Відпочиваємо

Відпочинок у вересні: 10 цікавих напрямків

vidpochynok-u-veresni-10-tsikavyh-napryamkiv-1

Дорослі вже давно не ходять до школи, однак найчастіше шкільне ставлення до відпустки зберігається на все життя: літо минуло, отже, час на роботу. Але якщо в червні, липні або серпні вам не вдалося залишити остогидлі офісні стіни, саме час зробити це в перший місяць осені. Від вас вимагається підписана керівництвом заява на відпустку (якщо, звичайно, ви не сам собі бос), а ідеї ви знайдете в нашому блозі.

Відпочинок у вересні: чого ви хочете?

Закрийте очі та замисліться: де ви бачите себе зараз? На золотистому пляжі з бірюзовою водою десь за кордоном? На шумному фестивалі? У загадковому мовчанні старовинної архітектури? Від того, як ви відповісте на це запитання, залежить і вибір маршруту, і його вартість, і вимоги до складання валізи.

Вересень може запропонувати кілька цікавих варіантів для відпочинку на будь-який смак, бюджет і відпочивальників:

  1. Море, сонце, пляж.
  2. Дитячий відпочинок.
  3. Фестивалі та інші культурні заходи.
  4. Екскурсійні тури та круїзи Європою.
  5. Екзотичні країни.
  6. Гірськолижні курорти.
  7. Оздоровлення: спа-програми, санаторний відпочинок.
  8. Поїздки Україною.
  9. Шопінг-тури.
  10. Екстремальний відпочинок.

Зрозуміло, цей поділ загалом умовний, адже і в екзотичні країни можна поїхати з дітьми, а можна — з компанією друзів-екстремалів.

Куди полетіти у вересні: варіанти закордонного відпочинку на морі

Отже, якщо вам набридло розглядати море на картинках робочого столу вашого комп’ютера, вересень — саме час ловити за хвіст літо, що минає.

Оксамитовий сезон називається так тому, що на зміну виснажливій спеці приходить м’яке, ласкаве тепло. Дихати легше, а температура води як і раніше комфортна для купань. У цей час варто звернути увагу на готелі Греції (Криту), Туреччини, Південної Італії, Тунісу, Кіпру. Відкривається активний туристичний сезон в Єгипті.

Температура повітря тут тримається на позначці +34 оС, а вода в Червоному морі прогрівається до +28 оС. Велика кількість турів у цю країну знижує вартість путівок, роблячи їх доступнішими.

На море у вересні з дітьми: вибираємо країну

З маленькими відпускниками не вийде з’їздити на екскурсію або в музей — їм навряд чи це буде цікаво. А ось перекопувати лопаткою найчистіші пляжі або із вереском летіти з гірок в аквапарках — залюбки. Якщо у ваші плани входить комфортний сімейний відпочинок, зверніть увагу на Туреччину, Туніс, Кіпр.

Туреччина традиційно славиться розвиненою туристичною інфраструктурою і готелями «все включено». Купуючи путівку, обов’язково уточніть, що їдете з дітьми, — туроператор допоможе підібрати локацію з великою кількістю дитячих розваг. Зазвичай це всілякі ласощі, аніматори, аквапарки і зони для ігор. Весь час, поки малюки зайняті, дорослі зможуть розслаблятися в шезлонгах, дегустуючи вишукані коктейлі.

Кіпр приверне маленьких мандрівників грандіозним аквапарком Fasouri Watermania. Дорослим, до речі, теж нудьгувати не доведеться: на величезній території є гірки, труби та фонтани для будь-якого рівня екстриму.

У туніському Хаммаметі можна також відвідати аквапарк і парк розваг, а на курорті Сус всіх бажаючих чекає справжній «Будинок морозива».

Крім моря, дітей можна повезти до Німеччини, в Леголенд, або до Франції, в Діснейленд. Це буде справжнім втіленням дитячих фантазій.

Куди поїхати у вересні на фестиваль

Зрозуміло, найпопулярніший фестиваль, що стартує у вересні, — це німецький Октоберфест. Величезна територія (26 гектарів), автентичні костюми, велика кількість закусок і сортів пива традиційно привертають до Німеччини понад 6 млн туристів тільки на ці 16 днів.

В Італії у вересні проходить одне з чотирьох найбільших подій у світі моди — Тиждень моди Milan Fashion Week. На ньому традиційно представляють жіночі колекції (чоловічим відведені січень і червень). Саме тут задаються тенденції, на які будуть орієнтуватися модниці всіх країн.

