П'ємо

Вітамінний або підбадьорливий мікс — готуємо коктейлі в блендері

vitaminnyj-abo-pidbadorlyvyj-miks-gotuyemo-koktejli-v-blenderi-1

Кінець весни та літо — найкращий час для того, аби потішити себе та близьких яскравими, свіжими та корисними коктейлями. Все, що для цього потрібно, — потужний блендер (від нього залежить, наскільки ретельно змішаються компоненти), основа, фрукти або ягоди, трохи фантазії та секретний інгредієнт!

Коктейлі в блендері стануть окрасою щоденного раціону та чудово впишуться у святкове меню, особливо на дитячих днях народження. Здавалося б, немає нічого складного: закинути те, що є в холодильнику, в прилад, вжик-вжик і готово! Але рецепти коктейлів у блендері, навіть класичні, можна зробити особливими і такими, що запам’ятаються. Почнімо!

vitaminnyj-abo-pidbadorlyvyj-miks-gotuyemo-koktejli-v-blenderi-2Корисні коктейлі в блендері: створюємо «зелені ліки»

Перший колір у нашій коктейльній карті — соковитий зелений. Такий напій, насичений вітамінами та мікроелементами, додасть бадьорості й енергії. А якщо замінити ним один із прийомів їжі протягом дня, то зможемо ефективно та без негативних наслідків для здоров’я зменшити цифру на вагах!vitaminnyj-abo-pidbadorlyvyj-miks-gotuyemo-koktejli-v-blenderi-3

Будемо «блендерити»:

  • пучок свіжої зелені (кріп, петрушка, кінза, тільки не зелена цибуля!);
  • трохи руколи (для пікантності);
  • неочищений свіжий огірок;
  • половинка очищеного авокадо;
  • трохи води та декілька крапель лимонного соку.

Урізноманітнити це вітамінне багатство можна додатковим зеленим інгредієнтом — ківі, яблучком, соком лайма.

vitaminnyj-abo-pidbadorlyvyj-miks-gotuyemo-koktejli-v-blenderi-6Банановий коктейль у блендері

Класика, яку обожнюють діти та дорослі. Зазвичай коктейль із бананом у блендері роблять так: за основу беруть молоко або морозиво, додають тропічні фрукти і — готово! А ми навчимо вас готувати коктейль в блендері з бананом, який здивує навіть найвідданіших шанувальників такого напою. Головна перевага пропонованої рецептури — доступні цілий рік інгредієнти (на відміну, наприклад, від сезонної полуниці).vitaminnyj-abo-pidbadorlyvyj-miks-gotuyemo-koktejli-v-blenderi-7

Родзинку коктейлю додадуть такі компоненти:

  • трохи пісочного печива. Ця добавка підійде для молочного коктейлю з бананом. Вона перетворить його на чудовий десерт, який можна подати в креманці та прикрасити м’ятою;
  • кориця та інші спеції. Якщо рідні не проти, урізноманітніть смак пряністю, адже вона чудово поєднується з бананом;
  • трохи сезонних ягід. Приємну кислинку додасть червона смородина. Солодшим коктейль зробить свіжа або заморожена чорниця. Але не переборщіть — «перша скрипка» має залишитися за бананом!

vitaminnyj-abo-pidbadorlyvyj-miks-gotuyemo-koktejli-v-blenderi-8Полуничний коктейль у блендері — райський вітамінний напій

Полуниця — чудова сезонна ягода. Вона не потребує особливих «прикрас», досить кількох додаткових інгредієнтів, щоб зробити справжній кулінарний шедевр, гідний ресторанного меню. Соковиті червоні ягоди ідеально поєднуються з молочними продуктами. І цим обов’язково слід скористатися. Особливо, якщо родина вже відмовляється їсти полуницю в чистому вигляді, а вітамінізацію необхідно продовжувати. Адже вітамін С, який міститься у свіжій ягоді, має властивість накопичуватися в організмі та забезпечувати хороший імунітет у сезон застуд.

vitaminnyj-abo-pidbadorlyvyj-miks-gotuyemo-koktejli-v-blenderi-8Отже, щоб приготувати чудовий полуничний коктейль, запасіться (крім ягід) такими інгредієнтами:

  • ванільним морозивом або пломбіром;
  • свіжою м’ятою;
  • натуральним йогуртом;
  • медом (для тих, хто любить ласощі, або якщо використовувані ягоди не солодкі);
  • вівсянкою швидкого приготування.

