Сирна запіканка з бананом — це повноцінний ситний сніданок. І він не набридне, особливо, якщо час від часу додавати в страву улюблені фрукти: яблука, груші тощо.
Сирна запіканка з бананом: рецепт ситного сніданку
Їжа, яку ми вживаємо на початку дня, має тішити нас, бути корисною і досить ситною, щоб енергії вистачило до обіду. Не кожен може із задоволенням снідати вівсянкою або їсти мюслі. Тож пропонуємо вам приготувати відмінну страву, яку ще й можна урізноманітнювати, додаючи улюблені фрукти.
Сирна запіканка з бананом і борошном або манкою — смачний, ситний і цілком здоровий сніданок. Ну а всі продукти, які знадобляться для приготування такої їжі, в будь-який момент зможете придбати в торгових центрах мережі METRO.
Запіканка з сиру і бананів 
Цю ароматну страву ви приготуєте лише за 40–50 хвилин. Можете зробити це увечері, до ранку вона охолоне, настоїться і стане ще смачнішою. Якщо забажаєте, таку запіканку з сиру і бананів можна «кастомізувати» за допомогою улюблених прянощів.
Інгредієнти:
Щоб приготувати страву, яку можна буде поділити на 8 великих порцій, беремо:
- сир (жирність — на ваш розсуд) — 400 г;
- яйце — 1 шт.;
- мед — 2 ст. л.;
- банан — 2 шт.;
- борошно — 2,5–3 ст. л.;
- ванілін — 1 пакетик;
- цукрову пудру — 1–1,5 ст. л.;
- рослинну олію — щоб змастити форму для випікання.
Покрокова інструкція:
- Вмикаємо духовку. Вона має розігрітися до 180 °C.
- У миску викладаємо сир, додаємо ванілін, мед, яйце, все добре вимішуємо руками або за допомогою міксера. В отриману масу вводимо пшеничне борошно. Ретельно перемішуємо інгредієнти майбутньої запіканки.
- Чистимо банани. Ріжемо їх на кружечки однакового розміру.
- Змащуємо форму для випікання маслом, викладаємо шматочки бананів, зверху заливаємо їх тістом, розрівнюємо його поверхню.
- Відправляємо майбутню запіканку з сиру та бананів у духовку на пів години. Дістаємо готову їжу, даємо їй охолонути, прикрашаємо зверху цукровою пудрою.
Запіканка з яблуком і бананом 
У цьому варіанті страви смаки фруктів будуть тільки вгадуватися, адже ми їх подрібнимо, що додасть структурі тіста додаткову соковитість. Увесь процес приготування запіканки триватиме десь 50 хвилин.
Інгредієнти:
Щоб зробити страву, яку можна буде поділити на 7–8 порцій, знадобляться:
- сир — 0,4 кг;
- банан і яблуко — по 1 шт.;
- цукор — 3 ст. л. без гірки;
- манка — 2 ст. л.;
- яйця — 3 шт.;
- ванілін — за смаком;
- цукрова пудра або цілі ягоди з варення — для прикрашання.
Покрокова інструкція:
- У глибокій мисці з’єднуємо яйця з цукром, ваніліном, сиром і бананом. Збиваємо всі продукти занурювальним блендером до однорідності.
- Додаємо в отриману масу манку, перемішуємо.
- З яблука зрізаємо шкірку, видаляємо серцевину фрукта. Потім пропускаємо його через крупну тертушку, вводимо в сирну масу, розмішуємо.
- Форму для випікання застилаємо пергаментом, виливаємо на нього тісто й ставимо в розігріту до 180 °C духовку на 30–40 хвилин.
- Дістаємо готову страву, даємо їй охолонути, прикрашаємо на свій смак. Подається така сирна запіканка з бананом і яблуком до кави, чаю, компоту.
Смачного!