Вже зовсім скоро буде спекотно, а це означає, що настав час змішувати прохолодні коктейлі та насолоджуватися відблисками сонячних променів у кришталевих кубиках льоду довгими літніми вечорами на терасі. Запропонуйте вашим гостям новий оригінальний варіант старої доброї класики або щось незвичайне й нестандартне. Щоб ви не вибрали, пам’ятайте: якість понад усе. Для найкращого результату потрібні найкращі інгредієнти.
Ми підготували для вас топ-5 літніх коктейлів, які ідеально пасують для найтепліших місяців.
Кораловий острів
Різноманітні варіації коктейлів із додаванням карибського лікеру Блю Кюрасао стали популярними завдяки своїй «родзинці» – яскраво-синьому кольору цього напою та його приємному апельсиновому смаку. Напій родом з острова Кюрасао, де й росте особливий сорт гірких апельсинів, завдяки яким він має свій цитрусовий смак, а натуральні барвники забезпечують красивий відтінок.
Яскраво-синій колір цього коктейлю нагадує одночасно безмежний океан і безкрає небо над ним. А незвичне поєднання смаків навіює мрії про тропічний острів, де час плине повільно й безтурботно. Прикрасьте коктейль тропічним декором, щоб підсилити цей ефект.
Рецепт:
- MADRUZZO Лікер Лимончело — 30 мл;
- OLANDO Лікер Блю Курасао — 30 мл;
- LION HEART Джин — 30 мл;
- Лимонний сік — 10 мл;
- Лід.
Приготування:
- Змішайте в шейкері лимончело, блю курасао, джин і лимонний сік.
- Подавайте з льодом, прикрасьте лимоном.
Грушевий Мохіто
Лонг-дрінк Мохіто, мабуть один із найбільш популярних коктейлів для теплої пори року. Його історія почалась на Кубі. Кажуть, що ще пірати Френсіса Дрейка у 16 ст. додавали до рому м’яту та лайм для профілактики хвороб. Та все-таки «зірковий час» коктейлю припав на 80-ті роки минулого століття, коли Мохіто набув популярності в США.
Поєднання ароматної м’яти й соковитого лайму чудово освіжує й тамує спрагу. Ми пропонуємо по-новому приготувати цей класичний напій. Додайте трішечки сиропу зі стиглої груші. Ця комбінація несподівано здивує вас оригінальним яскравим смаком й обов’язково сподобається вашим гостям.
Рецепт:
- WHITE DIAMONDS Ром Білий — 45 мл;
- Сік лайму — 25 мл;
- RIOBA Сироп десертний з тросниковим цукром — 25мл;
- RIOBA Сироп десертний зі смаком груші — 30мл;
- Свіжа м’ята;
- Содова.
Приготування:
- У високій склянці помістіть злегка притерте листя м’яти, щоб активувати ефірні олії.
- Додайте решту інгредієнтів, окрім содової.
- Додайте лід, перелийте у шейкер і добре потрясіть.
- Додайте газовану содову й перелийте назад у склянку.
- Сервіруйте з листям м’яти.
Палома
Класичний варіант цього коктейлю, назва якого з іспанської перекладається як «голуб», з’явився в спекотній Мексиці. Поєднання солодкого, гіркого й кислого смаку з додаванням великої кількості льоду виявилося надзвичайно вдалим. Тож коктейль Палома став популярним і далеко за межами цієї країни. Ми пропонуємо додати до класичного рецепту нотку малини.
Пікантне поєднання грейпфрутового соку з малиновим смаком помножене на класичний смак текіли чудово смакує теплого літнього вечора на заході сонця за дружньою бесідою та безтурботним сміхом.
Рецепт:
- DON DIEGO Текіла Gold — 45 мл;
- Грейпфрутовий сік — 70 мл;
- RIOBA Сироп десертний «Малина» — 45 мл;
- Содова — 30 мл;
- Лаймовий сік — 1 ч.л.;
- Лід.
Приготування:
- Добре змішайте в шейкері текілу, грейпфрутовий сік, лаймовий сік і малиновий сироп.
- Додайте содову й подавайте з льодом.
Полунично-базилікова ніч
Італійський лікер Самбука, який є основой цього коктейлю, виготовляють на основі анісу, пшеничного спирту, ягід бузини та букету ароматичних трав, точний склад якого тримають у секреті. Його історія починається в 1851 році, коли напій презентували публіці в італійському містечку Чивітавекк’я. З того часу його анісовий смак і різноманітні комбінації з ним полюбили у всьому світі.
Ми пропонуємо поєднання солодкої спокусливої полуниці та ароматного базиліку зі свіжою цитрусовою ноткою апельсину, що створюють справжню гармонію смаку. Ця комбінація одночасно освіжає й надихає на продовження вечірки.
Рецепт:
- LION HEART Джин — 60 мл;
- MADRUZZO ЛІКЕР Самбука — 30 мл;
- RIOBA Сироп десертний зі смаком полуниці — 30 мл;
- Сік лимонний — 10 мл;
- Сік апельсиновий — 30 мл;
- RIOBA Сироп десертний з тросниковим цукром — 15 мл;
- Лід;
- Свіжий базилік.
Приготування:
- Змішайте в шейкері джин, самбуку, полуничний сироп.
- Додайте апельсиновий та лимонний сік.
- Подавайте з льодом, полуницею й кількома листочками базиліку.
Південна зірка
Цікаво, що всім нам відомий молочний коктейль із морозивом від самого початку був саме алкогольним коктейлем. Вперше його згадали в газетній публікації в 1885 році як «збадьорливий та міцний напій».
Складно встояти перед спокусою вершкового морозива в спекотний літній полудень. А якщо до нього додати хорошого бренді, свіжий присмак м’ятного лікеру й п’янку нотку текіли, буде безпрограшна комбінація.
Рецепт:
- NAPOLEON Бренді Chevalier Royal — 30 мл;
- OLANDO Лікер Пепермінт — 20 мл;
- DON DIEGO Текіла Silver — 10 мл;
- Вершкове морозиво — 50 г;
- Коктейльна вишня.
Приготування:
- Збийте в шейкері морозиво з алкогольними компонентами.
- Подавайте з коктейльною вишнею.
Літо вносить серйозні корективи в меню та барні карти ресторанів: гостям хочеться свіжості, легкості, прохолоди. Будь-який з цих міксів з успіхом відіграє роль аперитиву перед вечерею, а також може стати окремим приводом для спеціального візиту.
Отож, ідеальний літній напій має бути легким, холодним та освіжаючим. Ці холодні та ароматні коктейлі допоможуть вам та вашим гостям тамувати спрагу зі смаком у літню спеку, а METRO подбає про широкий асортимент якісних інгредієнтів.