Відпочиваємо

Тренди барбекю 2017: нові доповнення до барбекю на грилі

Більше, ніж стейки: як урізноманітнити барбекю
trendy-barbekyu-2017-novye-dopolneniya-k-barbekyu-na-grile

Тренди барбекю 2017: нові доповнення до барбекю на грилі

Кілька ковбасок і відбивних — ось як це було раніше. Нинішня тенденція BBQ — це різноманітність і висока якість. Хоча свинячі відбивні майже повністю зникли зі списку закупів, сьогодні справжні поціновувачі барбекю насолоджуються вишуканими стейками, такими як Wagyu або Irish Black Angus. У 2017 році з’явилася низка нових трендів BBQ: дичина, «рвані варіанти», піца та морепродукти. Спробуйте щось нове й відкрийте для себе захопливі тенденції, які чекають вас у майбутньому сезоні барбекю!

Дичина на грилі: здоровий, смачний та екологічно чистий варіант

Хоча питання інтенсивного тваринництва часто порушують серед поціновувачів м’яса, ця критика не стосується диких тварин. Тварини розмножуються в дикій природі й на них полюють у контрольованих умовах у Німеччині. Періоди заборони полювання регулюють відновлювання їхньої кількості. Доступна дичина підлягає перевірянню й може бути використана для барбекю без проблем. Її вважають дуже здоровим м’ясом, оскільки тварини живляться лише дикими рослинами та продуктами без хімічних речовин. Крім того, у цього м’яса низький рівень холестерину й воно дуже пісне.

М’ясо дичини — це багатство смаків

Під збірним терміном «дичина» мають на увазі палевого оленя (олень), козулю, сарну, кролика, кабана й птахів, таких як фазан і куріпка. Завдяки різноманітності порід і різним видам харчування, кожен тип м’яса має свій власний відмітний аромат. Існують також відмінності, зумовлені регіоном походження й місцевою флорою. Дичина на грилі гарантує вашим гостям широке розмаїття смаків.

Дичина на грилі — це зовсім не складно

Приготувати дичину так само просто, як приготувати будь-який інший стейк — насправді навіть простіше. М’ясо треба нарізати товстими скибочками, замаринувати в оливковій олії й травах, таких як розмарин і чебрець, а відтак викласти на гриль. Справжні поціновувачі такого м’яса, як правило, неохоче додають багато приправ, боячись заглушити його власний «природний» смак. Дичина в смокер-грилі? Не проблема! Загалом, м’ясо не варто готувати надто довго, бо відсутність жиру може зробити його сухим.

Рвана свинина та інші види м’яса: найголовніше — повільне готування

Звичайна свинина втрачає свої позиції, коли мова заходить про варіанти барбекю. Поціновувачі гриля захопилися тенденцією родом зі США — рваною свининою. Страва являє собою досить великий шматок м’яса для обсмажування (переважно свиняча лопатка), дуже приправлений, який часто-густо маринують усю ніч. Потім його готують у закритому грилі або смокер-грилі за постійної температури близько 110 градусів упродовж 10-15 годин. Миска з водою в барбекю захищає м’ясо від висихання. Коли внутрішня температура м’яса досягла 92 градусів, воно стає м’яким і ніжним, і його можна подрібнити або «порвати» виделкою. М’ясо приготовано чудово, якщо це можна зробити руками. Ніжні нитки м’яса найкраще класти в гамбургери або подавати на тарілці.

Яке м’ясо ще можна «порвати»?

Ця технологія «рвання» підходить не тільки для свинини. З яловичого ошийка можна приготувати рвану яловичину. Приправи в цьому випадку дещо відрізняються від використовуваних у рваній свинині; потрібно менше перцю. Готування зазвичай займає більше часу: для рваної яловичини потрібно 20 годин на грилі.

З другого боку, рвана курка — чудова альтернатива для господарів барбекю, у яких не так багато часу: основний інгредієнт тут часник, і курка готова через годину. Оскільки цей тип м’яса сам собою волокнистий, він готується набагато швидше й може бути навіть приготований безпосередньо на грилі й за вищої температури (близько 180 градусів).

Різновиди «рваного гриля»: також можливий вегетаріанський варіант

Виявляється, не тільки м’ясо можна «рвати». Справжньою вегетаріанською насолодою є «рваний» джекфрут (інша назва — дуріан): цей плід з Таїланду відомий своїм характерним і часто неприємним запахом, коли він стиглий. У зеленій, незрілій формі (є консервований у будь-яких магазинах азійської кухні), він підходить для гриля. У нього горіховий смак, і його використовують у готуванні великих вегетаріанських гамбургерів. Після гриля, фрукт готують у солодкому соусі барбекю, надаючи плоду його типової волокнистої консистенції — майже як «рвана» свинина. Ще одним вегетаріанським варіантом для «рвання» є гриби. Найкраще підійде гриб-устриця; соковитий, але з твердою структурою. Після непрямого обсмажування грибів на грилі їх можна «порвати» за допомогою виделки.

Печиво на барбекю: піца й багато іншого

Багато хто мріє про те, щоб мати власну піч із деревним паливом для приготування піци. І мало хто знає, що в них уже є така: їхній гриль. Використовуючи будь-яку кам’яну плиту, ви можете готувати піцу під грилем і скуштувати трішки Італії просто в себе вдома. Тут важливо пам’ятати: піца готова протягом лічених хвилин, коли її готують на гарячому камені. Тому стежте, вона може легко підгоріти! Хліб, десерти, кекси й навіть шоколадний торт теж можна приготувати. У принципі, закритий гриль функціює як вентиляторна піч — тільки час випікання зазвичай коротший. Стежте за піччю й вирішуйте самі, скільки часу триватиме випікання.

trendy-barbekyu-2017-novye-dopolneniya-k-barbekyu-na-grile-1

Готування смачних морепродуктів на грилі

Креветки давно стали класичною стравою для барбекю. Останніми роками популярності набули гребінці, нанизані точно так само, як креветки. Тенденція на 2017 рік: устриці на грилі — проста, проте елегантна страва для гостей. Це також практично, не вимагає додаткового устатковання. Верхню оболонку видаляють, м’ясо посипають морською сіллю, а устрицю тримають на грилі близько п’яти хвилин. Устриці у власному соку на грилі — пречудовий старт для будь-якого барбекю. Мідії можна також приготувати на грилі в їхніх черепашках. Просто помістіть закриті черепашки на гриль (як запобіжний захід, викиньте будь-які сирі розкриті мідії). Коли вони відкрилися, вони готові до вживання. Або: пряні, в маленькій чашечці з алюмінієвої фольги. Заповніть чашечку білим вином, нарізаним часником і естрагоном, відтак закрийте алюмінієву чашечку навколо мідії та покладіть на гриль. Завдяки діянню тепла мідії розкриються. Смачного!