ЇмоП'ємо

Тортилья з куркою й соус болоньєзе: два рецепти й вино для передноворічного меню

tortylya-z-kurkoyu-j-sous-bolonyeze-dva-retsepty-j-vyno-dlya-perednovorichnogo-menyu

Передноворічний сезон вважається одним із найприбутковіших для закладів. Ресторани та кафе заздалегідь готують спеціальні пропозиції для меню, аби залучити більше гостей у період свят. Якщо ви теж шукаєте свіжі ідеї нових гастрономічних поєднань, читайте цю статтю. Бренд-шеф METRO Олексій Міллер підготував для вас два ресторанні рецепти святкових страв, а головний сомельє METRO Олексій Гіжко підібрав до них найвдаліші вина. 

Рецепт № 1. Тортилья з куркою й чоризо

Ця закуска мексиканської кухні стане цікавою позицією в будь-якому ресторані з еклектичним меню. Ви можете приготувати тортилью за оригінальним рецептом або адаптувати її під набір продуктів на кухні вашого закладу. Варіантів надзвичайно багато: можна замінити м’ясо, соуси, овочі, а також зробити вегетаріанську й навіть веганську версії. 

Ще один плюс цієї страви в тому, що вона не потребує великої кількості часу для приготування. Достатньо купити чи заготовити інгредієнти, аби згодом просто зібрати страву. Так, ви можете придбати готові пшеничні коржики тортильї METRO Chef, щоб не готувати їх самостійно.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 250 г чоризо;
  • 500 г курячого фаршу;
  • 2 столові ложки оливкової олії першого холодного віджиму;
  • 8 коржиків тортильї;
  • 1 авокадо;
  • 120 г сметани
  • 400 г консервованої квасолі;
  • 2 подрібнені зубчики часнику;
  • ½ чайної ложки пластівців чилі;
  • 1 чашка листя коріандру;
  • соус «Солодкий чилі»;
  • скибочки лайма;
  • морська сіль і чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Очистьте й наріжте скибочками авокадо.
  • Покладіть чоризо в кухонний комбайн і дрібно наріжте.
  • На сковорідку із розігрітою оливковою олією викладіть курку, чоризо, часник, пластівці чилі, сіль і перець. Готуйте суміш 12–15 хвилин, помішуючи її дерев’яною ложкою.
  • Коли вміст сковорідки підрум’яниться і протушкується, вимкніть вогонь. Рівномірно розподіліть готовий фарш на 8 коржиках тортильї. 
  • Зверху викладіть авокадо, сметану, квасолю й коріандр.
  • Для подавання використовуйте соус «Солодкий чилі», лайм і сметану.

Вино до тортильї від сомельє tortylya-z-kurkoyu-j-sous-bolonyeze-dva-retsepty-j-vyno-dlya-perednovorichnogo-menyu

Назва: Il Carpino Frascati Secco.

Колір і смак: біле сухе.

Сорт винограду: «мальвазія б’янка», інші білі сорти.

Регіон: Лаціо, Італія.

Міцність: 12,5 %.

Це вино має округлий смак і тонкий аромат із характерними нотами яблука й польових квітів. Напій відмінно доповнює страви з рибою, білим м’ясом, а також салати з великою кількістю овочів. 

Рецепт № 2. Соус болоньєзе

Цей традиційний м’ясний соус італійської кухні матиме дуже вдалий вигляд у вашому передноворічному меню. Саме в цей період гості схильні замовляти більш калорійні гарячі страви.

Зазвичай болоньєзе супроводжує тальятеле, але ви можете відійти від канонів і подати соус до інших видів пасти або до гарнірів: сочевиці, амаранту, рису тощо. 

Для приготування нашого варіанту болоньєзе вам знадобиться приблизно 15 хвилин. За цей час соус вбере всі аромати спецій і набуде ніжної консистенції. 

Інгредієнти на 4 порції:

  • 1 кг яловичого фаршу;
  • 2 банки очищених томатів по 400 г;
  • 250 мл яловичого бульйону;
  • ¼ склянки нарізаного листя петрушки;
  • 2 цибулини;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 чайні ложки оливкової олії;
  • морська сіль і чорний перець.

Спосіб приготування:

  • Дрібно наріжте часник і цибулю.
  • Поставте на сильний вогонь глибоку сковорідку або каструлю. Коли посудина розігріється, додайте олію, часник і цибулю. Готуйте їх до м’якості приблизно 3 хвилини. Потім додайте фарш. Помішуйте, поки суміш не стане коричневою.
  • Перекладіть у посудину подрібнені томати та влийте бульйон, варіть на слабкому вогні ще 10–15 хвилин. Коли суміш загусне, додайте до неї петрушку, сіль і перець.
  • Викладіть готовий соус на гарнір чи пасту або використовуйте його як інгредієнт для лазаньї.

Вино до болоньєзе від сомельє

Назва: Alte Rocche Bianche Dolcetto d’Alba.

Колір і смак: червоне сухе.

Сорт винограду: «дольчето».

Регіон: П’ємонт, Італія.

Міцність: 13 %.

Цей напій має збалансований смак, у якому вирізняються інтенсивні ноти спецій і червоних фруктів. Відчувається приємна кислотність і делікатні таніни. Вино залишає посмак спецій, зокрема суміші перців. Такий напій стане вдалим доповненням до червоного м’яса, а також до сирів.

Спробуйте приготувати ці дві страви, аби додати їх до передноворічного або зимового меню вашого закладу. Сподіваємося, ці гастрономічні поєднання сподобаються вашим гостям і принесуть вам прибуток. Не забувайте, що всі інгредієнти та вина ви можете замовити у METRO. Обов’язково придивіться до цих рецептів і поділіться з нами своїми думками щодо страв.