Відпочиваємо

Топ-15 кращих активних розваг

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvag

Засиділися вдома? Активний відпочинок на свіжому повітрі виправить ситуацію! Гуляти в найближчому парку, влаштовувати пікніки на природі, милуватися навколишнім світом, безумовно, потрібно, однак таке проведення часу просто необхідно урізноманітнювати.

Активні розваги — це чудовий відпочинок, що сприяє викиду адреналіну. В результаті ви будете сповнені сил, отримаєте море позитивних емоцій, покращите здоров’я.

Залишається лише вирішити, які види активного відпочинку вибрати. В Україні є безліч усіляких розваг такого штибу, топовий перелік яких ми пропонуємо вашій увазі.

Активний відпочинок на природі

Отже, в першу чергу досліджуємо сухопутні розваги, де активне проведення часу чекає нас буквально на кожному кроці.

Покатаємося?

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagУ багатьох міських парках, на площах можна орендувати сучасні засоби пересування. Навчитися керувати ними легко, а отримане задоволення запам’ятається надовго.

До ваших послуг:

  • сигвей. Транспортний засіб, що складається з платформи, коліс, керма. Стаєте на таке пристосування, трохи нахиляєтеся вперед і їдете. Рівновагу допоможуть тримати гіроскопи;
  • гіроборд. Аналогічний попередньому пристрій, але без керма. Гіроборд має менші розміри, ніж сигвей. Керують таким транспортним засобом нахилами корпусу;
  • моноколесо. В цьому випадку одне колесо оснащене двома підніжками з боків. Керують цим транспортним засобом так само як гіробордом. Моноколесо має електродвигун для балансування;
  • електросамокат/електровелосипед. Прямі «спадкоємці» своїх прототипів з таким же принципом їзди, але пересуватися на сучасних транспортних засобах набагато легше. Наприклад, на електросамокаті вам не доведеться весь час відштовхуватися ногою — достатньо буде стати на платформу та вказувати шлях кермом.

Перегони

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagЯкщо мрієте про більш «адреналінові» розваги, вирушайте змагатися на:

  • квадроциклах;
  • картах;
  • баггах.

Стаємо зорбонавтами

Вирушайте на схили, з яких люди скочуються в зорбах. Це практично прозорі кулі, що складаються з двох різновеликих сфер. Повітряна подушка між останніми чудово амортизує, тож людина, котра пербуває всередині зорба, не відчуває ударів. Такий активний відпочинок безпечний, однак за час спуску (зазвичай він триває менш як хвилину) відчуєте абсолютно приголомшливі емоції.

Активний туризм

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagПеребування в комфортабельному готелі, відвідування найближчого (часто приміського) лісу — таким проведенням часу не полоскочеш нервів. Зовсім інша справа — подорож підземеллями Києва, одеськими катакомбами, дахами міських будинків, поїздка до чорнобильської зони відчуження!..

Головне — не намагайтеся всім цим займатися самостійно, тим паче спускатися під землю. Скористайтеся послугами відповідних компаній, чиї співробітники добре орієнтуються в екстремальних місцях, відповідають за безпеку підопічних.

Підкорюємо висоту

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagБагатьом подобається підкорювати висоту. Можливо, ви також належите до числа таких людей, але просто поки не знаєте про це? Отримати відповідь на наведене запитання можна:

  • на скеледромі. Якщо вам сподобається скелелазіння, зможете згодом пройти відповідний курс навчання та з кожним разом підійматися дедалі вище;
  • в мотузкових парках. Вони обладнані в багатьох міських зонах відпочинку, спорткомплексах.

Відпочинок на воді

Звичайно, можна закупитися продуктами в торговому центрі мережі METRO, вирушити на пляж і чудово провести час. Але ж ніхто не заважає чергувати «ліниві» розваги та активні види відпочинку. Отже, перекусивши смаколиками, вирушаємо за пригодами на воді.

Вейкбординг

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagДо ніг кріпиться дошка, ви хапаєтеся за трос, прикріплений до катера, їдете. Хвилі, створювані судном, нічим не гірші за морські. Тому зможете не тільки серфити, а й робити акробатичні трюки. Аби впевнено почуватися в ролі вейкбордиста, вистачить кількох заїздів по 10–15 хвилин.

