувати реберця барбекю в духовці

svynyachi-rebra-bbq-piknik-na-kuhniОдразу скажемо: щоб зробити свинячі ребра BBQ, доведеться запастися терпінням, адже лише процес запікання забере мінімум дві години. Але результат того однозначно вартий!

Інгредієнти

Щоб приготувати 5–6 порцій страви, візьміть:

  • свинячі ребра — близько 1,5 кг;
  • рідкий дим — 3 ст. л.;
  • паприку — 1/2 ст. л.;
  • коричневий цукор — 110 г;
  • сухий часник — 0,5 ст. л.;
  • мелений червоний перець — щіпку;
  • крупну (морську) сіль — 1 ч. л.

Поки мліють свинячі ребра барбекю в духовці, займемося соусом BBQ. Він знадобиться на другому етапі приготування. Соус робимо з:

  • густого кетчупу — 150–200 мл;
  • діжонської гірчиці, меду, вустерського й соєвого (несолодкого) соусів — по 1 ст. л.;
  • яблучного оцту — 2 ч. л.;
  • зубчика часнику;
  • кленового сиропу й табаско — по 1 ч. л.;
  • чорного перцю, морської солі — на смак.

Покрокова інструкціяsvynyachi-rebra-bbq-piknik-na-kuhni

  1. З’єднуємо сухі інгредієнти. Свіжі свинячі реберця змащуємо рідким димом, потім рясно натираємо сумішшю зі спецій. Ставимо м’ясо на кілька годин у холодильник або одразу переходимо до термічної обробки.
  2. Духовку нагріваємо до 150 °С, деко застилаємо подвійною фольгою. Викладаємо свинячі ребра м’ясом донизу. Верх ретельно вкутуємо двома шарами фольги. Ставимо в духовку на дві години (якщо прошарок м’яса товстий, то на три).
  3. Переходимо до соусу. У каструльці з’єднуємо всі інгредієнти, крім часнику та кленового сиропу. Нагріваємо на невеликому вогні, помішуючи, даємо хвилину-півтори покипіти. Вводимо сироп, подрібнений часник. Щойно соус знову закипить, розмішуємо та знімаємо з вогню.
  4. Виймаємо ребра барбекю, звільняємо їх від верхньої фольги, змащуємо соусом. Розігріваємо духовку до 200 °С, якщо є гриль, то переводимо в цей режим. Тримаємо страву на грилі 10 хвилин, виймаємо, перевертаємо, змащуємо соусом з іншого боку, запікаємо ще 10 хвилин. Ніжна та апетитна свинина BBQ на кісточці готова!

З чим подають реберця барбекюsvynyachi-rebra-bbq-piknik-na-kuhni

З тим, як приготувати реберця барбекю в духовці, розібралися, переходимо до того, з чим їх поєднувати. М’ясо BBQ подають із картоплею (фрі або звареною шматочками), рисом, овочами.

Обов’язково спробуйте цю страву з традиційним американським салатом «Коул Слоу». Нашатковану капусту, потерту моркву, дрібно порізану цибулю заправте нежирними вершками, йогуртом або сметаною. Для гостроти в цю страву можна додати гірчиці. Також радимо оцінити свинячі ребра BBQ з салатом «Ред Слоу», заправка якого складається з оцту та кетчупу.

Смачного!