П'ємо

Топ-5 зігрівальних напоїв взимку

top-5-zigrivalnyh-napoyiv-vzymku

Намагатися зігрітися в холодну пору року за допомогою алкоголю досить небезпечно. Але вихід із ситуації, звичайно ж, є. Відмінна альтернатива міцних напоїв — їх смачні безалкогольні «побратими», що зроблять похмурі зимові дні у всіх сенсах теплішими.

Зігрівальні напої взимку: топова п’ятірка

Коли температура повітря падає, хочеться чимось зігрітися. Багато хто віддає перевагу алкоголю, але це неправильно. По-перше, внаслідок вживання міцних напоїв у людей різко знижується чутливість. Особливо це стосується кінцівок: згадайте, які часті взимку випадки обмороження. По-друге, навіть трохи коньяку або віскі перед роботою чи діловою зустріччю не вип’єш.

У холодну пору року паличкою-рятівницею стануть зігрівальні напої без алкоголю. Вони прості в приготуванні, а всі складові ви завжди зможете придбати в торгових центрах мережі METRO.

Гарячий шоколад top-5-zigrivalnyh-napoyiv-vzymku

Не поспішайте купувати пакетики з порошковим варіантом. Гарячий шоколад можна приготувати самостійно, до того ж на це потрібно якихось 15–20 хвилин. 

Інгредієнти:

Щоб зробити 3–4 порції цієї ласощі, підготуйте:

  • будь-який темний шоколад без наповнювача — 1 плитку;
  • молоко — 0,5 л;
  • мед — 3–4 ст. л.;
  • корицю — 1 паличку;
  • цукор — 3–4 ст. л.

Покрокова інструкція:

  1. На невеликий вогонь поставте каструльку з молоком, корицею, медом, цукром. Нагрійте складові напою.
  2. Подрібніть шоколад. Киньте його до вищезгаданих інгредієнтів. Дістаньте з каструльки корицю, коли шоколад розчиниться.
  3. Доведіть напій до кипіння, але не кип’ятіть. Розлийте гарячий шоколад по чашках, прикрасьте вершками, маршмелоу і подайте до столу.

Глінтвейн top-5-zigrivalnyh-napoyiv-vzymku

Коли йдеться про зігрівальні напої осені й зими, неможливо не згадати глінтвейн. Так-так, він цілком може бути alcohol-free.

Пропонуємо вам приготувати глінтвейн із виноградним соком. Для цього вам знадобиться не більше 15 хвилин. 

Інгредієнти:

Для того щоб приготувати 3–4 порції цього зігрівального напою, візьміть:

  • червоний виноградний сік — 3 склянки;
  • воду — 0,5 склянки;
  • корицю — 1 паличку;
  • цедру лимона й апельсина — по 2 ст. л.;
  • гвоздику — 4 шт.;
  • мед — 2–3 ст. л.

Покрокова інструкція:

  1. У товстостінній каструлі з’єднайте всі інгредієнти, підігрійте на повільному вогні максимум до 80 °C. Пам’ятайте, що основу напою в жодному разі не можна кип’ятити.
  2. Гарячий глінтвейн накрийте кришкою. Нехай він настоїться 5 хвилин. Потім розлийте напій по склянках і подавайте до столу.

Збитень

Старовинний зігрівальний напій, для приготування якого знадобиться максимум чверть години.

Інгредієнти:

Щоб зробити 4 порції збитню, візьміть:

  • воду — 1 л;
  • мелений імбир — 0,5 ч. л.;
  • гвоздику — 4 шт.;
  • мед — 150 г;
  • корицю — 1 паличку;
  • лавровий лист — 3 шт.;
  • лимон — 4 дольки.

Покрокова інструкція:

  1. Усі спеції киньте в воду, доведіть до кипіння. Варіть збитень 5–7 хвилин, знімаючи з нього піну.
  2. Вимкніть вогонь. Додайте в рідину мед, розмішайте.
  3. Процідіть готовий зігрівальний напій у склянки, прикрасьте кожен шматочком лимона.

Вишневий пунш

Він не тільки так само смачний, як алкогольний «побратим», а й зігріває набагато ліпше. Увесь процес приготування вишневого пуншу триватиме не більше 15–20 хвилин.

Інгредієнти:

Щоб зробити 6 порцій такого зігрівального напою, візьміть:

  • заморожені вишні — 100 г;
  • вишневий сік — 100 мл;
  • яблучний сік — 0,5 л;
  • апельсиновий сік — 0,5 л;
  • лайм — 1 шт.;
  • апельсин — 1 шт.

Покрокова інструкція:

  1. У посудину для пуншу покладіть вишні, подрібнені цитрусові.
  2. Усі соки змішайте, нагрійте (пам’ятайте лише, що кип’ятити їх не можна).
  3. Залийте сумішшю фрукти, дайте напою настоятися хвилин 5 і розлийте його по пуншевих склянках.

Екзотичний зігрівальний напій на кокосовому молоці

Щоб потішити себе й близьких зігрівальним напоєм із пікантним смаком, вам доведеться витратити не більше 15 хвилин.

Інгредієнти:

Для того щоб зробити 2–3 порції такого напою, знадобляться:

  • кокосове молоко — 0,5 л;
  • корінь імбиру — 2–3 см;
  • куркума — 1 ч. л.;
  • каєнський перець —  щіпка;
  • мед — 1 ст. л.

Покрокова інструкція:

  1. Гарненько нагрійте (але не кип’ятіть!) кокосове молоко.
  2. В окремому посуді змішайте решту інгредієнтів (корінь імбиру попередньо подрібніть), влийте туди 3–4 ложки гарячого молока. Розмішайте складові. Вилийте до них решту молока, знову перемішайте. Процідіть отриману рідину в стакани і подавайте до столу.

Зігрівайтеся смачними безалкогольними напоями!