Вегетаріанські страви: вегетаріанське карпачо
Тонко нарізані, ароматні і художньо викладені овочі або фрукти, що подаються в карпачо, виглядають дуже витончено. Важко уявити собі хорошу кухню без цих смачних страв.
Чимало варіантів карпачо, в яких овочі або нарізані сирими, або бланшовані заздалегідь, надихають творчу уяву багатьох професійних кухарів. Морква, авокадо, баклажани, кабачки, капуста, редька, буряк (попередньо зварена й очищена), цукровий горошок і багато інших овочів надають яскравої вишуканості страві. У поєднанні ж із фруктами – манго або груші – виходить дуже смачно, особливо коли подаються шматочки цілого фрукта зі шкіркою і стеблом. А найкращим вибором для особливих випадків є карпачо з трюфелями.
Індивідуальний смаковий і ароматичний букет карпачо надають відповідні прованські заправки або дип-соуси, а також поєднання з благородними сирами, такими як козячий сир, Рікотта або пармезан.Останнім штрихом стане прикраса кранчами: насінням кунжуту, смаженими кедровими горішками або просто горіхами, викладеними навколо цього овочевого делікатесу.Підказка
Щоб вийшли дуже тонкі скибочки, найкраще скористатися слайсером для овочів. Тонкі скибочки роблять карпачо особливо ніжним і візуально привабливим.
Карпачо з буряка
Рецепт приготування на 6 персон
Час приготування: приблизно 10 хв. + час приготування буряка
Інгредієнти:
- 500 г буряка, сирого або попередньо приготовленого / очищеного (у вакуумній упаковці)
- 150 г маш-салату
- 60 г кедрових горішків
- Свіжий пармезан
- Груба морська сіль
- Перець
- Оливкова олія
Приготування
Зваріть сирий буряк в підсоленій воді (приблизно 40 хвилин), потім промийте холодною водою і очистіть. Промийте маш-салат і висушіть його. Обсмажте кедрові горішки на сковороді без олії. Тонко наріжте буряк скибочками і викладіть на тарілці. Покладіть зверху трохи маш-салату, потім посипте свіжим пармезаном і кедровими горішками. Приправте морською сіллю і свіжозмеленим перцем. Для завершення приготування полийте карпачо оливковою олією.