З останнім інгредієнтом можна приготувати корисний і смачний сніданок. Ось рецепт полуничного коктейлю для всієї родини. Залийте достатню кількість вівсяних пластівців швидкого приготування йогуртом (натуральним або з домішками). Зачекайте 15 хвилин. У блендері змішайте полуницю з отриманою кашею, додайте цукор або мед за смаком. Поживний, смачний і корисний початок дня забезпечено! Порада: якщо суміш вийшла занадто густою, додайте трохи холодного молока і ще раз перемішайте у блендері.

vitaminnyj-abo-pidbadorlyvyj-miks-gotuyemo-koktejli-v-blenderi-10Шоколадний коктейль у блендері: заряд бадьорості й ідеальний десерт

Гіркувату солодкість шоколаду обожнюють люди всього світу. Окреме задоволення — це напої на основі цих ласощів. Приготувати такі коктейлі можна різними способами, надавши десерту авторського звучання.

Класичний рецепт потребує більше часу, ніж прості способи, але результат справді вартий зусиль! Звичайно, можна піти нескладним шляхом: купити шоколадне морозиво та збити його з молоком в блендері. Але пропонований нижче рецепт гідний того, аби стати улюбленцем усієї родини.

Складові:

  • 3 склянки теплого молока;
  • плитка шоколаду без горіхів і наповнювачів;
  • 2 столові ложки какао-порошку;
  • цукор за смаком.

Розітріть какао-порошок у невеликій кількості молока. На водяній бані у вогнетривкому посуді розчиніть шоколадку в молоці. Вилийте суміш в чашу блендера. Додайте решту молока, ретельно збийте. Підсолодіть за смаком. Розлийте у келихи, прикрасьте тертим білим шоколадом або збитими вершками. Насолоджуйтесь!

vitaminnyj-abo-pidbadorlyvyj-miks-gotuyemo-koktejli-v-blenderi-12Фруктовий коктейль у блендері — чаклуємо над смузі

Смузі або суміші на основі подрібнених у блендері фруктів і овочів — невід’ємний атрибут модного нині здорового способу життя. Хай згаданий електроприлад оселиться на робочому столі кухні: він допоможе урізноманітнити меню та вітамінізувати всю сім’ю!

В принципі оптимальний рецепт фруктового коктейлю в блендері — це ароматна суміш з улюблених плодів. Але є найвдаліші поєднання, з яких смузі виходять особливо смачними й освіжаючими.

Ось деякі з них:

  • кавун, яблуко й ананас. Основна частина — кавун, із якого треба ретельно вибрати кісточки. Яблуко додасть текстурі кремоподібності, а ананас — тропічної впізнаваної кислинки;
  • ківі, яблуко та мандарин — прекрасний варіант зимового вітамінного смузі;
  • заморожені ягоди та йогурт. Це майже фруктове морозиво, від якого будуть у захваті і дорослі, і діти;
  • гранатовий сік, яблуко, груша, виноград без кісточок. Незвичайне, але дуже смачне поєднання, котрим можна здивувати гостей.

Коктейлі з фруктів у блендері — творчість, до якої можна залучити всю сім’ю. А ще це невелика хитрість для дітей, що мало їдять та вперто відмовляються споживати фрукти. Побачивши яскравий коктейль, малюк залюбки ним поласує. Смачного!