Відпочиваємо

Травневі свята в Києві та поблизу: де відпочити з усією сім’єю

travnevi-svyata-v-kyyevi-ta-poblyzu-de-vidpochyty-z-usiyeyu-sim-yeyu-1

Цьогоріч Великдень вдало збігається з травневими святами. В українців буде п’ять вихідних поспіль (з 27 квітня до 1 травня), а потім ще й 9 травня. І хоча в суботу доведеться відпрацювати один із вихідних, але хіба цей факт здатен зіпсувати травневі свята?!

За цей час можна встигнути чудово відпочити, напекти пасочок, пофарбувати яйця, сходити до церкви, вибратися на шашлики з друзями, вдосталь нагулятися свіжим весняним лісом. Але вже через три дні ваші рідні захочуть нових розваг. Тому варто продумати культурну програму заздалегідь, аби потім не бігати містом у пошуках чогось цікавого як для дорослих, так і для дітей. Вашій увазі пропонуємо наш хіт-парад ідей про те, як активно провести майбутні вихідні. У цьому списку ви знайдете варіанти проведення часу для киян і гостей столиці з різними смаками та фінансовими можливостями.

Куди піти в Києві

Національний комплекс «Експоцентр України» запрошує всіх охочих на фестиваль Made in Ukraine. 27 квітня на головній алеї ВДНГ відбудеться відкриття масштабного триденного заходу, на якому не буде сумно ні дорослим, ні дітям.

Батьків зацікавить різноманітна продукція українських виробників (текстиль, декор тощо) та, звісно, гастрономічні дива з усіх куточків України — крафтові напої та їжа, якими можна буде поласувати під час дійства. Діткам запропонують узяти участь у різноманітних майстер-класах і веселих активних іграх. Вхід на фестиваль безкоштовний, найближче метро — «Виставковий центр».

travnevi-svyata-v-kyyevi-ta-poblyzu-de-vidpochyty-z-usiyeyu-sim-yeyu-2

Тільки весною можна насолодитися красою природи, що прокидається. Традиційно найкращим місцем для цього стане столичне Співоче поле, де відбудеться виставка тюльпанів. Її відкриття заплановано на 20 квітня. Оpen-air-експозиція працюватиме до 5 травня. Прийти помилуватися квітковою величчю можна буде з 10:00 до 21:00. Вартість вхідного квитка для дітей — 25 грн, для дорослих — 50 грн. Прогулявшись від станцій метро «Арсенальна» або «Печерська», ви зможете добратися до виставки.

«Лісова мавка. Таємниці зачарованого лісу» в Маріїнському парку — захопливий квест для дітей від 7 до 10 років. Участь у цій фантастичній грі-стратегії подарує хлопчикам і дівчаткам незабутні враження. Приходьте в Маріїнський парк 4 травня о 15:00 (найближча станція метро — «Арсенальна»). Вартість квитків — 250 грн. Потрібно попередньо записатися, зателефонувавши за номером +38 063 395 73 72.

travnevi-svyata-v-kyyevi-ta-poblyzu-de-vidpochyty-z-usiyeyu-sim-yeyu-3

Київ — місто, де на свята нікому не буває сумно. Навіть не складаючи програму заходів на вихідні, можна чудово розважити й себе, й дітей. Наприклад, піти в зоопарк, прогулятися Подолом, відвідати музеї на Андріївському узвозі та Контрактовій площі, поласувати смаколиками в колоритних кав’ярнях. Головне — прагнути нових вражень!

travnevi-svyata-v-kyyevi-ta-poblyzu-de-vidpochyty-z-usiyeyu-sim-yeyu-4

Цікаві розваги поблизу Києва

Якщо ви ще не були в тематичному парку «Древній Київ» (село Копачів Київської області), то майбутні свята — чудова нагода для того, щоби виправити цю прикрість. На 1 травня тут заплановано парад князівських прапорів та кінне шоу. Ввечері в «Древньому Києві» стрілятимуть з требушета (середньовічної метальної машини) вогняними ядрами. 9 травня в парку відбудеться свято сили та доблесті. Після шоу глядачі зможуть узяти участь у веселих змаганнях.

