Відпочиваємо

Вечірка на Геловін: організовуємо свято, яке запам’ятається всім

vechirka-na-hellouyin-organizovuyemo-svyato-yake-zapam-yatayetsya-vsim-1

Не важливо, зібралися ви провести найстрашніше свято в році вдома чи в офісі, успіх заходу залежить передусім від настрою гостей. Створити необхідну атмосферу можна, декорувавши належним чином приміщення, стіл, страви та вдягнувши тематичні костюми.

Вечірка на Геловін — зомбі-паті, будинок із привидами чи шабаш відьом?

Можна обмежитися звичайними геловіннськими атрибутами, прикрасивши ними приміщення та страви, зобов’язавши гостей з’явитися у відповідних костюмах. Але буде набагато цікавіше, якщо вечірка буде тематичною. Перегляньте свіжі фільми жахів і запозичте ідеї звідти. Також зверніться до класики: влаштувати зомбі-паті, вампірську гулянку в замку графа Дракули, будинок із привидами, відьомський шабаш із ворожіннями і таємничими обрядами.

Тематичне свято проходить за придуманим сценарієм. Про це треба завчасно повідомити гостей. Надішліть їм запрошення із зазначенням дати, місця, тематики майбутньої вечірки, образу, в якому повинен з’явитися гість. Так, зокрема, вдасться уникнути великої кількості учасників в однакових костюмах.

Вечірка Геловін: декоруємо приміщення

Під час підготовки до свята для дорослих не обмежуйте свою фантазію. Під стелею у вас можуть висіти манекени у вигляді трупів, загорнуті в поліетилен. На стінах «поселіть» окроплених штучною кров’ю павуків. Розставте по кімнаті ляльок у тематичному одязі, обмотаних бинтами, обмазаних фарбами ніби мініатюрні зомбі.

Оформляючи приміщення, не забувайте про головне правило — не встановлювати на рівні підлоги навіть великі декоративні елементи. Їх можуть не помітити та пошкодити, коли гості розгуляються.

Вечірка Геловін для дітей має бути оформлена стриманіше. Зображень чорних котів, сов, кажанів, павуків, кісток і скелетів досить, щоб захопити, але не перелякати малюків.vechirka-na-hellouyin-organizovuyemo-svyato-yake-zapam-yatayetsya-vsim-9

Серед інших обов’язкових геловінських елементів декору:

  1. Свічки. Ефектно виглядають вироби у вигляді долоні, прикрашені червоною фарбою по обідку. Також можна підібрати для них незвичайні свічники.
  2. Гарбузи. Їх використовують для створення світильника Джека. З овочу вирізують м’якоть, а на його стінці — очі, ніс і рот. Світильниками різного розміру прикрашають весь будинок. Увечері в них ставлять свічки та запалюють їх.
  3. Привиди. Як і гарбузи, вони можуть бути різного розміру. Зробити такий елемент декору не складно — оберніть шматок вати білим простирадлом, намалюйте на ньому пику. Прикрасять вечірку і привиди, виготовлені з повітряних куль і розвішані біля вхідних дверей.
  4. Павутина та павуки. Їх купують в магазині сувенірів, де є великий вибір таких виробів.

Оригінальні ідеї для вечірки Геловін гарантовано подарують вам товари для декору, представлені в METRO.

vechirka-na-hellouyin-organizovuyemo-svyato-yake-zapam-yatayetsya-vsim-4Ласуємо «муміями», «мітлами», «павуками» та «привидами»

У цьому святковому меню важливі не страви, а їх оформлення та назви. Ви можете приготувати навіть найпростішу їжу, але зобов’язані належним чином її подати. Врахуйте, що страви і вся вечірка Гелловін оформляються в трьох основних кольорах: білому, чорному та червоному. Іноді до них додають помаранчевий — колір гарбуза.

Отже, беремо основні страви, десерти, закуски та робимо їм такий «макіяж», щоб вони не були схожі на їжу або виглядали щонайменше дивно.vechirka-na-hellouyin-organizovuyemo-svyato-yake-zapam-yatayetsya-vsim-6

Жахливі «пики»

У вигляді страхітливих пик можна спекти печиво, зробити бутерброди або закуску з лаваша. Для приготування останньої хліб нарізають кружечками. Потім намазують його кетчупом, посипають тертим сиром. Після накривають зверху другим кружечком з вирізаними очима та ротом. Страхітливого вигляду бутерброди теж робляться просто. Досить покласти на них сир із вирізаними моторошнуватими пиками.

«Мумії»

Для створення «мумій» підійдуть і бутерброди, але краще приготувати піцу. Надайте тесту форму чоловічка, покладіть улюблену начинку, а сир зверху розмістите смужками у вигляді намотаних бинтів. Обов’язково прикрасьте голову «істоти» очима з маслинок!

Ще один варіант приготування «мумії» — сосиска в тісті. Намотайте його тонкими смужками у вигляді бинтів на ковбасний виріб. На одному з кінців «мумії», загорнутої в «тканину» з дріжджового тіста, приліпите «очі». Викладіть закутані сосиски на деко, змастіть яйцем і запікайте в духовці до готовності тіста.vechirka-na-hellouyin-organizovuyemo-svyato-yake-zapam-yatayetsya-vsim-7

«Мітли»

Тонко нарізаємо твердий сир. Робимо із нього довгу бахрому. Для цього кожен шматочок на дві третини розрізаємо на смужки. Потім обмотуємо навколо солодкої соломинки, кріпимо пір’їнкою зеленої цибулі.

«Павуки»

Жодна вечірка в стилі Геловін не обходиться без декору у вигляді павуків. На столі вони теж мають бути. Приготуйте фаршировані яйця за улюбленим рецептом, а зверху прикрасьте їх «Чорною вдовою»: половинкою маслинки з «ніжками», нарізаними з другої половинки.

На салатах і основних стравах майонезом відмінно виглядає намальована павутина. Аналогічно густим кремом або глазур’ю прикрашають десерти.

vechirka-na-hellouyin-organizovuyemo-svyato-yake-zapam-yatayetsya-vsim-5«Привиди»

Купіть або зробіть капкейкі. Потім приготуйте крем, збивши сир із цукровою пудрою та вершками. Можна використовувати і покупні збиті вершки. Кремом сформуйте на капкейку білу «шапочку», прикрасьте її очима з розплавленого шоколаду.

Більше простору для фантазії з’являється в разі приготування «привидів» із безе. Збивши білки з цукром, через кондитерський шприц викладіть їх на пергаментний папір для запікання. Яку форму надати тістечкам? Вирішуйте самі. Час випікання «привидів» у духовці — дві години. Коли тістечка охолонуть, прикрасьте їх вічками з шоколаду.vechirka-na-hellouyin-organizovuyemo-svyato-yake-zapam-yatayetsya-vsim-9

«Гусениці»

Для їх приготування потрібно нанизати виноградини на зубочистки або шпажки. Кремом і шоколадом намалюйте на останній ягоді очі та рот. Важливо, щоб виноградини були приблизно одного розміру.

Вирішивши влаштувати геловінське свято, не забутьте про тематичні напої. Червоне вино, палаючі коктейлі, ягідний морс… Все це подають в посуді у вигляді черепів тварин, людей. Краї келихів для коктейлів попередньо занурте в цукор із червоним барвником, щоб той трохи підтік із країв і застиг. У чан із морсом опустіть сухий лід. Вируюча червона рідина та клуби густого диму виглядають дуже містично.