Відпочиваємо

Топ-5 ідей, чим себе зайняти у вільний час

top-5-idej-chym-sebe-zajnyaty-u-vilnyj-chas

У всьому світі відзначається погіршення психологічного стану людей. Пом’якшення карантинних заходів, можливість більше гуляти, вихід на роботу не ліквідували згадану проблему.

За період самоізоляції ми сяк-так адаптувалися до існування в чотирьох стінах. Тепер наш мозок не може миттєво підлаштуватися під обставини, що знову змінилися. Тому багато людей відчувають себе пригнічено.

Негайно виправляємо ситуацію! Обираємо, чим себе зайняти, коли нудно, заповнюємо вільний час цікавими корисними справами.

Чим зайнятися у вільний час самому

За час карантину в інтернеті з’явилося безліч рекомендацій, чим зайнятися у вільний час на самоті. Ви можете знайти як найпростіші, так і вельми екзотичні поради на цю тему.

Переглянуті десятки серіалів, вікна блищать чистотою, побиті геймерські рекорди, кулінарні експерименти залишили кілька зайвих сантиметрів на талії, а задоволення досі немає? Швидше за все, ваші дії позбавлені системності та практичності. У результаті людина не відчуває користі від зробленого, втрачає стимул робити щось ще.

Словом, терміново переформатовуємось. Вирішуємо, чим себе зайняти у вільний час, вивчаючи запропонований нижче топ-5 ідей.

  1. Кулінарія

top-5-idej-chym-sebe-zajnyaty-u-vilnyj-chasБез приготування їжі ніяк не обійтися. Значить, потрібно зробити цей процес цікавішим. Ви можете, наприклад, спробувати повністю перейти на приготування страв якоїсь національної кухні або почати тішити себе та домашніх тільки вегетаріанською чи веганською їжею. Необхідні продукти можна придбати в торгових центрах мережі METRO.

Радимо робити все елегантно: використовувати гарний посуд, не нехтувати ефектним подаванням страв. Не лінуйтеся фотографувати кожен етап приготування майбутнього кулінарного шедевра. Адже рецепти з покроковими знімками можна викласти на інтернет-майданчиках. Можливо, вам захочеться завести кулінарний відеоблог. Так проблема, чим зайняти себе у вільний час, вирішиться сама собою.

  1. Малюванняtop-5-idej-chym-sebe-zajnyaty-u-vilnyj-chas

Якщо ви хочете навчитися малювати, пошукайте відповідні курси. Старанно займайтеся, і результат не забариться. Щодня проходьте певний урок, випробовуйте себе в графіці, акварелі, різних жанрах (портреті, натюрморті), шукайте максимально близький вам напрям живопису.

Дана рекомендація стосується не тільки образотворчого мистецтва, а й, зокрема, музики. Адже ніхто не заважає вам опанувати будь-який музичний інструмент або навчитися співати.

Реалізація творчого потенціалу — одна з найважливіших потреб людини. Навчаючись новому, ви швидко зрозумієте, як весело провести час одному з користю.

  1. Мови

top-5-idej-chym-sebe-zajnyaty-u-vilnyj-chasЗізнайтеся відверто, скільки разів ви починали вчити іноземну мову, а потім кидали, зіткнувшись з першими труднощами?.. Радимо по-новому підійти до вирішення цього питання. По-перше, почніть вивчати іноземну мову з кимось із близьких. По-друге, створіть розклад і неухильно його дотримуйтесь.

Відмінним стимулом може слугувати перспектива змінити роботу на більш високооплачувану. Перегляньте вакансії, вивчіть пропозиції щодо зарплати для співробітників зі знанням іноземної мови.

До речі, радимо не зациклюватися на англійській. Зараз в Україні затребувані фахівці, які знають німецьку, польську, турецьку та китайську мови.

  1. Рукоділляtop-5-idej-chym-sebe-zajnyaty-u-vilnyj-chas

Думаючи, чим себе зайняти, постійно щось плетете, вишиваєте, ліпите? У результаті ваша квартира більше нагадує арт-салон, ніж звичайне житло?.. З цього моменту починайте працювати на замовлення!

Звичайно, миттєво покупців ви навряд чи знайдете. Почніть з вивчення попиту. Більшість людей віддають перевагу практичним речам. Наприклад, різьблені обробні дошки, розшиті бісером зручні сумки обов’язково комусь до душі.

  1. Вивчення нової комп’ютерної програмиtop-5-idej-chym-sebe-zajnyaty-u-vilnyj-chas

Комп’ютер існує не тільки для ігор, а встановлені на ньому програми не обмежуються так званим офісним пакетом. Так що вам заважає краще вивчити можливості свого ПК? Можна ж опанувати:

  • середовище програмування — Scratch2, Java, Python;
  • дизайнерську програму, редактор роботи з графікою, фотографіями — Adobe Illustrator, Photoshop, Autodesk Maya, Planner 5D;
  • інструменти верстки — Adobe FrameMaker, InDesign;
  • конструктор сайтів — Wix, WordPress, uCoz;
  • монтування аудіо-, відеофайлів — Audacity, Movavi Video Suite, Video Editor, Adobe Premiere Pro;
  • програму зі створення анімації — Easy GIF Animator, Adobe Animate.

Завдяки вивченню комп’ютерних програм ви швидко зрозумієте, як провести час з користю. Адже цифровий продукт зараз найбільш затребуваний.

Де приємно провести час одному

top-5-idej-chym-sebe-zajnyaty-u-vilnyj-chasУ кожного з нас своє сприйняття відпочинку. Хтось любить полежати з книжкою на дивані. Для інших відпочинок — це зміна діяльності. У третіх є потаємне місце, де приємно провести час на самоті.

Усім потрібно іноді залишатися наодинці з собою. Тільки так можна привести до ладу думки, проаналізувати, що варто привнести в своє життя, а від чого позбутися.

Де ж люди люблять залишатися наодинці з собою? Пропонуємо ознайомитися зі списком, заснованим на соцопитуваннях. Отже, «відлюдькувати» ми віддаємо перевагу:

  • вдома в спальні або в душі;
  • подорожуючи. Може здатися парадоксальним, але враженнями завзяті туристи частіше діляться після приїзду;
  • прогулюючись у парку, лісі, ботанічному саду, виїжджаючи за місто;
  • біля води, яка відмінно налаштовує на медитативний лад;
  • у бібліотеці. Тиша, спокій, які панують в залах, допомагають навести лад у думках;
  • спілкуючись з тваринами в зоопарках, зоосадах або розплідниках.

Щиро бажаємо вам жити в злагоді з собою. Не лінуйтеся, намагайтеся розвивати свої таланти, знайдіть хобі до душі та назавжди забудьте, що таке нудьга!

  • Анімаційні Розмальовки

    Погляньте на онлайн розмальовки інакше!

    Вибраний вами колір може впливати на хід сюжету розмальовки, анімаційні та звукові ефекти.

    Оживіть малюнок кольором та знайдіть приховані сюжетні лінії!