На молодіжні компанії чекає Ібіца: у вересні тут проходить безліч вечірок, у т. ч. закриття рейв-сезону. Таку відпустку виберуть ті, кому не подобається відпочивати пасивно.

Відпочинок восени: екскурсії та круїзи Європою

У вересні очі вже не зайняті постійним пошуком тіні, погляд можна скерувати на щось більш цікаве. Наприклад, підібрати екскурсійний тур містами Європи. Польща, Чехія, Німеччина, Франція — кожній країні є чим здивувати.

Комфортною для подорожей буде і температура у Великобританії, ще вільної від дощів і туманів. Зверніть також увагу на Італію та Скандинавію: м’яка погода дасть змогу ближче познайомитися з особливостями цих країн.

Безумовно, осіння погода може бути непередбачуваною, але вересень у цьому плані

менш примхливий.

Екзотичні країни

Індонезія, Малайзія, Мальдіви, Таїланд, В’єтнам, Кенія — ці країни з тропічною природою дуже привабливі для туристів. Вибирати місце та час відпочинку варто ретельно, адже можна потрапити в сезон злив і просидіти весь тиждень у готелі, спостерігаючи за краплями, що стікають по склу. Втім, є такі місця в цих країнах, куди можна поїхати у вересні практично без ризиків. Наприклад, у Танзанії можна побувати на справжньому сафарі, а в Індонезії на вас чекають красиві види та чудовий пляжний відпочинок на острові Балі.

А ось Домінікану краще не розглядати — там у цей час може бути, м’яко кажучи, дуже вітряно, тому що починається сезон ураганів.

Куди поїхати у вересні в гори?

Швейцарія, Фінляндія, Франція та Австрія в перший осінній місяць чекають тих, кому нудно «тюленіти» на пляжі, хочеться снігу, швидкості та свисту вітру в вухах.

Гірськолижні курорти Зельден в Австрії, Тінь у Франції, Церматт і Саас-Фе у Швейцарії не зачиняються на літні канікули, а тому саме туди і варто вирушити, щоб помилуватися гірськими пейзажами та покататися на лижах і сноубордах.

Спа-програми та санаторії: з турботою про здоров’я

Щоб весь рік працювати з 9 до 18 п’ять днів на тиждень, потрібно мати чудове здоров’я. Тому у відпустці якраз не завадить його поліпшити. З цією метою зверніть увагу на спа-курорти Йорданії, що використовують мінерали Мертвого моря.

Санаторне лікування поставлено на широку ногу в Грузії, Вірменії, Азербайджані, Чехії, аюрведичні практики чекають вас у Шрі-Ланці. Країну вибирають залежно від того, що саме хочуть поліпшити в своєму організмі.

Куди поїхати восени в Україні

Вересень тішить своєю комфортною погодою, так що можна цілком влаштувати собі відмінний пляжний відпочинок у Карпатах, Затоці, Береговому або Скадовську. Приємна тепла погода спонукає до прогулянок і автобусних турів. Фонтани Вінниці, церкви Чернігова, пам’ятки Києва, історичні вулички Львова, фортеці Кам’янець-Подільського та Хотина — навіть за десять днів відпустки не вийде відвідати відразу всі незвичайні місця.

Для закоханих у шопінг

Перше, що спадає на думку, звичайно, Мілан. Але не тільки в Італію вирушають модниці та модники всього світу. Відень, Дрезден і Берлін, Вільнюс, Варшава — варіантів безліч. А головне, це справді захопливо та вигідно.

Екстремальний відпочинок: повне перезавантаження

vidpochynok-u-veresni-10-tsikavyh-napryamkiv-3Щоб вийти на роботу повними сил, треба максимально змінити обстановку, відірвавшись від гаджетів і соцмереж. Необов’язково виїжджати далеко: українські Карпати, річка Стрий у Львівській області та Мігейські пороги на Південному Бузі чекають поціновувачів екстриму. Якщо хочеться за кордон, то можна відправитися підкорювати Гранд-Каньйон у США або зайнятися дайвінгом і серфінгом на тропічних островах.

«Де відпочити у вересні?» — не ставте собі це запитання. Краще тільки там, де ви зможете повноцінно відпочити. Навіть якщо це грибний ліс, поїздка до далеких родичів або улюблений диван нон-стоп. У будь-якому випадку вересень — чудовий місяць для повноцінного відпочинку. Використовуйте його максимально!