Тартар — чудова холодна закуска, яку можна готувати з найрізноманітніших інгредієнтів. Головне — всі їх потрібно нарізати дрібними кубиками або перетворити на пюре. Пропонуємо вашій увазі два рецепти цієї страви із сирих креветок: з авокадо та лососем.
Готуємо тартар із сирих креветок
Спочатку тартар робили з сирої яловичини, але сучасна кухня створила навіть не сотні — тисячі рецептів цієї страви, що відрізняються складом і способом приготування. Незмінним залишається одне: більшість продуктів нарізають дуже дрібними кубиками, а деякі (наприклад, авокадо, картоплю) — часом перетворюють на пюре.
Пропонуємо рецепти двох тартарів з сирих креветок — з авокадо та лососем. Усі продукти, які знадобляться для приготування таких холодних закусок, ви в будь-який момент зможете придбати в торгових центрах мережі METRO.
Які креветки підходять для тартара
Окремо зупинимося на основному інгредієнті — креветках. Їх не тільки можна, а й потрібно вживати сирими. Але з одним застереженням: це мають бути свіжі морепродукти, які виросли в природному середовищі. Тоді ви зі спокійною душею зможете їх очистити, подрібнити та використати для приготування тартара. Якщо креветки з ферми або морожені, то їх доведеться варити, аби позбутися шкідливих речовин, що можуть міститися в морепродуктах.
Тартар із креветок і авокадо
Приготування цієї закуски триватиме лише 15 хвилин. Ще кілька годин знадобиться на те, аби страва постояла в холодильнику й тримала надалі форму.
Оптимально, якщо у вас є кулінарні формочки або циліндри. Знявши їх згодом, ви відразу отримаєте гарні порції. Не біда, коли згаданого начиння і немає. Ви зможете, наприклад, розкласти закуску в тарталетки або сформувати в кожній тарілці акуратні гірки.
З наведеної нижче кількості продуктів вийде 3 порції тартара з креветок і авокадо.
Інгредієнти:
- очищені креветки — 200 г;
- авокадо — 1 шт.;
- лимон — 1 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- табаско, сіль, перець — на свій смак;
- оливкова олія — 2 ст. л.;
- петрушка — кілька гілочок.
Покрокова інструкція:
- Вичавіть сік лимона, розділіть фреш на дві частини.
- Дуже дрібно наріжте цибулю. Збризніть її частиною лимонного соку. Завдяки цьому простому лайфхаку ви позбудетеся цибулинної гіркоти.
- Максимально дрібними кубиками наріжте авокадо. Щоб маса не потемніла, полийте її другою частиною лимонного фрешу.
- Подрібніть креветки, петрушку, додайте до них авокадо та цибулю. Заправте тартар табаско й олією, добре розмішайте, викладіть у формочки та поставте до холодильника. Перед подаванням страви на стіл дістаньте її, переверніть формочки на окремі тарілки, прикрасьте листочками петрушки.
Тартар із креветками та лососем
Цей тартар викладають шарами. Тому, якщо у вас немає формочок, готуйте закуску на великому блюді. Потім потрібно буде акуратно викласти їжу на тарілки, намагаючись не зруйнувати її структуру.
Аби зробити 6 порцій страви, знадобиться близько 15 хвилин.
Інгредієнти:
- слабосолоний лосось — 200 г;
- очищені креветки — 200 г;
- фета — 200 г;
- огірки — 2 шт.;
- яйця — 2 шт.
Покрокова інструкція:
- Відваріть яйця круто, остудіть, почистьте і дрібно нарубайте їх.
- В окремі місткості маленькими кубиками наріжте лосось, креветки, огірки (без шкірки), фету.
- Зберіть тартар. На дно формочок викладіть креветки, утрамбуйте. Огірок змішайте з яйцем і покладіть зверху. Наступні шари — фета, лосось. Поставте страву до холодильника.
- Перед приходом гостей дістаньте тартар з креветок та лосося, переверніть формочки на тарілки й прикрасьте кожну порцію закуски зеленню.
Смачного!