Гідроцикли

Кажуть, гідроцикл — справжній наркотик: хто бодай раз покатався, обов’язково повертається до нього знову. Не вмієте керувати пристроєм або просто боїтеся? Вас супроводжуватиме один з інструкторів. Такі фахівці обов’язково є в штаті кожного пункту прокату гідроциклів.

Флайбординг

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagВідносно новий неймовірно захопливий вид розваг. Сам флайборд — це платформа, до якої прикріплені спеціальні черевики. Пристрій приводить в дію потік води. Його нагнітає підключений гідроцикл. В результаті знизу вириваються два потужні струмені води, що підкидають людину вгору. Керують флайбордом рухом ступні, балансуванням тіла.

Що можна робити завдяки такому пристрою? Та все що завгодно: злітати, пірнати, перекидатися, ширяти над водою.

Серфінг з веслом

Дошка, призначена для такого виду відпочинку, ширша та довша, ніж класична, тому на ній простіше утриматися навіть непідготовленій людині. Океанських хвиль в наших широтах не буває, але завдяки веслу можна швидко ковзати по водній гладіні. Робити це можна не тільки самостійно, а й у веселій компанії. Серфінг з веслом — чудове тренування, яке залучає всі групи м’язів.

Вотерзорбінг

Що таке зорбінг, ми розібралися. А як вам ідея поплавати по воді всередині сфери? Переконливо радимо спробувати таку незвичайну розвагу! Сміливці можуть освоїти акваслайдинг. У цьому випадку зорб буксирує катер.

Між небом і землею

Сушу та воду досліджено, тепер залишилося підкорити повітряний простір.

Аеротруба

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagВідчуття вільного польоту подарує аеротруба. По суті, це тренажер для парашутистів (звісно, стовідсотково безпечний), який став атракціоном.

Всередину труби пускають потоки повітря (швидкість — до 200 км/год), що підхоплюють екстремала, котрий отримує можливість робити різні трюки. Не хвилюйтеся, що вилетите назовні: в атракціоні передбачено страхувальну сітку. Сеанс триває до 20 хв., отож встигнете не лише адаптуватися, а й насолодитися невагомістю.

Парашут

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagОдна з найнебезпечніших розваг, яка передбачає низку обмежень. Стрибати дозволено людям з 14 років (письмова згода батьків обов’язкова!). Якщо стрибок перший, то здійснюють його тільки з інструктором. Аби отримати можливість займатися парашутним спортом самостійно, необхідно пройти спецвишкіл.

Аеростат

Кажуть, політ у кошику монгольф’єра дарує відчуття абсолютної свободи. Якщо у вас є навички управління, можете летіти самостійно, проте, швидше за все, з вами буде супровідник. Перед польотом прихопіть з дому теплий одяг — у небесах доволі прохолодно.

Параплан

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagСпробуйте політати під величезним куполом прямокутного парашута. Ловлячи потоки повітря, подорож можна розтягнути надовго. Звичайно, вас супроводжуватиме інструктор, але цілком можливо, що ви по-справжньому захопитеся, згодом закінчите курси та станете вправним парапланеристом.

Стрибок у безодню

top-15-krashhyh-aktyvnyh-rozvagІдеться про банджі- та роуп-джампінг — стрибки з мосту в прірву. Різняться ці атракціони використовуваними кріпленнями та подальшими пересуваннями сміливця в повітрі.

У банджі-джампінгу до ніг того, хто стрибає, кріплять трос канадської системи. Він має дві лінії безпеки. Гумовий трос розтягується під час польоту, підкидаючи людину вгору-вниз.

Дві мотузки (основна й страхувальна) роуп-джампера кріплять до його талії. В такому разі політ короткий, але потім екстремал довго розгойдується як маятник.

Пам’ятайте: кожен вид активного відпочинку вимагає від вас не лише сміливості, а й зібраності, особистої відповідальності. Жоден інструктор не врятує від ваших необдуманих вчинків.

Захопливих вам пригод, які залишать тільки найкращі спогади!