Відпочиваємо

Відпочинок в жовтні: варіанти повноцінної відпустки

vidpochynok-v-zhovtni-varianty-povnotsinnoyi-vidpustky-1

Жовтень не став розмінюватися на напівзаходи та відразу відзначився відчутним зниженням температури, тепліше вже не буде. Тепер за вікнами похмуро, і ходити на роботу хочеться винятково загорнутим в улюблену ковдру. Думка про легкість відпускного буття в ці вогкі сірі дні здається як мінімум дивною. Але це не так. Жовтень — чудовий час для подорожей. Головне — правильно обрати напрямок.

Назустріч сонцю: відпочинок у жовтні на морі

Засмага колег, які отримали відпустку влітку, вже зійшла? Отже, саме час вам подражнити їх рівним бронзовим кольором своєї шкіри. Для цього потрібно придбати жовтневу путівку на один із курортів Греції, Єгипту, Тунісу, Туреччини, Таїланду або на острів Кіпр.

У другому осінньому місяці там тримається м’яка літня погода, температура повітря та води найкомфортніша, немає виснажливої спеки.

Єгипет — найкраще місце, щоб організувати відпочинок у жовтні. Вдень повітря прогрівається до +30°, вода — до +26°. Тут саме починається активний пляжний сезон, тому путівок вистачатиме. Крім готелів із високим рівнем сервісу, на туристів чекають величні піраміди та незабутній шопінг.

Турецькі курорти Сіде, Аланія та Анталія теж серед бажаних напрямків в цю пору року. Стовпчик термометра вдень тут піднімається до +29°, вночі — до +17°. Температура води становить +22°. Крім найчистіших пляжів на Середземному морі, на вас чекають цікаві екскурсії, дискотеки, бари та ресторани, торгово-розважальні центри і багато іншого.

Туніс завершує пляжний сезон, але сюди приходить оксамитовий: повітря прогріте до +25°, вода комфортна для купання. Цей період вважається ідеальним для лікувально-косметичних процедур, тому чарівні пані обов’язково оцінять ефект від місцевої таласотерапії, масажів, обгортань.

Таїланд у жовтні проводжає сезон дощів і чекає на своїх перших гостей. Удень тут +31°, вода вже прогрівається до +27°, а путівки коштують ще не занадто дорого.

Море Кіпру готове потішити теплою водичкою до +25°. Розмірений пляжний відпочинок в оточенні соковитої зелені, чудові готелі та безліч свіжих фруктів зарядять позитивом на весь робочий рік.

Архітектура, святі місця або гірські лижі

Якщо у вас в голові не блимає червоними лампочками «з’їздити на море», тоді зверніть увагу на відпочинок у Європі в жовтні. Австрія, Німеччина, Чехія, Польща, Іспанія, Хорватія та Чорногорія — кожна зберігає свою культурно-історичну й архітектурну спадщину. Величні споруди, пам’ятники з легендами та вражаючі виднокраї залишать незабутнє враження.

Обираючи, куди поїхати в жовтні, подумайте про паломництво до святих місць. Осінь — чудовий час, щоб відвідати, наприклад, Ізраїль. Тут ще тепло, і за бажання можна навіть скупатися в морі. Температура води досягає +25°. В Ізраїлі багато цікавих історичних місць і пам’яток, обов’язкових для відвідування, зокрема знаменита Стіна Плачу. Залиште в ній записку зі своїми проханнями — а раптом там, нагорі, їх все ж читають?

Закоцюбле в офісному кріслі тіло вимагає екстриму? Ласкаво просимо до Австрії. Повноцінний гірськолижний курорт тут відкривається в листопаді, коли висота снігового покриву досягає оптимального значення. Однак у жовтні працюють кілька трас, наприклад на льодовиках Штубай і Хінтертукс. Тому пакуйте валізи, закидайте за спину лижні палиці — і вперед, назустріч вітру, сонцю та снігу.

У Попелюшки з останнім ударом годинника карета перетворилася на гарбуз, в Європі ж 31 жовтня гарбузи заповнюють все навколо. Хочете взяти участь у найнеймовірнішому святі з нині існуючих? Тоді плануйте відпустку на кінець жовтня, коли Європа святкуватиме Хелловін. Карнавальні костюми та іншу необхідну атрибутику можна взяти напрокат на місці. У Німеччині та Франції це свято відзначають із особливим розмахом! І численні колоритні містечка Іспанії подарують незабутні враження.

Куди полетіти в жовтні з дітьми?

Діти зрадіють можливості трохи відпочити від школи чи садочка. Збираючись у відпустку в жовтні з малюками, зверніть увагу на пляжні курорти з продуманою дитячою програмою. Зазвичай найкращі варіанти пропонує Туреччина, від неї не відстає і Єгипет. Ласкаве тепле море, чисті піщані пляжі, відсутність спеки, аніматори, фрукти та ласощі — що ще потрібно, щоб дитина отримала максимум задоволення? Водночас дорослі зможуть поніжитися на шезлонгах і посмакувати вишуканими коктейлями.

Дітей старшого віку можна взяти із собою на екскурсію. Вони вже здатні оцінити й архітектуру, і легенди, і ходити можуть набагато довше. Та й перед приятелями в класі буде чим похвалитися.

Ще один чудовий варіант для дітей і дорослих — чарівна Франція.

Діснейленд і Париж — місця здійснення дитячих і батьківських мрій. Океан емоцій і яскраві фотографії зроблять відпустку справді незабутньою.

vidpochynok-v-zhovtni-varianty-povnotsinnoyi-vidpustky-5Недорогий відпочинок у жовтні: подорожуємо Україною

Мальовничі місця нашої Батьківщини готові дивувати цілий рік. Зовсім не обов’язково їхати за кордон, щоб чудово відпочити. У жовтні можна організувати тур містами та визначними пам’ятками України. Неквапливий подих історії в Чернігові, вражаюче шоу фонтанів у Вінниці, замки та фортеці Львова, Кам’янця-Подільського й Хотина, український Версаль у Чернівцях, непередаваний колорит вуличок Одеси…

Жовтень — час грибів і ягід. І найкраще місце для їхнього збирання — Карпати. Казкова осіння природа, рясні дари лісу, неймовірні гірські пейзажі та чисте до дзвону повітря цілюще вплинуть на організм.

Гірськолижний курорт Буковель ще не відкриє свої траси, проте підйомники працюють. А отже, ви зможете із запаморочливої висоти оцінити яскраві осінні фарби та місцеву красу. Крім тихого відпочинку в готелях, вам будуть доступні прогулянки на квадроциклах або конях, а також походи до лісу.

Підлікуватися можна на курортах Трускавця та Моршина, а згодом, оновленим, повернутися до офісних справ і турбот.

Не дозволяйте холоду та сірості увігнати вас у депресію. Адже так багато варіантів, куди поїхати відпочивати у жовтні!