«Древній Київ» працює з 10:00 до 21:00, театралізована програма триває з 13:30 до 19:00. Вартість квитка — 60 грн (для школярів), 150 грн (для пенсіонерів і студентів), 200 грн (для дорослих). Доїхати до Копачева можна автівкою чи маршруткою, яка йде від станції метро «Видубичі».

Страусова ферма в Ясногородці — ще одне місце поблизу Києва, яке обов’язково необхідно відвідати всією сім’єю. Відпочинок тут припав до душі багатьом мешканцям столиці України. В «Долині страусів» є ферма, зоопарк, ресторан, виноробня, місця для пікніка, гриль-зона. Приїхати сюди можна на весь день. Ферма відкрита з 9:00 до 17:00.

Головна візитівка «Долини…» — сотні страусів, спостерігати за якими особливе задоволення. Доїхати до ферми можна автомобілем, керуючись навігатором, або маршруткою, яка йде від станції метро «Нивки». Екскурсії проводять щогодини з 10:30 до 15:30. Вартість квитків — орієнтовно 50 грн (актуальну ціну можна дізнатися безпосередньо на фермі).

travnevi-svyata-v-kyyevi-ta-poblyzu-de-vidpochyty-z-usiyeyu-sim-yeyu-5

Національним колоритом здивують музей просто неба «Пирогів» та етнографічний комплекс «Українське село». У таких місцях можна багато дізнатися про особливості побуту наших пращурів, скуштувати смачні страви української кухні.

Ще одна неперевершена локація — ландшафтний парк «Буки». Він розташований за 100 км від Києва. Доїхати до парку можна автівкою або маршрутками, що прямують через Білу Церкву. Також у «Буки» возять організовані екскурсійні групи.

Парк працює у п’ятницю, суботу та неділю з 9:00 до 17:00. Понеділок і четвер — вихідні (на свята графік роботи може змінюватися). Вхід в одну з частин парку безкоштовний, в іншу — платний (заради справедливості зауважимо, що вартість входу символічна) та лише з екскурсоводом. На території парку є храм, невеликий зоопарк, алея казок, маєток колишніх власників парку, мальовничий міст і навіть «Святий камінь», завезений з Ізраїлю.

Де відпочити на природі: найкращі місця для пікніків

Куди піти на шашлики — питання, завжди актуальне для мешканців мегаполісу. Не кожному пощастило жити поблизу лісу або великого парку, де можна влаштувати барбекю та водночас не заважати іншим відпочивальникам. До речі, пам’ятайте, що штраф за розпалювання багаття не у відведеному для цього місці — до 1300 грн.

travnevi-svyata-v-kyyevi-ta-poblyzu-de-vidpochyty-z-usiyeyu-sim-yeyu-6

Альтанки для «маївки» є в лісопарку Виноградаря (необхідність оплати уточнюйте безпосередньо), на озері Дідорівка в Голосіївському парку. Гарне місце для веселого пікніка — парк «Стара тополя» поблизу Південного мосту на лівому березі Дніпра. Орендувати комфортну альтанку можна в колишньому парку Дружби Народів («Муромець»), на території Х-парку. За один день користування альтанкою доведеться заплатити майже 500 грн. У вартість оренди входить можливість користуватися мангалом, а також послуги вивезення сміття.

Зони для пікніків оснащено у Святошинському лісопарковому господарстві Дарницького лісництва, що в Конча-Заспі. Головне — дотримуйтеся чистоти й пам’ятайте про те, що поруч із вами відпочивають інші люди, які також хочуть почувати себе комфортно й чудово провести вихідні.

Веселих свят!