Їмо

Сирна запіканка з бананом

syrna-zapikanka-z-bananom

Сирна запіканка з бананом — це повноцінний ситний сніданок. І він не набридне, особливо, якщо час від часу додавати в страву улюблені фрукти: яблука, груші тощо. 

Сирна запіканка з бананом: рецепт ситного сніданку

Їжа, яку ми вживаємо на початку дня, має тішити нас, бути корисною і досить ситною, щоб енергії вистачило до обіду. Не кожен може із задоволенням снідати вівсянкою або їсти мюслі. Тож пропонуємо вам приготувати відмінну страву, яку ще й можна урізноманітнювати, додаючи улюблені фрукти.

Сирна запіканка з бананом і борошном або манкою — смачний, ситний і цілком здоровий сніданок. Ну а всі продукти, які знадобляться для приготування такої їжі, в будь-який момент зможете придбати в торгових центрах мережі METRO. 

Запіканка з сиру і бананів syrna-zapikanka-z-bananom

Цю ароматну страву ви приготуєте лише за 40–50 хвилин. Можете зробити це увечері, до ранку вона охолоне, настоїться і стане ще смачнішою. Якщо забажаєте, таку запіканку з сиру і бананів можна «кастомізувати» за допомогою улюблених прянощів.

Інгредієнти:

Щоб приготувати страву, яку можна буде поділити на 8 великих порцій, беремо:

  • сир (жирність — на ваш розсуд) — 400 г;
  • яйце — 1 шт.;
  • мед — 2 ст. л.;
  • банан — 2 шт.;
  • борошно — 2,5–3 ст. л.;
  • ванілін — 1 пакетик;
  • цукрову пудру — 1–1,5 ст. л.;
  • рослинну олію — щоб змастити форму для випікання. 

Покрокова інструкція:

  1. Вмикаємо духовку. Вона має розігрітися до 180 °C.
  2. У миску викладаємо сир, додаємо ванілін, мед, яйце, все добре вимішуємо руками або за допомогою міксера. В отриману масу вводимо пшеничне борошно. Ретельно перемішуємо інгредієнти майбутньої запіканки.
  3. Чистимо банани. Ріжемо їх на кружечки однакового розміру.
  4. Змащуємо форму для випікання маслом, викладаємо шматочки бананів, зверху заливаємо їх тістом, розрівнюємо його поверхню.
  5. Відправляємо майбутню запіканку з сиру та бананів у духовку на пів години. Дістаємо готову їжу, даємо їй охолонути, прикрашаємо зверху цукровою пудрою.

Запіканка з яблуком і бананом syrna-zapikanka-z-bananom

У цьому варіанті страви смаки фруктів будуть тільки вгадуватися, адже ми їх подрібнимо, що додасть структурі тіста додаткову соковитість. Увесь процес приготування запіканки триватиме десь 50 хвилин. 

Інгредієнти:

Щоб зробити страву, яку можна буде поділити на 7–8 порцій, знадобляться:

  • сир — 0,4 кг;
  • банан і яблуко — по 1 шт.;
  • цукор — 3 ст. л. без гірки;
  • манка — 2 ст. л.;
  • яйця — 3 шт.;
  • ванілін — за смаком;
  • цукрова пудра або цілі ягоди з варення — для прикрашання. 

Покрокова інструкція:

  1. У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром, ваніліном, сиром і бананом. Збиваємо всі продукти занурювальним блендером до однорідності.
  2. Додаємо в отриману масу манку, перемішуємо.
  3. З яблука зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину фрукта. Потім пропускаємо його через крупну тертушку, вводимо в сирну масу, розмішуємо.
  4. Форму для випікання застилаємо пергаментом, виливаємо на нього тісто й ставимо в розігріту до 180 °C духовку на 30–40 хвилин.
  5. Дістаємо готову страву, даємо їй охолонути, прикрашаємо на свій смак. Подається така сирна запіканка з бананом і яблуком до кави, чаю, компоту.

Смачного!